Jak název vypovídá, mám problém s plynulým chodem Opery, již dlouhou dobu se mi prostě trhá, respektive mi po chvilkách vytěžuje procesor, samozřejmě nejčastěji je to při loudingu stránek, ale není to pravidlem ( stačí jít třeba i do menu, mnohdy to jede v pohodě, někdy bych PC rozflákal). Dělalo mi to jak na Vistách, tak i ted na 7. Nemáte s tím někdo zkušenost?
na jak dlouho se to tak trha? je to akorat tak malo, aby to bylo otravny, nebo vteriny?
v zadnem jinem programu potize nemas?
v zadnem jinem programu potize nemas?
Ano je to otravné, někdy se to umí trhnout i na pár vteřin, ve správci se pak Opera jeví, jako že nic nedělá ( žádné vytížení CPU, ale modrá led svítí ostošest). Taky mě překvapuje, že občas umí Opera vytížit CPU až na 40% (aniž by se ale cokoliv trhlo). V žádném jiném programu problém nemám. Přijde mi, že když povypínám Foilding GPU a Boinc a Operu nastavím s prioritou High, tak to zmírním, ale neodstraním, už jsem i Operu nainstaloval úplně novou bez mých nastaveních, teda dočasně, naštěstí používám synchronizaci.
Sestavu mám dostatečnou (2 jádro E5200, ramek 8G apod), jedu na 64 bitovém OS a SSD disku (je možné že z toho Opeře něco vadí?).
Ano mám poslední zkušební build, ale tím to není, dělalo mi to i na předchozí plné verzi.
Sestavu mám dostatečnou (2 jádro E5200, ramek 8G apod), jedu na 64 bitovém OS a SSD disku (je možné že z toho Opeře něco vadí?).
Ano mám poslední zkušební build, ale tím to není, dělalo mi to i na předchozí plné verzi.
[quote=Magnatt;283345]Sestavu mám dostatečnou (2 jádro E5200, ramek 8G apod), jedu na 64 bitovém OS a SSD disku (je možné že z toho Opeře něco vadí?).[/quote]
Máš v sestavě i jiný disk než SSD? Pokud ano, zkus na něm vytvořit nový profil a otestuj jeho chování.
Máš v sestavě i jiný disk než SSD? Pokud ano, zkus na něm vytvořit nový profil a otestuj jeho chování.
No zkoušel jsem ji instalovat na jiný disk, ale profil si stejně Opera ukládá do appdata, které jsou na SSD.