Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: obnova WinXP Pro

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    102

    zdravim, zkolaboval mi disk, pro info je dynamicky, bohuzel zkolaboval cely raid 1, jeden disk fyzicky zniceny, u druheho kiksnuly Win,temer v jeden cas, smula, ale co nadelam. raid byl udelanej softwarove pres patch v XP Pro ale to by nemelo mit vliv, jde o to ze jsem na novej disk nainstaloval novou instalaci Win XP Pro a samozrejme ten druhej disk vidim, takze data z nej dostanu , ale rad bych jestli jde nejak z toho novyho funkcniho disku obnovit windowsy na tom starym disku abych mohl nabootovat z nej a normalne pres nej jet a zachovali by se veskery instalace atd. dost by to ulehcilo praci nez vse preinstalovavat a kopirovat je tu nejaka takova moznost jak nainstalovat z disku C nebo z CD-ROMky na disk D windowsy a zachovat na tom disku vsechny aplikace? diky moc, btw. jedna podstatna poznamka, pri obnove win pri bootovani pri startu bohuzel neznam heslo administratora a ani se ho nijak nedovim takze tuhle cast jsem zabalil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    A proč nevíš heslo admina? Jsi ho musel mít nějak nastavený ne? No každopádně i tak lze např. vyresetovat heslo administrátora na prázdný pomocí nástroje NTPASSWD.

    (doporučuju radši resetovat na prázdný než měnit na jiný, protože to funguje spolehlivějc)

    Když se z nich snažíš nabootovat tak to dělá co? Zasekne se to někde, padá to do modrý, restartuje se to, nebo co? A do nouzovýho režimu se dostat lze? Anebo z něj vůbec nenaběhne bootovací nabídka (hláška typu "no system disk found" apod.)? V tom případě by na něm pouze chyběl MBR záznam, kterej jde vcelku snadno obnovit ...

    Každopádně můžeš z tý nový instalace nechat provést kontrolu disku (např. "chkdsk D: /f"), v určitých případech by i to mohlo stačit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    102

    heslo admina bohuzel neznam, nastaveny tam nejaky bylo ale od cloveka co to instaloval predtim a ten uz bohuzel neni v dohlednu, kdyz bootuju z toho tak mi tam naskoci obrazovka at si vyberu system, predtim kdyz to slo tak tam bylo "Windows XP Professional", ted tam je pouze "Windows <vychozi>", vyberu tedy tu moznost a sup,, restart, nouzovej nejde, posledni znama konfigurace nejde
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    102

    prosim te a kdyz to heslo vyresetuju a nabootuju z ceda a dam opravit nebo zotavit win nebo jak to tam je ta nabidka, tak me to pak pozada o to heslo a kdyz budu pokracovat dal tak se win opravi a zustanou vsechny data na disku? nebo to neco vymaze, jde mi o to jestli pokud vyresetuju to heslo a udelam tohle tak bych pak ten disk normalne moch zase pouzit kdybych tam rozjel funkni win
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Teoreticky by to mělo zůstat, záleží co všechno bude opravovat (pokud bude v háji např. registr, tak tam nainstalovaný programy nezůstanou, ale to by stejně opravit v takovým případě asi líp nešlo). Jinak pokud vyresetuješ heslo na prázdný, tak se asi na heslo bude ptát stejně ale mělo by jít odklepnout prázdný.

    Btw. ten chkdsk už jsi zkoušel? Moh by taky ledacos opravit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    102

    k tomu pocitaci se dostanu az zitra rano takze to hned zkusim.
    a ten chkdsk funguje jak nebo na jakym principu? to je taky neco jako zotaveni nebo recovery systemu? normalůne to spustim z prikazovy radky toho funkcniho systemu a zadam tam jen cestu k disku napr. F: a ten parametr.
    zajimalo by me jestli to jako treba opravuje knihovny nebo treba bootovaci soubory nebo tak, ale vypada to ze bych teda nejdriv zkusil ten chkdsk a pak kdyztak to zotaveni z ceda a kdyz ani jedno nepujde tak holt to vsechno preinstaluju no
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    checkdisk opraví chyby na disku, pokud tam nějaký najde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    102

    jeste jedna "blba" otazka, jak dlouho ten chkdsk +- trva na 160GB disku kterej ma +-100GB zaplneno datama? ja vim, je to blba otazka, ale jen radove, jestli tak hodinu, pul hodiny, dve hodky, dekuji moc za info
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od jacobsen Zobrazit příspěvek
    jeste jedna "blba" otazka, jak dlouho ten chkdsk +- trva na 160GB disku kterej ma +-100GB zaplneno datama? ja vim, je to blba otazka, ale jen radove, jestli tak hodinu, pul hodiny, dve hodky, dekuji moc za info
    Par minut, ak nebude vela chyb.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Flash disky: Obnova dat
    Od maratkall v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-08-2014, 22:46
  2. Obnova dat z XFS
    Od toma_t v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-02-2011, 14:07
  3. Obnova dat: Obnova dat HDD
    Od drobek314 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 08-03-2010, 13:30
  4. RAID: obnova raid1 pod WinXP
    Od jacobsen v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-07-2009, 14:56
  5. Pomalá síť WinXP >WinXP
    Od JosefV v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-05-2006, 05:59