Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Windows XP - nenaskoči Safe Mode

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Dobry den,
    Prosím o radu ohledne Safe Modu v XP:
    Bootovaci obrazovka nabehne v pořadku, zvolim Safe Mode, pak vyskoči bežici seznam jako
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS: xxx.sys

    Pak nadpis Press Esc to stop SPTD.sys load , zmačknu Esc, a nic. Ten seznam zůstane kde je a konec. tvrdy restart.

    Nema nekdo nejakou radu z vlastni zkušenosti nebo napad jak bych mohl ožívit Safe Mode?

    Diky předem za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Jednu věc zkus, než se vrhneš na ostatní, sežen si někde hirent boot a zkus tam spusit ve file manageru\volkov commander a pod ním se spustí chkdsk (nevím proč zrovna ten chkdsk pod volkov commanderem mi kolikrát tak pomohl)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Aytech Zobrazit příspěvek
    Pak nadpis Press Esc to stop SPTD.sys load , zmačknu Esc, a nic. Ten seznam zůstane kde je a konec. tvrdy restart.
    Skus to este raz a hlavne nestlacaj "Esc". Netreba robit vzdy to, co po tebe chce Windows.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Dik, zkusím to. Zatim jsem zkusil chkdsk ve Windows, ale nepomohlo to. Taky jsem odinstaloval Daemon Tools a zmizela hláška Press Esc to stop SPTD.sys load. Jo a ten seznam se vždy zasekne na mup.sys.
    Googlováni zatim nepomáha...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Pridaval si do PC nejaky novy HW? Netaktoval si (CPU, grafiku)?

    Odpoj vsetky periferie (USB, serial, printer port).

    Aky mas zdroj (znacka, vykon)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Ne, nic jsem nepřidával ani netaktoval. Nevim kdy se to stalo, protože Safe Mod moc často nepouživam, zrovna teď když jsem ho potřeboval, nefunguje...
    Zkusim dnes odpojit periferie.
    Zdroj Thermaltake Toughpower 550W
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    SKus prestudovat toto. Pricin totiz moze byt viac.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Tohle jsem včera našel taky, teď budu projíždět možnosti. Zatim vím že chkdsk ve Windows problem nevyřešil, z instalačniho CD to udělat nemužu pač to ode mě chce admin heslo a ja vůbec netušim co tam má byt. tak doufam že na neco přijdu a ne budu muset přejinstalovat OS...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    71

    Citace Původně odesláno od Aytech Zobrazit příspěvek
    z instalačniho CD to udělat nemužu pač to ode mě chce admin heslo a ja vůbec netušim co tam má byt.
    Skus len odklepnut Enter. Mnoho ludi/firiem zabuda/nenastavuje heslo pre Admina a zostava tam teda prazdny retazec.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Je to heslo ktery jsem nastavoval při instalaci OS? Nebo nejake heslo nastavene MS?
    Každopadně dnes po práci na to vrhnu, pak sem napišu jak to dopadlo
    Zatim všem děkuju za info
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele MartyMcFly
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    223

    Zdravím,
    Tak mě napadlo řešení i když je to trochu nestandardní. Vem si svůj pevný disk s Windows a běž ke kamarádovi tam ho připoj k jeho počítači a přehraj si od něj mup.sys. Předpokládám, že by se měl vyskytovat v adresáři /system nebo /system32/drivers. Další možnost je oprava instalace (recovery console) systému Windows či si ten soubor mup.sys vytáhnout z instalačního CD kde se skrývá pod názvem mup.sy_.

    Jinak jsem zjistil pár věcí o mup.sys. Velikost: 107,904byt, Tento soubor se stará o spouštění a ukončování "služeb" při ovládacích panelech. Jedná se o systémový soubor, který by se měl ukrývat v /system32/drivers.

    To je vše doufám, že jsem pomohl.

    Howk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Takže řešeni jsem nenašel, musel jsem přeinstalovat OS. zkoušel jsem obnovení registru a nezalogoval jsem si jeden soubor, takže se mi zaseklo uplně všechno... Diky všem za rady!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    71

    Citace Původně odesláno od Aytech Zobrazit příspěvek
    Je to heslo ktery jsem nastavoval při instalaci OS? Nebo nejake heslo nastavene MS?
    Heslo nastavené pri inštalácii OS. Potom ešte pýta vytvorenie 1. užívateľa, ktorý patrí tiež do grupy Administrators. A toho užívateľa zvyčajne používaš. O tom prvom hesle väčšina BFU ani netuší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    No i když je to už teď jedno na hirent bootu je utilita na odstranění admin hesla.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Heslo tam nebylo, prostě jsem si zmačknul enter a šlo to dal. Teď už mam system přejinstalovany, hned jsem zkusil Safe, na chvilku se zasekne na stejnem mistě, na mup.sys, ale pak nabehne v pohodě. Kdybych věděl vic co se tam v tu chvili děje, možna bych dokázal to spravit
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows 7: Windows XP mode nefunguje
    Od aaaron v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-01-2012, 21:04
  2. NENASKOČÍ
    Od AARONN v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 07-10-2011, 11:01
  3. Nenaskočí obraz
    Od Honza.4.ever v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 12-01-2009, 00:59
  4. CoD4 safe mod?
    Od billy_86 v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-04-2008, 00:30