Zdravim,rad bych se zeptal na nejaky typ LCD do 10 s dph ktery by byl vhodny i na upravu fotek?Nedelam nejak profi,ale mam zrcadlovku a upravuju celkem casto rawy..nejdrive sem mel v planu jit do NEC 21",pak do HP LP2465 a pak sem radeji penize dal do objektivu
Do 10 k v (19") je dobrá volba panel Fujitsu siemens P 19-2 P. Záleží jak chceš velký monitor, ale stejně kvalitní 20" panel za tyhle prachy neseženeš, i když by byl lepší z důvodu menší rozteče bodů.
Na úpravu fotek je to do deseti tisíc nejlepší volba, neboť má 8- bit. barvy a je vyroben novou technologií S-PVA, která mimo jiné vyniká výbornými pozorovacími úhly
Řeším stejný problém a nejspíš v nejbližších dnech si objednám toho siemense.
Na úpravu fotek je to do deseti tisíc nejlepší volba, neboť má 8- bit. barvy a je vyroben novou technologií S-PVA, která mimo jiné vyniká výbornými pozorovacími úhly
Řeším stejný problém a nejspíš v nejbližších dnech si objednám toho siemense.
Diky za typ..nevim prave jestli rovnou uz nejit do toho NEC 20WGX2.Jako jestli ty penize navic stoji za to nebo ne.Jinak sem koupil canona 17-40 L.
Tak bych poupravil muj dotaz a zvedl hranici..asi radej trochu priplatim.Takze kandidati jsou:
ViewSonic VX2025wm
Samsung SyncMaster 215TW
HP LP2065
NEC 20WGX2
Pomuzete prosim s vyberem?
Diky moc za reakce
ViewSonic VX2025wm
Samsung SyncMaster 215TW
HP LP2065
NEC 20WGX2
Pomuzete prosim s vyberem?
Diky moc za reakce
Vybíral bych mezi neckem a samsungem....já osobně bych raději zvolil ten samsung. Je tu o těchto monitorech jiný thread. Mrkněte na něj. Za ty prachy bych řekl, že to stojí. Přecijenom monitor nekupujete na rok.
[QUOTE=butcherson]Diky za typ..nevim prave jestli rovnou uz nejit do toho NEC 20WGX2.Jako jestli ty penize navic stoji za to nebo ne.Jinak sem koupil canona 17-40 L.[/QUOTE]
gratulace k objektivu, dobrý širokáč a v elkové třídě
gratulace k objektivu, dobrý širokáč a v elkové třídě
No na úpravu fotek bych samsung nedoporučovat,jejich barvy nejsou na takové úrovni....nejlepší volba je ten viewsonic , protože je tvořen MVA technologií a ViewSonic s barvama umí!
2 butcherson
ahoj
zdravim kolegu fotografa a také blahopřeji ke kvalitnímu sklu /kdybych neměl Nikon, tak bych po něm šel taky/.
No a k monitoru: už nějakej pátek vybírám a zatím jsem skončil u toho ViewSonica, protože je zároveň i rychlej. /pokud si nehraju s fotkama tak hraju hry/.
Jinak asi nejlepší na fotky by bylo Eizo, ale bohužel ta rychlost chybí...
jo a ten Fujitsu vyhrál test v Computeru 1/07 -je tam sice test 17", ale typ je to snad stejný.
Takže já bych ti radil ViewSonic - aspoň by si mohl potom napsat zkušenosti a já bych díky tomu třeba neudělal stejnou chybu... :-)
ahoj
zdravim kolegu fotografa a také blahopřeji ke kvalitnímu sklu /kdybych neměl Nikon, tak bych po něm šel taky/.
No a k monitoru: už nějakej pátek vybírám a zatím jsem skončil u toho ViewSonica, protože je zároveň i rychlej. /pokud si nehraju s fotkama tak hraju hry/.
Jinak asi nejlepší na fotky by bylo Eizo, ale bohužel ta rychlost chybí...
jo a ten Fujitsu vyhrál test v Computeru 1/07 -je tam sice test 17", ale typ je to snad stejný.
Takže já bych ti radil ViewSonic - aspoň by si mohl potom napsat zkušenosti a já bych díky tomu třeba neudělal stejnou chybu... :-)