Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Výměna CPU

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    6

    vyměnil jsem proceor AMD 3200+ za procesor AMD 64x2 4200+ ale v správci se mi zobrazuje jen jedno jádro. Může mi někdo poradit co s tím?Základní deska je MSI K9VGM-V
    Naposledy upraveno uživatelem mnowis: 05-09-2009 v 14:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Podle CPU Support Listu jsou procesory AMD 64 X2 4200+ podporovány od verze 1.6 (procesor Athlon 64 x2 4200+ /G1, 65W) nebo verze 1.8 (Athlon 64 x2 4200+ /G2, 65W). Aktualizoval jsi BIOS před instalací nového procesoru ? Stáhnout nový BIOS můžeš zde
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    22

    Neviem o aký systém sa jedná, ak je to Windows XP tak pravdepodobne bude treba vymeniť aj vrstvu HAL aby sa v správcovy zariadenia zobrazovalo pod položkou počítač - viacprocesorový osobný počítač. Ak update BIOSu nepomôže napíšem postup.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    6

    jedná se o XP provedl jsem update BIOSu na verzi 1.8 ale stále se zobrazuje jen jedno jádro.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Pokud ty XP nejsou SP3, tak proste stahni a nainstaluj SP3 a tim se tvuj problem vyresi.

    Pokud uz mas SP3, tak si udelej kompletni zalohu a pak ten procesor ve spravci zarizeni odeber a restartuj.

    Potom stahni z webu AMD dostupne ovladace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Jak je procesor detekován při postu - úvodní obrazovka při startu počítače, jaký typ CPU je tam uveden ?



    Máš nainstalován AMD Driver a AMD Dual - Optimizer ?
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 05-09-2009 v 16:14 Důvod: Doplněn obrázek (viz post pod tímto)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    6

    [QUOTE=kevin00;289777]Jak je procesor detekován při postu ?


    Teď trochu nerozumím ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Jaký CPU ti to vypisuje když zapneš PC ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    22

    Takže stiahni si HAL updater: http://www.hardware.info/downloads/HALu-0.2.0.zip.
    Rozbaľ, spusti HALu a zvoľ ACPI Multiprocessor PC.
    Reštartni a skontroluj či je v správcovy zariadenia pod položkou počítač - viacprocesorový osobný počítač, ak áno tak by si mal vidieť dve jadrá aj v Task Managerovi.

    Nezabudni predtým urobiť bod obnovy "C:\WINDOWS\system32\Restore\rstrui.exe".
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    6

    tak vám všem děkuji za čas již se mi zobrazují obě jádra ve správci
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Citace Původně odesláno od mnowis Zobrazit příspěvek
    tak vám všem děkuji za čas již se mi zobrazují obě jádra ve správci
    Co Ti pomohlo ke správné detekci procesoru ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Vymena GK
    Od Georginek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 15-11-2010, 16:55
  2. Výměna HDD u ntb HP
    Od Cayro v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-10-2010, 19:37
  3. Výměna HDD
    Od Benbow v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 26-07-2010, 22:22
  4. Socket AM2/AM2+: Vymena CPU
    Od Deexer v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 93
    Poslední příspěvek: 03-09-2009, 12:39
  5. vymena CPU box
    Od flanker v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-04-2008, 23:45