Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Jaký wifi router ?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Roli
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    10

    Zdravím lidi přesto že jsem zde pročetl kde co stejně bych potřeboval poradit jaký použít wifi router.

    Net mám od místního providera který je přijímán pomocí antény na střeše a jeho zařízením na půdě, ale nepovím co to je za tip nebo označení, protože je uzavřeno v plastové krabici a dále přes switch rozvedeno XX domácnostem bez dalšího zařízení přímo do PC.

    Doma bych chtěl připojit kabelem jako doposud stolní PC a bezdrátově notebook a mininotebook.

    Využití bude samozřejmě k přístupu na net jak jinak že a občas nějaký ten torrent, jde mi také o to aby si jednotlivá PC "nekradli" rychlost.

    Měl by jeden tip : http://www.alza.cz/asus-rt-g32-d118681.htm

    jen nevím zda je dostačující aby zvládal moje požadavky a v dostatečně slušné kvalitě to znamená bez různých ručních restartů a podobných neduhů něco tipu zapnout, nastavit a zapomenout, protože PC obsluhují hlavně děti a nerad bych aby mě několikrát za den volali že jim to nejde.

    Všem předem díky za připomínky případně tipy na jiná zařízení v rozumné cenové hladině.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Kolik je asi tak rozumná cenová hladina?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Roli
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    Kolik je asi tak rozumná cenová hladina?
    Řekněme do 1.500,- ale pokud je to nesmysl nechám si poradit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Kludne si vyber z tychto:
    SMC Barricade SMCWBR14S-N2
    ASUS WL-520gU - ma navyse moznost pripojenia USB tlaciarne s naslednym zdielanim v sieti
    3COM OfficeConnect - dobry dosah wifi
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    bst bst je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    38

    já mám například Linksys WAG54G2:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61061

    jsem s ním spokojen a nebyli s ním žádné problémy, jak při chodu tak při instalaci zařízení...akorát jsem nepochopil tvojí podmínku " aby jsi PC mezi sebou nekradli rychlost"...sám jsem o ničem takovým neslyšel a rád se nechám poučit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Já doma používám tento: D-Link DI-524 a funguje naprosto v pohodě. Nastavení nebylo problém. Wifi pokryje bez problémů signál do jiné místnosti přez zeď a několik skříní. Vzdálenost od routeru asi 15m přez zeď a signál stabilní kolem 50%.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Roli
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od bst Zobrazit příspěvek
    ...akorát jsem nepochopil tvojí podmínku " aby jsi PC mezi sebou nekradli rychlost"...sám jsem o ničem takovým neslyšel a rád se nechám poučit...
    Myslel jsem to asi tak když si třeba dcera bude s kamarádkami posílat nějaké fotky nebo video, případně pojede torrent přes které si tohle sdílí, aby to nesežralo rychlost připojení ostatním PC tak že prohlížeč nebude schopen načíst ani písmenko po dobu přenosu souborů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Roli Zobrazit příspěvek
    Myslel jsem to asi tak když si třeba dcera bude s kamarádkami posílat nějaké fotky nebo video, případně pojede torrent přes které si tohle sdílí, aby to nesežralo rychlost připojení ostatním PC tak že prohlížeč nebude schopen načíst ani písmenko po dobu přenosu souborů.
    To by si musel kupit router, ktory ma bandwidth management. S nim nastavis pre kazdy pocitac maximalnu prenosovu rychlost ako do internetu, tak aj v ramci LAN. Drahsie modely vedia riadit prenosovu rychlost samostatne pre konkretne sluzby.
    V domacich podmienkach si to vies ustrazit (nastavis dcerke max rychlost torrentu, pripadne klienta FTP), takze nemyslim, ze by bolo nutne kupovat tieto drahsie modely. Jedine ze by si to chcel kvoli komfortu, ze ked je linka volna, tak torrenty pojdu na 100%, ale ked na inom PC zacnu surfovat, tak router stahovanie torrentu obmedzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Roli
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    10

    Všem díky za reakce ale nyní nevím co vybrat, jsem totiž hroznej šťoural a než něco koupím musím mít spoustu info.

    Zatím nejvíce se mi líbí SMC Barricade SMCWBR14S-N2 ještě hledám více info

    nebo ASUS WL-520gU ten chválí hodně, jen nevím zda u něj využiji tu možnost tisku ze všech PC u nás doma se až tak moc netiskne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od Roli Zobrazit příspěvek
    ...
    Zatím nejvíce se mi líbí SMC Barricade SMCWBR14S-N2 ještě hledám více info
    nebo ASUS WL-520gU ten chválí hodně, jen nevím zda u něj využiji tu možnost tisku ze všech PC u nás doma se až tak moc netiskne.
    Ja mam doma ASUS WL-500gP, ktery ma take moznost pripojeni USB zarizeni vcetne moznosti sdileni tiskarny a prestoze take moc netisknu, moznost vytisknout cokoliv kdykoliv pres WiFi aniz bych musel jit a pustit kvuli tomu desktop s tiskarnou je opravdu dobra vec a mohu jen doporucit... Rozhodne bych se nebal, ze je to zbytecna funkce, kterou nevyuzijete.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Roli
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    10

    Sice ještě nemám router na 100% vybraný ale měl bych ještě jeden dotaz.

    Jelikož využívám O2 TV tak mi nyní nabídli za výhodnější cenu než mám nyní i jejich Internet.

    Ale k věci momentálně mám od nich modem D-Link jen pro TV, když bych nabídku přijal šlo by místo něj použít některý z Vámi doporučovaných routerů a z něho přivést kabel rovnou do Set Top Boxu, kabelem do PC a zbytek jak jsem si představoval přes wifi nebo tam ten jejich modem bude muset být vřazený ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    O aky model D-Link sa jedna? Pokial ho nahradis inym routerom, tak to moze, ale nemusi fungovat. V kazdom pripade ak budes mat problem s internetom alebo s TV, tak ti na hotline povedia, ze na vlastne zariadenia servis neposkytuju a nezarucia riadne fungovanie ich sluzieb.

    Skus sa pozriet, ake druhy routerov O2 poskytuje a snaz sa vybrat z ich ponuky. Bolo by to pre teba vyhodnejsie. Musel by si mat totiz viac skusenosti na to, aby si poznal pravu pricinu pripadnej poruchy a reklamoval ju u O2.Taktiez by si si mal v pripade vlastneho zariadenia overit priamo u nich, ci moze byt nejaky problem, ale obavam sa ze neuspejes a stejne ta budu tlacit do ich zariadenia.

    Dobre si teda zvaz nasledny postup, hlavne ked pises, ze si velky "šťoural".
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Roli
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    O aky model D-Link sa jedna? Pokial ho nahradis inym routerom, tak to moze, ale nemusi fungovat. V kazdom pripade ak budes mat problem s internetom alebo s TV, tak ti na hotline povedia, ze na vlastne zariadenia servis neposkytuju a nezarucia riadne fungovanie ich sluzieb.

    Skus sa pozriet, ake druhy routerov O2 poskytuje a snaz sa vybrat z ich ponuky. Bolo by to pre teba vyhodnejsie. Musel by si mat totiz viac skusenosti na to, aby si poznal pravu pricinu pripadnej poruchy a reklamoval ju u O2.Taktiez by si si mal v pripade vlastneho zariadenia overit priamo u nich, ci moze byt nejaky problem, ale obavam sa ze neuspejes a stejne ta budu tlacit do ich zariadenia.

    Dobre si teda zvaz nasledny postup, hlavne ked pises, ze si velky "šťoural".
    Děkuji za odpověď ale je to už bohužel pasé, dnes mi prověřili linku a zjistili že není na to aby utáhla obojí, protože jen TV sebere 7 mega rychlosti z 8 možných pro tuhle linku.

    Tak že zůstávám u původního řešení jen pořád nevím který router koupit, ještě hledám info
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Já jsem to nepochopil ty chceš dělit pásmo u sebe v bytě???
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele Roli
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Já jsem to nepochopil ty chceš dělit pásmo u sebe v bytě???
    Nee myslel jsem že bych ten D - Link co jsme dostali od O2 nahradil wifi routerem a z něj to posílal kabelem do Set Top Boxu, stolního PC

    a přes wifi do notebooků ale stejně to nejde jak jsem již psal, protože linka to neunese a jak psal EditorPO asi by to bylo nereálné.

    Ještě k tomu výběru, zatím jsem skončil u těchto dvou :

    http://www.alza.cz/bezdratovy-wifi-r...s-n-d83188.htm

    http://www.alza.cz/asus-wl-520gc-wifi-d75823.htm

    a tento Asus protože bych ten WL-520GU

    s možností tisku nevyužil nebo je parametrově o tolik lepší že se vyplatí si ho koupit ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jaký kvalitní WiFi router
    Od o.n.y.x. v sekci Sítě
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 30-09-2014, 03:27
  2. Jaký Wifi router?
    Od oister v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-09-2010, 02:51
  3. Jaký WIFI router
    Od koren3 v sekci Sítě
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 04-07-2009, 11:41
  4. wifi router - jaky ?
    Od Maximus12 v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-04-2009, 15:57
  5. jaky wifi router?
    Od oKiNeK v sekci Sítě
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 08-05-2008, 19:29