Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: upgrade RAM

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lukyss
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    204

    uvažuju o tom že si koupim ram 2x2 gb(místo 2x1 gb,deska Asus M2N-MX SE Plus) díval sem se do Everestu na
    DMI => řadič paměti tam je napsano "Maximálni velikost pam.modulu" 2048 MB to znamená
    2 gb pro obě ramky nebo jednotlivě?
    a taky je tam "Podporovaná napájecí napětí pamětí" 3.3V to bych si musel koupit ram ktera ma napetí 3.3V nebo i s jinou hodnotou?
    taky sem se v DMI dival na pamětove moduly a je tam napsána instalována i povolená velikost je 1024 MB(a tak nwm jestli by mi slo 2x2 gb)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    Tvá základní deska podporuje moduly RAM DDR2 1066/800/667/533 Non-ECC do max. velikosti 4 GB. Takže můžeš zakoupit pack 2 x 2 GB RAM, což je max. pro tvou základní desku.
    Doporučuji Ti koupit moduly RAM Kingston HyperX 4GB BlackEd. (kit 2x 2GB) 1066MHz
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lukyss
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    204

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Tvá základní deska podporuje moduly RAM DDR2 1066/800/667/533 Non-ECC do max. velikosti 4 GB. Takže můžeš zakoupit pack 2 x 2 GB RAM, což je max. pro tvou základní desku.
    Doporučuji Ti koupit moduly RAM Kingston HyperX 4GB BlackEd. (kit 2x 2GB) 1066MHz
    dikyy
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lukyss
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    204

    opět mam dotaz,četl sem že u visty 32bit je třeba minimalně 2gb ram a pokud nemam minimalnně 4gb ram tak nemá smysl přejít na 64bit.
    a rád bych věděl jak to je u XP,jestli mužu mit 1gb,4gb nebo 8gb jako jestli je jedno kolik mam ram(kdyš je u visty to omezeni)...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    Zřejmě myslíš 32bit WinXP, že. A o jaké omezení se Ti jedná - min. či max. ? Min. velikost RAM u WinXP doporučuji 512 MB a max. je 4 GB RAM. Ovšem nebudou se Ti zobrazovat celé 4 GB, protože 32bit OS umí adresovat max. 4 GB RAM od čehož musíš odečíst velikost cache disků, paměť graf. karet, apod. Takže ve výsledků máš pak k dispozici třeba pouze 3,25 GB RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    xp 32bit max 4gb ram rozumně umí využít max 2gb ram experimentálně až 3gb
    xp 64bit víc jak 4gb
    suma sumárum
    2gb xp
    víc jak 2gb vista/7
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lukyss
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    204

    mohli byste mi prosím doporučit jine ramky než tyto Kingston HyperX 4GB BlackEd. (kit 2x 2GB) 1066MHz (parametry pc sou ma začátku tematu)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Teda matyy, co to píšeš za bludy? :-)

    XP umí použít 4GB paměti mínus velikost adresního prostoru potřebnýho pro komunikaci s dalším HW, což je většinou 0,5-1,5GB, ve většině případů se maximální využitelná paměť pohybuje kolem 3 (u grafiky s hodně grafický paměti) až 3.5GB.

    Upgrade z 2GB na 4GB RAM (efektivně teda aspoň u mě 3.5GB) je při náročnějším multitaskingu dost poznat. Přechodem na 64bitovej systém si uvolníš ten adresní prostor pro komunikaci s HW - teda pokud to deska umí a má tu volbu v Biosu. Teda získáš tim cca 0.5-1GB paměti.

    ---

    To s těma 2GB a 3GB zřejmě myslíš velikost userspace virtuálního adresního prostoru aplikace. To je sice pravda, ale to naprosto nesouvisí s velikostí fyzicky adresovatelný RAM (už např. proto, že je tu ještě kernel space a disk cache, nemluvě o tom, že každá aplikace v systému má userspace svuj).

    ---

    z alfy bych teď bral asi tydle OCZ
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW0ALHPF
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 20-10-2009 v 13:39
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Upgrade
    Od Machine7170 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 15-02-2013, 11:13
  2. Upgrade PC
    Od HEAD v sekci PC - archiv
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 20:40
  3. Upgrade CPU
    Od Devo v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-07-2008, 15:49
  4. upgrade hw
    Od wolf007 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 14-01-2008, 06:18
  5. Upgrade PC
    Od silent64 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 01:07