Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: [hotovo] Router nechce připojit k internetu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    9

    Zdravím, mám doma router (Alfa AWAP 201) na něj je připojená wi-fi anténa, která chytá signál. Z routeru jde signál do Access pointu (Air Live WL-1500R) a na něj je připojen kabelem PC a přez Wi-Fi 2 notebooky. Vše chodilo ještě před pár dny bezproblémově, ale najednou, bez jakékoliv změny nastavení, se nejde připojit k internetu, ale jen k síti. Když ale kabel z routeru strčím přímo do notebooku tak na něm internet funguje. Vrátím ho zpět do AP a nic. Zkoušel jsem všechno restarovat, přenastavoat, přeinstalovávat ale nic nepomohlo. Nenapadá někoho kde by mohlo být problem?? Předem díky za odpověd
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Zkus reset (ne restart) do továrního nastavení a potom znovu nastav AP.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Zkus reset (ne restart) do továrního nastavení a potom znovu nastav AP.
    Zkoušel jsem, nepomohlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Ako mas nastavene AP?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    AP bere nastavení z DHCP serveru? Nebo jsou statické adresy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    9

    AP bere nastavení ze statické adresy.
    Tady je to nastavení
    WAN:
    Connection Type :
    Fixed IP
    IP Address :
    172.30.12.81
    Subnet Mask :
    255.255.255.224
    Default Gateway :
    172.30.12.65
    DNS :
    172.30.12.65
    DDNS :
    Enabled

    Wi-Fi:
    Wireless :
    Enable
    SSID :
    airlive
    SSID Broadcast :
    Enable
    Extended Range Mode :
    Disable
    Beacon Interval : 100
    ( defaule : 100 msec , range : 20 ~ 1000 )
    RTS Threshold : 2346
    ( defaule : 2346 , range : 256 ~ 2346 )
    Fragmentation Threshold : 2346
    ( defaule : 2346 , range : 1500 ~ 2346 )
    DTIM Interval : 1
    (default : 1, range : 1 ~ 255 )
    TX Rate : Auto

    Antenna Transmit Power: full
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    toto je nastavení routeru předpokládám. jak je nastavenej notebook, co se připojí?
    a u koho jsi vůbec připojenej?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Internet nejede vůbec? Nebo ti nejde jen prohlížeč. Icq, Skype atd jede?
    Pokud jo, tak je problém s DNS serverem.
    Po tvé odpovědi můžeme pokračovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele houmergt
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    23

    Zdar pokud je toto nastavení routeru tak defaultní bránou musí být IP adresa APčka přes který bereš signál od providera, je divný ,že adresy DNS a brány jsou stejný.
    WAN:
    Connection Type :
    Fixed IP
    IP Address :
    172.30.12.81
    Subnet Mask :
    255.255.255.224
    Default Gateway :
    172.30.12.65
    DNS :
    172.30.12.65
    DDNS :
    Enabled
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    No, aby som to uviedol na pravu mieru, tak si sa vo svojej otazke trochu sekol a my sme si to hned nevsimli.

    Spominany router Alfa AWAP 201 nie je router, ale AP v klientskom mode a Air Live WL-1500R nie je AP, ale router s wifi rozhranim.

    Alfa sa chova ako bridge a prideluje tvojmu PC IP adresu od najblizsieho DHCP servera. Ak medzi Alfu a PC zaradis router, tak tu IP dostane on a pre PC prideli inu adresu, vacsinou z privatneho rozsahu (192.168.0.0 - 192.168.255.255, 10.0.0.0 - 10.255.255.255).

    Je dost mozne, ze v zaciatkoch si tvoj provider "poznacil" MAC adresu pocitaca, ale nemal zapnute viazanie na MAC. Aj ked si pridal do siete router, tak ti vsetko fungovalo, kym provider to viazanie na MAC nezapol.

    Mas teda dve moznosti. Bud na routri zapnut klonovanie MAC adresy pocitaca, ktory bol povodne pripojeny (musis ho mat v tom momente pripojeny), alebo to nastavit napevno.
    MAC adresu sietovej karty zistis po prikaze ipconfig /all v DOS okne.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: AirLive-WL-1500R_MAC01.png 
Zobrazení: 163 
Velikost: 120.4 KB 
ID: 11977   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: AirLive-WL-1500R_MAC02.png 
Zobrazení: 183 
Velikost: 93.9 KB 
ID: 11978  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    9

    Děkuji mooc za pomoc. Omlouvám se za to zmatení s routrem/AP, mám v tom trochu zmatek. Teď jsem vyzkoušel to klonování MAC adres a internet běží ! Tak ještě jednou díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-10-2014, 10:53
  2. Po downgrade biosu, se nelze připojit k internetu
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 29-01-2012, 14:43
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 20:09
  4. ADSL modem se nechce připojit k PPP
    Od michal.kolesa v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-02-2010, 21:04
  5. nelze se připojit k internetu
    Od Zpjevy v sekci Internet
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-02-2010, 01:59