Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 41

Téma: Nové PC - 15 000/20 000

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Citace Původně odesláno od Hellow Zobrazit příspěvek
    Celá sestava nevím mno. Tak case mám fotky ste chtěli ty sem dám odpoledne. Monitor mno nevím zatím mě stačí ten 19 1440/900.
    Chtěl bych celou sestavu krom teda case, pokud možno kdyby mohl zůstat ten zdroj 400 a HDD taky může zůstat (když se ušetří bude nějaké nové na OS atd.)
    Cena 15 000 +- (2 000)ty dva klacky jsou na OS (cca)
    Není moc ale snad se z toho něco dá ukuchtit.
    Využíval bych ho tak nějak 60%hry 10-20% net a 10-20%práce.
    Představoval bych si asi něco vtom smyslu : "Hodně muziky, za málo peněz."
    Nějaký Qxxxx/Phenom , desku 775/AM2+ mno nevím moc určo DDR II.
    Koukal jsi na návrh sestavy v postu č. 7 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Koukal a podle mě by to mohlo být dostačující jen nevím či nebude lepší trošku připlatit na 4jádro?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Pokud by jsi chtěl připlatit za 4jádrový procesor není problém. Na drtivou většinu her stačí 3jádrový procesor, ale samozřejmě je pár her, které 4jádrový procesor využijí. Doporučuji zakoupit Phenom II X4 810 (pokud nebudeš taktovat) nebo Phenom II X4 940 BE (pokud budeš taktovat).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Mno jenom aby to ta 400 zdroj zvladl když ta taktovací možnost cucá 125W + grafika nějaká 4770 nebo 4850 k tomu (pak když zbyde nějake) kvalitní rychlé HDD na OS. Jen abych nemusel eště kupovat k tomu zdroj x)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Phenom II X4 810 by měl zvládnout. Ale do OC bych se z důvodu omezení zdrojem nepouštěl
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Mno pro mě 4 jádro 4 x 2.6 mělo stačit teď jedu na 1 x 2.4 Celeron takže mnoho násobně lepší.
    Takže OC bych nedělal a když tak jen o něco málo. Spíše grafiku bych taktoval mno ale nevím jakou grafnu když za desku s procesorem dám cca 7 000,- takže mě na ramku a grafnu zbývá docela slušný prachy vtý cenový relaci ne?
    Extremní dělo stoho nebude nale proti tomudle Celeronu s 1 gb ramky a AGP 7600 to pojede aspoň 3-4 lépe ne?
    Chtěl bych poradit jakou ramku s grafikou a HDD bych do týdle relace sehnal (nejlepší kombinace) (hdd na OS takže rychlé)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Vše je v mém návrhu. Jsi dost limitován zdrojem - s lepší grafickou kartou by jsi se dostával ke spotřebě 350 - 400 W v zátěži, což je pro zdroj "na hranici" možností.
    HDD jsi prvně psal, že máš. Pokud by jsi chtěl zakoupit nový, určitě neuděláš špatně s WD Caviar Black WD6401AALS.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Výrobce uvádí že zdroj jde zatížit do 400 , že má nějakých 50-100 w zásoby. Mno teď se mi PC kvuli HDD restartuje protože mám ende řadič na desce a Upgrade tohodle šrotu se nevyplatí.
    Grafika asi nějaká main stream HD 4770 nebo něco jiného.Pak 4850 ale pořád je u mě ve vedení 4770.Za nějakých 99 dolarů to docela jde.(navíc bych měl možnost nákupu se slevou)
    ps. určitě ti dám reputační body x), protože tu semnou zahazuješ drahocenej čas. Ten HDD nevypadá špatně cache má docela dobrou a rychlost 7200ot. je taky docela pěkná. Našel jsem pruměr 64mb/s zápis a čtení 90-100 mb/s (myslím docela dobré)
    Naposledy upraveno uživatelem Hellow: 23-07-2009 v 18:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    zdroj sice ma na stitku 400W, ale pokud ho budes pravidelne zatezovat na vic nez cca 250W tak zatrepe nohama a odejde do kremikoveho nebe. zdroj ma byt dimenzovany tak, aby PC pri maximalni zatezi potrebovalo max 60-70% jmenovite wataze zdroje.

    ten zdroj to treba vydrzi den, tyden, mesic, ale dobre mu to rozhodne nedela a za pul roku/rok te posle nekam
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Zdroj má na štítku 400 W ano ale zatížen může být dlouho době na 80% (to je na štítku hned vedle)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    zdroj sice ma na stitku 400W, ale pokud ho budes pravidelne zatezovat na vic nez cca 250W tak zatrepe nohama a odejde do kremikoveho nebe. zdroj ma byt dimenzovany tak, aby PC pri maximalni zatezi potrebovalo max 60-70% jmenovite wataze zdroje.
    ten zdroj to treba vydrzi den, tyden, mesic, ale dobre mu to rozhodne nedela a za pul roku/rok te posle nekam
    Dovolil bych si oponovat. Zdroj má na štítku toto:




    Jestli to dobře čtu, tak zdroj by měl zvládnout min. 360 W kombinovaně (celková zátěž na všechny 12 V větve).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Něco takovýho tam je akorát na modrým štítku
    Ale nevadilo by to ty grafice GTX260?A třeba ATI nenabízí něco podobného možná lepšího?(stejné woltáže?)
    Jinak ta sestava se mi líbí vejde se do ceny, výkon je slušnej, něco se ušetří takže ten HDD taky a pokud něco zbyde tak eště case (sice mám ale nevím jestli dostačující díru na větrání má jen vzádu to je vše. Je to takovej topnej bunger.A nebo bych to vrazil do chlazení bůh ví.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tim jsem jen chtel rict, ze ZADNY zdroj by se nemel dlouhodobe zatezovat nad 60-70% nominalnich W... ty lepsi sice zvladnou i 100%, ale neni to ani trochu vhodne pro dlouhodoby provoz a zdroj tim hodne trpi. do PC, u ktereho cekam spotrebu 300W bych nikdy nedal 400W zdroj, ale 500-550W
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Mno to je normální dlouhodobě zatěžovat nemůžeš skoro nic. Ať už nějaký HW u kompů nebo ložiska v kole.Já chci aby ten komp vydržel aspon 3-4 roky v provozu čím víc tím líp.Ale ta sesatava je na ten zroj skoro ušitá tuším.Jenom se mi tam nelíbí ta GTX 260 i kdžy by měla na dědečka 144*900 stačit ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    GTX260 s jadrem GT200b ma velmi peknou spotrebu (a jeste lepsi vykon). jestli jdes do toho ctyrjadra, tak ho podvoltuj - na defaultni frekvence vetsinou staci o dost mensi napeti a vyrazne se tim snizi spotreba v zatezi. v idle to moc poznat nejde, ale pri burn to je klidne 20-30W coz zdroj urctite oceni

    od ATI by vzhledem ke spotrebe pripadala v uvahu max 4850, vyssi uz maji dost velkou spotrebu
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. SSD: Nové SSD-čko
    Od Juroush v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-10-2014, 15:37
  2. Nové PC
    Od marpie v sekci PC - archiv
    Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 27-08-2009, 11:43
  3. Nové CPU+MB+RAM
    Od athens v sekci PC - archiv
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 03-08-2009, 14:20
  4. Socket 775: Nové PC
    Od Hellow v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 22-07-2009, 21:33
  5. HW na nové PC
    Od drakin v sekci PC - archiv
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 28-08-2007, 19:48