Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Problém si diskem WD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    12

    Mám externí disk WD320GB konkrétně: http://www.alza.cz/externi-pevny-dis...0gb-d88559.htm. Používám už ho asi 3 měsíce a mám na něm zálohy,filmy a tak podobně a nechtěl bych o to přijít. Ale když jsem disk teď připojil vypíše to chybu: F:\ Není přístupný. Soubor nebo adresář je porušen a není čitelný. Nic jsem s tím ještě nedělal páč se bojim o svá data.
    Za vaše odpovědi děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    10

    ahoj,zkus si pohrá s kabeláží, pokud by to i tak nešlo tak doporučuju otestovat programem HD Tune

    Download : http://www.hdtune.com/hdtune_255.exe

    pokud ani tak nenajde chybu tak došlo asi k porušení tabulky a já znám jen řešení formátem....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Jak vypadá disk v Tento počítač nebo ve Správci disků? Tváří se jako nenaformátovaná jednotka (= když ho odklepneš, otevře se např. dialog "Disk není naformátován, chcete jej naformátovat", nebo po klepnutí na disk/Vlastnosti je vidět formát např. RAW místo NTFS / FAT32?) - jakej měl původně formát, NTFS či fat32?

    V žádným případě disk neformátovat, pokud ty data chceš z něj získat!!! - po naformátování je získání dat zpět mnohem obtížnější!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Na zachraňování souborů i celejch partition se mi osvědčil program
    PC Inspector file recovery
    Ale nejdřív bych to prohnal
    HDD Regeneratorem
    jestli to neni fyzickej problém s diskem (porušenej povrch).

    V každym případě, jestli ty data jesťě chceš, tak na tom disku nedělej žádný zápisy
    (žádnej formát, pokusy o obnovení MBR, apod...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    12

    Přikládám obrázky jak to vypadá ve Správci zařízeni, a v tento počítač.

    Edit: Původně NTFS
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cdcd.JPG 
Zobrazení: 366 
Velikost: 24.9 KB 
ID: 12670   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.JPG 
Zobrazení: 278 
Velikost: 27.4 KB 
ID: 12671  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Ještě by se hodil screen spíš tý spodní části ve správci disků (jestli má jednotka správně velikost přes celej disk) - ale vypadá to podle mě na poškozenej NTFS boot sektor (byla to původně jednotka NTFS?)

    Postup obnovy NTFS boot sektoru pod testdiskem např. zde:
    http://www.svethardware.cz/forum/sho...633#post286633

    (nejdřív bych to nechal project HD tune jestli tam nejsou vadný sektory, a pokud ne, zkusit obnovu v TestDisku - o data samotný nepřijdeš, testdisk bude zapisovat maximálně jenom do MBR a prvního sektoru NTFS jednotky, kde nejsou samotný data souborů, takže pokud by to nezafungovalo, lze stále zkoušet obnovu dat jinými programy)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    12

    Tady je správce zařízení.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.JPG 
Zobrazení: 483 
Velikost: 64.9 KB 
ID: 12672  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    hmm, jednotka jinak vypadá správně, skutečně to vypadá na ten poškozenej NTFS boot sektor (první sektor jednotky - jsou v něm informace o jednotce, jako že to je NTFS, odkaz na MFT a další údaje, a pokud je poškozen, jednotka se tváří jako nenaformátovaná RAW - záloha je v posledním sektoru jednotky a TestDisk by jí měl zvládnout obnovit). Předpokládám teda, že to byla jednotka NTFS. Už jsi to v tom testdisku zkoušel? Stačí použít verzi pro Windows, stáhnout lze zde: http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download (s bootovací verzí by to stejně nejspíš nešlo, protože by asi neuměl externí disk přes usb).

    Tenhle typ poškození se stává docela často, už se to tu řešilo několikrát, nevím teda přesně jak k tomu vlastně dojde (systém tam zřejmě něco zapisuje a během toho dojde k chybě, nebo to prostě systém z nějakýho důvodu zmrví - zdá se, že microsoft s tím i tak trochu počítá, protože ukládá tu zálohu do posledního sektoru jednotky).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém s diskem?
    Od stenli11 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-11-2009, 16:34
  2. Problem ze SAS diskem
    Od Roman777 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-01-2009, 10:34
  3. Problém s diskem???
    Od scratchy27 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 22-09-2008, 03:15
  4. problem s diskem!!
    Od steveFM v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-02-2008, 17:28
  5. Problém s diskem
    Od endivie v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 09-02-2007, 10:48