Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 9 z 11 PrvníPrvní ... 7891011 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 121 až 135 z 165

Téma: Phenom II X2 a X3 OC a core unlock?

  1. #121
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    A ještě se zeptám: Zůstanou po resetu BIOSu všechny programy, hry, apod. nainstalované, jak byly? Resp. jediná viditelná změna bude, že PC bude opět stabilní?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #122
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Softwarového vybavení se reset BIOSu nijak "nedotkne".
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #123
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Takže to shrnu:

    Vlezu do BIOSu, dám CTRL+F1, Advanced BIOS Features - CPU Unlock = Enabled.
    CPU Core Control = Enabled.

    Potom dám něco jako Save&Exit a nechám PC normálně naběhnout.

    1.Když budou problémy, při dalším startu vlezu do BIOSu a dám obojí zpět na výchozí hodnoty.
    Pokud ani nezapnu PC, restartuji BIOS.
    Poprosím ještě jednou o vysvětlení JAK přesně. Z toho obrázku co poslal kevin mi to není úplně jasné (co čím jak..) Resp. jak propojit k tomu určené piny

    2. Když se bude vše zdát OK, spustím testy (něco co jste tu předtím doporučovali..)
    Jak dlouho ty testy trvají?


    A ještě - u desky je napsáno "Chipset AMD 870 + SB850". Někde jsem tu četl, že to jde jen na deskách se SB7xx. Určitě to s touhle deskou půjde?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #124
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    1. Reset BIOSu je v manuálu velmi dobře a podrobně popsán, stačí si to přečíst.
    2. K otestování stability procesoru použij utilitu LinX s nastavením 14000/20.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #125
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Dobře. A v BIOSu provedu jen to, co jsem napsal nebo ještě něco? Když jsem prohlížel celé tohle vlákno, četl jsem něco o tom, že se do BIOSu musí 2x. Jak to je?

    EDIT: Šlo o nastavení po restartu BIOSu, to snad chápu
    Naposledy upraveno uživatelem souteh: 30-07-2011 v 00:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #126
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od souteh Zobrazit příspěvek
    Dobře. A v BIOSu provedu jen to, co jsem napsal nebo ještě něco? Když jsem prohlížel celé tohle vlákno, četl jsem něco o tom, že se do BIOSu musí 2x. Jak to je?

    EDIT: Šlo o nastavení po restartu BIOSu, to snad chápu
    Tak ešte raz:
    -zmeníš v biose položky, ktoré si tu už sám písal (cpu_unlock, prípadne aj cpu_core_control), Save&Exit
    -pc sa reštartuje a čakáš:
    1. ak pc nabootuje až do windows, spustíš Linx s parametrami ako písal Kevin a počkáš na bezchybné dokončenie
    2. ak pc nenabootuje, alebo sa pri štarte vyskytne chyba (napr.bsod), prípadne sa Linx zastaví kvôli chybe - vypneš pc, odpojíš napájanie a resetneš bios

    Po resete biosu vlezieš do biosu a upravíš niektoré nastavenia - čas, poradie bootovania (prípadne ak si mal ešte niečo nastavené, napr. regulácia vetrákov, vypnutie niektorých zariadení a tak podobne)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #127
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Po resete biosu vlezieš do biosu a upravíš niektoré nastavenia...
    Nestačí tam dát to Load Optimized Defaults a Save&Exit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #128
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od souteh Zobrazit příspěvek
    Nestačí tam dát to Load Optimized Defaults a Save&Exit?
    Co si třeba nyní uložit BIOS do profilu, který si po resetu nahraješ
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #129
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Zní to dobře, ale jak se to dělá?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #130
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Myslím, že přes klávesu F11 Profil si ale ulož na USB flash disk/HDD, jinak o něj po resetu BIOSu pravděpodobně přijdeš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #131
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    V manuálu MB píšou "Always load the Optimized defaults after updating the BIOS or after clearing the CMOS values." Tak bych to asi radši udělal takhle.. Já jinak v BIOSu nic jiného měnit nebudu, takže by to vlastně mělo být přesně to, co tam bude od začátku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #132
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    To mi asi těžko víme, jak máš BIOS nastaven
    Ale každý běžný uživatel má většinou nastavenu regulaci ventilátorů, nastavení detekce USB zařízení, bootovací pořadí, apod. Proto bych si já osobně profil BIOSu uložil a v případě potřeby jej nahrál zpět. Víc Ti asi neporadím. Způsob provedení si musíš zvolit sám
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #133
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Tak já se zeptám pána, který PC staví, jestli tam něco nastavoval nebo ne a pak se podle toho zařídím a napíšu, jak jsem dopadl. Díky za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #134
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Myslím, že přes klávesu F11 Profil si ale ulož na USB flash disk/HDD, jinak o něj po resetu BIOSu pravděpodobně přijdeš.
    Ještě mi vrtá hlavou jedna věc.
    (omlouvám se, že se tak hloupě a pořád ptám, ale opravdu tomu moc nerozumím a nerad bych si nový PC hned nějak po....)

    V manuálu MB je napsáno o ukládání profilů toto:

    http://imageshack.us/photo/my-images/807/biosl.jpg/

    Jak ale profil uložím na flashku a jak ho potom z flashky nahraju zpátky??
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #135
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Měla by tam být přímo možnost k uložení profilu na USB/HDD, viz. přiložený obrázek.

    BTW Co třeba vlízt do BIOSu, klávesu F11 stisknout a podívat se Taky projev trochu vlastní iniciativy
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: BIOS.jpg 
Zobrazení: 97 
Velikost: 103.8 KB 
ID: 22390  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 9 z 11 PrvníPrvní ... 7891011 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. AMD PHENOM X2 545 Unlock
    Od Call993 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-11-2012, 17:02
  2. Core i7 950 vs Phenom II X6 1090T
    Od Kazi4949 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 18-01-2011, 10:02
  3. Socket 1156/1366: INTEL Core i5-750 Quad-Core vs. AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad-Core
    Od Svadlik v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-09-2009, 17:24
  4. AMD Phenom 9850 BE vs. Intel Core 2 Q9400
    Od freegate v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 02-01-2009, 07:55
  5. AMD Phenom vs. Intel Core 2 Quad
    Od Razi3L v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 46
    Poslední příspěvek: 16-03-2008, 14:36