Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Vymena Hard disku

  1. #1

    ex_ ex_ je offline
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele ex_
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    172

    Dobry den.
    Chtěl bych poprosit o radu. Na mém pc mi odešel s největší pravděpodobností hard disk, takže pc nereagovalo. Zkoušel jsem ho vyměnit,za jiný s win xp,ale pc si s ním neví rady,
    tudíž bych chtěl poprosit uživatele tohoto fóra,jestli by mi nevěnovaly chvilku svého času a nepopsali mi,jak mám postupovat(co mám nainstalovat,v jakém pořadí,popřípadě jestli to vůbec jde,atd..).

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Ten druhej disk s XP, cos zkoušel, nebude mít doinstalovaný ty správný ovladače čipsetu tvý desky atd.

    Nejlepší bude ho připojit a klasicky provést instalaci XP (disk zformátovat a nainstalit)....

    Jestli je jen půjčenej, tak s ním nic nedělej, jen bys to tomu nešťastníkovi, co ti ho půjčil, zkomplikoval
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    ex_ ex_ je offline
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele ex_
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    172

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Ten druhej disk s XP, cos zkoušel, nebude mít doinstalovaný ty správný ovladače čipsetu tvý desky atd.

    Nejlepší bude ho připojit a klasicky provést instalaci XP (disk zformátovat a nainstalit)....

    Jestli je jen půjčenej, tak s ním nic nedělej, jen bys to tomu nešťastníkovi, co ti ho půjčil, zkomplikoval
    Pujčený není,jedná se o tento disk Seagate U10 10212, je rozděleny na dva oddíly.
    Průšvih tady je,že nemám instalační cd od winů,kupoval jsem je i s pc,tudíž,je nějaká možnost nainstalovat potřebné ovladače na tomto pc na tento disk,ktery posléze jen přehodim?
    Nebo jakákoliv jiná možnost? třeba hodit wokna na flashku a bootovat z ni? Jak by jste postupovali v mé situaci?
    Naposledy upraveno uživatelem ex_: 15-07-2009 v 12:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Předpokládám, že nový disk připojuješ správně, tj. v případě IDE rozhraní je disk zapojen jako MASTER na konec kšandy a bootuje se skutečně z něho a Windows XP nechtějí naběhnout z důvodu nějaké chyby při inicializaci hardwaru.
    Můžeš tedy zkusit při startu systému zmačknout F8 a vybrat Stav nouze s prací v síti, pak by snad mohli Windows XP najet. Ovšem ve stavu nouze máš k dispozici pouze základní univerzální ovladače Windows, takže systém budeš mít k dispozici, ale na multimédia, hry či zvuk můžeš zapomenout.

    Ve Tvé situaci bych si raději stáhnul instalaci Windows 7 nebo si od někoho půjčil Ubuntu, abych mohl na počítači alespoň nějak slušně fungovat, dokud si nekoupím legální kopii Windows XP Professional za 3000 Kč.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    ex_ ex_ je offline
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele ex_
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    172

    Citace Původně odesláno od superdrooper Zobrazit příspěvek
    Předpokládám, že nový disk připojuješ správně, tj. v případě IDE rozhraní je disk zapojen jako MASTER na konec kšandy a bootuje se skutečně z něho a Windows XP nechtějí naběhnout z důvodu nějaké chyby při inicializaci hardwaru.
    Můžeš tedy zkusit při startu systému zmačknout F8 a vybrat Stav nouze s prací v síti, pak by snad mohli Windows XP najet. Ovšem ve stavu nouze máš k dispozici pouze základní univerzální ovladače Windows, takže systém budeš mít k dispozici, ale na multimédia, hry či zvuk můžeš zapomenout.

    Ve Tvé situaci bych si raději stáhnul instalaci Windows 7 nebo si od někoho půjčil Ubuntu, abych mohl na počítači alespoň nějak slušně fungovat, dokud si nekoupím legální kopii Windows XP Professional za 3000 Kč.
    Nn je to malinko jinak. Já momentálně funguji na tomto pc Intel Celeron coopermine 533Mhz, 256 Ram,Seeagate 8Gb s win xp a právě,chtěl bych vzít tento HD a vyslat ho do mého pc,který je o něco málo svižnější a hlavně s GF. Když to udělám pc nenaběhne právě z důvodu chyby při inicializaci hw.Nepomáhá ani stav nouze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od ex_ Zobrazit příspěvek
    ..chtěl bych vzít tento HD a vyslat ho do mého pc,který je o něco málo svižnější a hlavně s GF. Když to udělám pc nenaběhne právě z důvodu chyby při inicializaci hw.Nepomáhá ani stav nouze.
    Sám jsi si ověřil, že to nepůjde, Windows XP prostě bez řádné čisté instalace na svůj počítač, který má zcela odlišný hardware, nedostaneš. Jiná možnost není.
    Jestli chceš počítač okamžitě používat, tak si holt musíš buď koupit nový operační systém Win XP, nebo si stáhnout nový Win 7 či Ubuntu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    HDD přendat můžeš, to je jasná věc. Přenést OS bez instalace mezi různymy PC je problematické (viz superdrooper)
    Nicméně pokud to není OEM licence (není vázána na konkrétní HW), tak si na tomto pomalém PC zjisti CD-Key, sežen si instalační CD s WInXP a do nového PC si to nainstaluj a zadej licenční číslo ze současného PC. Toto by nemělo být v rozporu s licenčními podmínkami.

    Pokud jde o nějaké pochybné ilegal instalace, tak bude opravdu nejrozumější si nainstalovat Win7 RC, které jsou zdarma, nebo nějaký Linux. Nebudeme ti radit jak přenést a rozchodit nelegálně nainstalovaný OS.. nejsme warez forum.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    ex_ ex_ je offline
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele ex_
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    172

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    HDD přendat můžeš, to je jasná věc. Přenést OS bez instalace mezi různymy PC je problematické (viz superdrooper)
    Nicméně pokud to není OEM licence (není vázána na konkrétní HW), tak si na tomto pomalém PC zjisti CD-Key, sežen si instalační CD s WInXP a do nového PC si to nainstaluj a zadej licenční číslo ze současného PC. Toto by nemělo být v rozporu s licenčními podmínkami.

    Pokud jde o nějaké pochybné ilegal instalace, tak bude opravdu nejrozumější si nainstalovat Win7 RC, které jsou zdarma, nebo nějaký Linux. Nebudeme ti radit jak přenést a rozchodit nelegálně nainstalovaný OS.. nejsme warez forum.
    Takže moje idea,nainstalovat potřebné ovladače na tento disk,přesunout HD na druhé pc je zcestna(když se nebudeme zabývat otázkou OEM licencemi,protože jsem se nevyjádřil přesně,OEM lincence je na mém pc,na tomto nikoliv)? Na druhou stranu,neni ani instal cd XP,z důvodu stěhování
    Moc mi nejde do hlavy "nainstaluj si win7 RC" ,chápu správně,zkusit na druhý oddíl HD stáhnout win7,nainstalovat a přenést na druhé pc ?
    Naposledy upraveno uživatelem ex_: 15-07-2009 v 13:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    1. Napis o jakou sestavu se jedna. Zda ma vubec smysl ti doporucovat win7. Navic ta neni zdarma naporad jendou ji vypnou
    2. OEM licence je licence ktera je vazana na urcity hardware. Nemuzes vzit disk z jednoho pc vrazit ho do druheho .. jednak ti to zrejme nepojede kvuli ovladacum druhak je licence na tom disku vazana na jine pc .. muzes ovsem vzit jiny disk vrazit ho do rozbiteho pc a na nej znovu nainstalovat puvodni oem licenci ..
    3. Ten disk je uplne mrtvej? Prisel si o nejaky dulezity data? Zkousel si ho nekde jinde? To ze pc nereagovalo nam nic nerekne .. mozna jen byla predchozi instalace windows tolik poskozena ze uz proste nenabihala coz je bezna praxe..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    ex_ ex_ je offline
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele ex_
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    172

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    1. Napis o jakou sestavu se jedna. Zda ma vubec smysl ti doporucovat win7. Navic ta neni zdarma naporad jendou ji vypnou
    2. OEM licence je licence ktera je vazana na urcity hardware. Nemuzes vzit disk z jednoho pc vrazit ho do druheho .. jednak ti to zrejme nepojede kvuli ovladacum druhak je licence na tom disku vazana na jine pc .. muzes ovsem vzit jiny disk vrazit ho do rozbiteho pc a na nej znovu nainstalovat puvodni oem licenci ..
    3. Ten dik je uplne mrtvej? Prisel si o nejaky dulezity data? Zkousel si ho nekde jinde? To ze pc nereagovalo nam nic nerekne .. mozna jen byla predchozi instalace windows tolik poskozena ze uz proste nenabihala coz je bezna praxe..
    1.Duron 750Mhz,512 MbRam SDRAM 133 Mhz,Ati Radeon 9200 128 MbRam,Seagate ST320413A,takže instalace win 7 smysl nemá..
    2.NA tomto HD neni OEM lincence, jenže jak mám nainstalovat původní OEM licenci,neni cd
    3.Ten disk je uplně mrtvej, o data jsem samozřejmě přišel
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    CD az takovy problem nebude instalacku pujde sehnat dulezite je jestli mas cislo .. k te oem licenci .. mas?
    Uplne mrtvy znamena co ? Zkousel si ho nejak testovat ? Nevidi ho ani bios?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    ex_ ex_ je offline
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele ex_
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    172

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    CD az takovy problem nebude instalacku pujde sehnat dulezite je jestli mas cislo .. k te oem licenci .. mas?
    Uplne mrtvy znamena co ? Zkousel si ho nejak testovat ? Nevidi ho ani bios?
    Ano,číslo je nalepené na bedně.
    To znamená,že pc s ním vůbec nenaběhne,s jiným ano, žádnej test jsem nezkoušel,jinam jsem ho nedával,ale už delší dobou byl dost hlučný a jednoho letního večera se pc samovolně vypnulo a nešlo
    S tímto HD pc naběhlo,ale do woken mě nepustí "inicializace hardware"
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Opakuji to ze pc nenabehne s jednim hardiskem a druhym ano nemusi znamenat ze ten disk je spatny .. Pokud ovsem vydaval nejake prazvlastni zvuky vetsinou takove sykani je pravdepodobne ze odesel .. ale opravdu a zduraznuji to slovo casto se stava ze uzivatel necim odstreli system .. disk je normalne v poradku a staci ho treba vrazit jinam a data z nej stahnout.. Hodne diagnostickych utilit je napriklad na hirens boot cd ze ktereho nabootujes a spustis test disku .. pak budes mit jistotu kde je problem ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    ex_ ex_ je offline
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele ex_
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    172

    Jistotu mám,takové sykání je slabé slovo.. Tento disk bežel asi 8let což jeho životnost dávno překonalo,a ty data,ať odpočívaj v pokoji,už jsem se s tím smířil. Nyní mi jde jen o to zprovoznit pc s tímto HD
    Naposledy upraveno uživatelem ex_: 15-07-2009 v 14:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Jake xp si mel Pro nebo Home ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. 2,5" HDD: Výměna rozbitého disku
    Od Grander v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-04-2013, 16:57
  2. RAID5 výměna disku
    Od koubis v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-11-2011, 16:36
  3. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-10-2011, 14:22
  4. Výměna plotny u disku
    Od FAJN-TOM v sekci Volná témata
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 08-12-2007, 21:17
  5. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 15-05-2007, 17:13