Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: má eště smysl?

  1. #1
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    zdar
    mám takový dotaz,má teda smysl kupovat 4670 konkrétně http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000MKZ ?nejsem vyloženě hráč ale občas taky zapařím ,když by byla 4770 tak je to jasný ale ve velkejch krámech není tak na ni ee,monitor mám AL1916W a jinej brzo nebude teda větší,no a taky jestli má někdo osobní zkušenost stou 4670 s OC jak natom je a tak........
    Naposledy upraveno uživatelem lavjoy: 22-07-2009 v 21:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    To ma jit do sestavy v podpisu? Pokud ano tak by to smysl melo. Jeste by to chtelo pridat RAM a zdroj bych mozna dal taky novej a kdyz uz tak nakou lepsi znacku ne fotrona
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    To ma jit do sestavy v podpisu? Pokud ano tak by to smysl melo. Jeste by to chtelo pridat RAM a zdroj bych mozna dal taky novej a kdyz uz tak nakou lepsi znacku ne fotrona
    nevím, co je na fortronu špatného, ještě minulej rok to byla pomalu špička v normálních kompech...já jsem s fortronem moc spokojenej...

    4670 je dnes opravdový lowend, záleží, jaké hry by jsi chtěl hrát a na jakém rozlišení, já už bych si ji dneska asi nekoupil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    4670 nebyla spatna, ale potom co vysla 4770 se stejnou spotrebou a nesrovnatelne vetsim vykonem imho ztraci smysl (a ne o moc vyssi cenou)

    bohuzel je 4770 tezce nedostupna takze nic od ATI se za tyto prachy moc nevyplati... mozna tak 9600-9800GT?

    EDIT: xstreetfighter: fortron je spicka mezi horsimi vyrobci. jediny slusny zdroje co maji jsou GLN a za ty si necahvaji platit nehorazne moc... to uz je levnejsi seasonic OEM ktery je lepsi. spicka jsou enermaxy, plnotucny seasonicy a corasiry
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    fortron je spicka mezi horsimi vyrobci. jediny slusny zdroje co maji jsou GLN a za ty si necahvaji platit nehorazne moc... to uz je levnejsi seasonic OEM ktery je lepsi. spicka jsou enermaxy, plnotucny seasonicy a corasiry
    to je zajimavy, ze kdyz sem se tady pred rokem radil, jakej zdroj, tak mi tady vsichni psali ze jedine fortron...ze by se za rok tak zhorsili?? JA zas treba neznam nikoho, kdo ma fortron a ma problemy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    [OT]tak zalezi na financich. pred rokem byly SS OEM vic financne narocny nez fortrony GLN tak se radily fortrony... pokud se bavime o tve sestave s P31 a E5200 tak nepredpokladam ze bylo penez na rozhazovani a corsair byl cenove docela mimo.

    pokud jde o to fakt nejlevnejsi je SS EOM nebo Fortron GLN minimum co se jeste vzhedem ke kvalite vyplati vzit
    [/OT]
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    22

    Ta 4670 nema smysl ... za ty prachy se to nevyplati .... kdyz uz tak vzit 4730 nebo 4830 ktery se daj na alfacompu najit o tri stovky vys, 9600 a 9800 sou postarsi sracky ktery nabizej horsi pomer cena-vykon. 400W 80+ zdroj je uplne v pohode ale dalsi 2GB ram ten komp urcite uzije :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    4830 je krap a uz neni a 4730 je na tom vykonove slusne, ae v pomeru spotreba vykon je znacne za 4770

    9600GT ma vykon mnohem lepsi nez 4670 a pritom ma stejnou (dost malou) spotrebu. 9800GT za 4730 vykonove nezaostava, jen je o nejakou stovku drazsi (zase nekdo muze uvitat CUDA a nVidia drivery) tak mi vysvetli jaky postarsi sracky. ATI ted ma zkriplenou nabidku tak se porad tyto starsi karty chytaji

    pak uz by stala za uvahu rovnou 4850

    pokud ti staci min vykonu a jdes po spotrebe tak je 9600GT imho porad konkurenceschopna, pokud si chces poradne zaparit a zkousnes vetsi spotrebu v zatezi asi by se uz vyplatila rovnou 4850
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    4830 je krap a uz neni a 4730 je na tom vykonove slusne, ae v pomeru spotreba vykon je znacne za 4770

    9600GT ma vykon mnohem lepsi nez 4670 a pritom ma stejnou (dost malou) spotrebu. 9800GT za 4730 vykonove nezaostava, jen je o nejakou stovku drazsi (zase nekdo muze uvitat CUDA a nVidia drivery) tak mi vysvetli jaky postarsi sracky. ATI ted ma zkriplenou nabidku tak se porad tyto starsi karty chytaji

    pak uz by stala za uvahu rovnou 4850

    pokud ti staci min vykonu a jdes po spotrebe tak je 9600GT imho porad konkurenceschopna, pokud si chces poradne zaparit a zkousnes vetsi spotrebu v zatezi asi by se uz vyplatila rovnou 4850
    zdar
    zdroj kerej mám v popisu je půl roku +- starej a nemám jedinej problém,k invidii- chtěl bych radši přesedlat jedenz důvodů je ohodně hezčí,lepší obraz,to vidím když připojim monitor na 9600pro takže jestli vyhodím z kompu ty dvě 76 tak tam vleze už jen atinka ,na tu 4850 sem myslel taky ale jestli není moc výkoná zbytečně- pro mě,a ta spotřeba nevim no,ty hry co hraju např,:NFS,farcry2 apod.... na 1440x900,to vyhlazování stejně nezapínám nechávám to jak si to hra detekuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    [OT]tak zalezi na financich. pred rokem byly SS OEM vic financne narocny nez fortrony GLN tak se radily fortrony... pokud se bavime o tve sestave s P31 a E5200 tak nepredpokladam ze bylo penez na rozhazovani a corsair byl cenove docela mimo.

    pokud jde o to fakt nejlevnejsi je SS EOM nebo Fortron GLN minimum co se jeste vzhedem ke kvalite vyplati vzit
    [/OT]
    no tuhle sestavu mam asi tak 2 mesice ale zdroj jsem kupoval už pred rokem k jine sestave, protoze jsem mel nejaky no name zdroj a mel jsem na to rozpocet 1500 Kč - všichni radili jedině fortron...ale nic, jak rikam, nestezuji si
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    zdar
    mám takový dotaz,má teda smysl kupovat 4670 konkrétně http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000MKZ ?nejsem vyloženě hráč ale občas taky zapařím ,když by byla 4770 tak je to jasný ale ve velkejch krámech není tak na ni ee,monitor mám AL1916W a jinej brzo nebude teda větší,no a taky jestli má někdo osobní zkušenost stou 4670 s OC jak natom je a tak........
    HD4670 má dnes jedinou výhodu - malá spotřeba a skoro se nehřeje, uchladíš ji tiše skoro čímkoli. Ale poměr cena/výkon má už dost špatný. Takže bych vzal HD4730. Ten Fortron GLN ji utáhne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    [OT]xstreetfighter: pokud myslis toto tema: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=19374 tak jsi o cene nemluvil, jen jsi hodil link na fortrona 400W GLN, nacez nasledovali reakce:

    SamecP:Je to docela slušný zdroj za slušný peníz.Podle tvojí sestavy v podpisu by ti měl naprosto vyhovovat.. - slusny, ne dokonaly jedinecny...

    pavel_p: Výborný poměr cena/spolehlivost, za vyšší cenu se asi dají najít tišší, ale tento nějak hlučný taky není. - ano, cena spolehlivost je vyborna. ve sve cenove relaci ho krome SS OEM nic ani zdaleka neohrozuje

    Withman: V této cenové relaci výborný zdroj. Opravdu bych se jej nebál. Samozřejmě se dají najít i lepší zdroje, ale jsou dražší. I když se tu píše, že nemá dobré kondíky apod., tak 90% zdrojů je na tom stejně... - za typrachy je fakt slusny. jasne zmineno, ze jsou i lepsi ale drazsi

    SamecP: link na corsair a komentar "opravdu kvalitní a tichí zdroj" + ze by byl dobry pro budouci upgrade

    ty: tak ja sem chtel zdroj do 1000 Kč, tak se budu drzet pocatecnih rozvahy. - takze ani zadnych 1500 na S12II nebo corsair VX

    ja: fortron GLN je nejlevnejsi zdroj o kterem se da uvazovat jako o slusenm zdroji kteremu se da verit - jasne receno ze to neni perla ale zaklad.

    Withman: GLN je nejlepší z řady Fortronů ... je to jedinná řada, které stojí za koupi ... pro ostatní je tady Corsair, Enermax, Seasonic... - takze opet zadny jedine fortron

    takze za danych okolnosti ti imho bylo receno vse jak melo a vybral jsi dobre. kdybys napsal ze jsi ochotny zaplatit 1500, urcite by jsi ted mel v kompu VX450, S12II nebo Enermax Pro82+
    nehlede na to, co jsi asi mel tehda za sestavu v podpisu. mam pocit ze jsi mel nejakyho netburst celerona a grafiku 1650/2600 nebo tak neco a k takove sestave je ten fortron plne dostacujici, drazsi by byl skoro az plytvani (pokd by se neuvazoval upgrade)
    [/OT]
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    HD4670 má dnes jedinou výhodu - malá spotřeba a skoro se nehřeje, uchladíš ji tiše skoro čímkoli. Ale poměr cena/výkon má už dost špatný. Takže bych vzal HD4730. Ten Fortron GLN ji utáhne.
    no nevim bojim se spotřeby,zdroj taky v blízké době kupovat nebudu má záruku tak musí fakčit ,tady http://www.extreme.outervision.com/ sem se díval např. s
    4850 mi vycházela spotřeba kolem 368w to je asi na ten zdroj tak řekl bych fousový neli moc a tu 4770 tam nemaj v tý nabídce karet

    a ani s OC nemá smysl ta 4670?taktil ji někdo tady?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    tady http://www.extreme.outervision.com/ sem se díval např. s
    4850 mi vycházela spotřeba kolem 368w...
    Tam to neudává spotřebu, ale doporučenou wattáž zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    nebo koupit o něco dražší HD4850 512MB
    http://zbozi.cz/?sId=FuWvNECkCfQCVEl...on=&expanded=0


    nebo GTS250

    http://www.lan-shop.cz/gainward-4260...b-green--82193

    jinak je ta HD4770 asi nejvýhodnější
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Má smysl stavět na AM3?
    Od Hoff v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-02-2011, 22:05
  2. Má smysl tato sestava...
    Od ProchazkaJaroslav v sekci PC - archiv
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 01-10-2009, 10:33
  3. LCD: ešte jeden problém s LCD samsung TV 27S71
    Od kordi v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-06-2008, 08:52
  4. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 02-09-2006, 13:31