Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 9 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 121

Téma: Hodnocení sestavy

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Moduly RAM mi na mé základní desce běží na frekvenci dané specifikací, takže 1066 MHz.
    Ty máš ale základní desku MA770-UD3 a v QVL této desky je uveden modul Kingston KHX8500D2K2/1GN, zatím co ty máš model Kingston KHX8500D2BK2/4G

    EDIT: Fanynek myslím, že ten zdroj je v pohodě. Ta sestava bude mít spotřebu cca 300 - 350 W.
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 11-09-2009 v 19:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    EDIT: Fanynek myslím, že ten zdroj je v pohodě. Ta sestava bude mít spotřebu cca 300 - 350 W.
    No, teď jo, toho bych se nebál. Dívám se na to z pohledu možného upgrade za rok/dva vč. potřeb OC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    No, teď jo, toho bych se nebál. Dívám se na to z pohledu možného upgrade za rok/dva vč. potřeb OC.
    Já bych to vůbec neřešil a hlavně se toho vůbec nebál. Za rok či dva bude naprosto jiná situace a s novou grafickou kartou bude zase řešit, že procesor brzdí výkon grafické karty, apod. Však to znáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Moduly RAM mi na mé základní desce běží na frekvenci dané specifikací, takže 1066 MHz.
    Ty máš ale základní desku MA770-UD3 a v QVL této desky je uveden modul Kingston KHX8500D2K2/1GN, zatím co ty máš model Kingston KHX8500D2BK2/4G

    Nevim kde jsem se překoukl a měl za to, že to je stejná deska. Mám ale pocit, že si stále nerozumíme. Mě nejde o ty paměti co jsou v QVL, ale o tu hlášku:

    Note: Due to AMD AM3/ AM2+ CPU limitation, memory module of DDR2 1066 or above speed is only supported by 1 dimm per channel.

    Což přeloženo chápu, že z důvodu omezení procesorů AMD AM3/AM2+ paměti s taktem 1066+ nepojedou v dual chanelu, ale jen single, tzn že sice pojedou na 1066, ale každá v jiným kanálu, nebo společně v jednom kanálu, ale na 800 MHz. Jak to teda je?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    No ja to chápem takto : z dôvodu obmedzenia cpu am3/am2+ , sú podporované pamäte ddr1066 a vyššie len v konfigurácii 1 pamäťový modul na kanál (by 1 dimm per channel). Tzn. pri použití 2x1GB (2x2GB, 2x4GB) dual channel pobeží, pri použití konfigurácie 4x1GB (4x2GB) nie
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    robky: To myslim chápeš špatně. Při rychlosti 1066 a vyšší poběží max jeden dimm na kanál. Tzn. dualchannel pojede vždy, ale (pravděpodobně) nerozjede čtyři dimy na 1066Mhz a vyšší rychlosti. (nerozjedou se dva dimy na jednom kanále).
    IMHO je to ale jen varování, že nemusí běžet, je pravděpodobný, že to i tak poběží. V každym případě se kdyžtak v případě potřeby sníží ychlost na 800Mhz. Když se odpovídajícně sníží latence, tak to nebude na výkonu poznat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    robky: To myslim chápeš špatně. Při rychlosti 1066 a vyšší poběží max jeden dimm na kanál. Tzn. dualchannel pojede vždy, ale (pravděpodobně) nerozjede čtyři dimy na 1066Mhz a vyšší rychlosti. (nerozjedou se dva dimy na jednom kanále).
    IMHO je to ale jen varování, že nemusí běžet, je pravděpodobný, že to i tak poběží. V každym případě se kdyžtak v případě potřeby sníží ychlost na 800Mhz. Když se odpovídajícně sníží latence, tak to nebude na výkonu poznat.
    chápem to dobre, len som to zle formuloval - ty si to však napravil
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Takže jsem si s tím zase maličko pohrál a dal jsem tam přeci jen ten silnější zdroj a jiný chladič. Problém ale je s pamětma, protože ty BE od Kingstone už asi nebudou. Co by jste k tomuhle přidali?

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...ZP01QRD01HZI01

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Zdroj VX550 nekupuj. Nevyrábí jej Seasonics, ale CWT/Sirtek. Pokud opravdu chceš investovat do silnějšího zdroje (podle mě zbytečně) kup Corsair HX520. Moduly RAM můžeš zakoupit A-Data Vitesta EE 1066 MHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Zdroj VX550 nekupuj. Nevyrábí jej Seasonics, ale CWT/Sirtek. Pokud opravdu chceš investovat do silnějšího zdroje (podle mě zbytečně) kup Corsair HX520. Moduly RAM můžeš zakoupit A-Data Vitesta EE 1066 MHz
    Jo od toho vx550 můžu opravdu odradit. je to pěkně hlasitá mrcha
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Takže v tuhle chvíli vypadá sestava takhle:

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...O101CZP01G0E01

    Dal jsem tam ten silnější zdroj, i když je na tuhle sestavu naddimenzovanej, ale třeba s ním za pár let nakrmím i něco, kde se to bude hodit....se zárukou 5 let nepočítám, že by tohle byl jedinej počítač kde ho použiju.

    Taky jsem tam přidal chladič Noctua, ale nevím, jestli ho před nákupem nevymáznu a nenechám to až třeba za rok, až začnu cítit potřebu OC a vyššího výkonu.

    Kupovat to hodlám až z další výplaty, takže tu budu nejspíš ještě 20 dní čmuchat a vymýšlet, kde by se to dalo zlepšit, ale pokud nedojde u něčeho k cenovému zemětřesení, tak je to nejspíš finální stav. Zkoušel jsem na tomhle základu i další varianty (s i5 a AM3 Ph II), ale vždycky mi to vyšlo dráž a rozdíl výkonu nic moc.

    Jedině by mě snad zajímalo, jestli má někdo zkušenosti s platformou AMD Dragon (AM3 Ph II, GK ATI 48XX a čipset 790, nebo tak nějak). Narazil jsem na ni v recenzi a myšlenka plně kompatabilního systému nastaveného už vůrobcem, se mi docelá líbí...Tak kdyžtak pište, pokud k tomu máte co říct
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Sestava skvělá - nemám připomínek, ale 20 dní je dlouhá doba, uvidíme jak to nakonec dopadne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Kup to, jak je to nyní. Sestava je to výborná
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Kup to, jak je to nyní. Sestava je to výborná

    To jsem si do včera myslel taky, ale pak mi tu pohádku rozbil kámoš s tím, že pokud mám v plánu taktovat (jako že ne třeba hned, ale časem jo), tak by to chtělo lepší desku. Někde na webu mi našel v FAQ že idelání je deska s čipsetem 790FX a NB750. Tím se mi vybavila znovu AMD Dragon platforma, kde je právě tenhle čipset uvedenej. Co teda s tím?
    V úvahu pak připadají desky:

    Gigabyte GA-MA790X-UD3P (rev. 1.0) Chipset AMD 790X / SB750
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M0972OIQ6K

    Gigabyte GA-MA790FX-UD5P (rev. 1.0) Chipset AMD 790FX/SB750
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M0972OINTR

    nebo

    Gigabyte GA-MA790XT-UD4P (rev. 1.0) Chipset AMD 790FX/SB750
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M0972OIMT5
    + DDR3 paměti

    Můj plán je provozovat takovej stroj co nejdéle, tzn za rok dva vyměnit grafiku a třeba dokoupit ramky, ale procák nechat, jen ho vytočit na max. Mám to hlavně na nějaký to hraní a pokud vím, tak procák až tak rozhodující není.

    Edit: Doufám že moc neprudím a že si vy, kdo odepisujete 10(11).10. neřeknete uuuuuf...konečně mu došla vejplata, něco koupí a dá nám pokoj :-D ale přeci jen 20k člověk nechce investovat jen tak zbůhdarma, každej si chce svý kačáky maximálně užít ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    A ty budeš taktovat přes FSB? Máš procesor BE, takže Ti stačí multiplikátorem procesoru. A to základní deska s chipsetem AMD770/SB710 umí stejně dobře jako základní deska s chipsetem AMD790X/SB750. ACC ani nepotřebuješ, jelikož odemykat žádné jádro nebudeš.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 9 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Hodnocení sestavy - Herní PC
    Od ruzemi v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 18-07-2014, 12:27
  2. Sestavy, notebooky a PDA: hodnoceni Asus
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-02-2012, 09:03
  3. Sestavy, notebooky a PDA: hodnocení sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 13-04-2008, 18:53
  4. hodnoceni sestavy
    Od ok1 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-05-2007, 16:46