Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 7 z 9 PrvníPrvní ... 56789 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 91 až 105 z 121

Téma: Hodnocení sestavy

  1. #91
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jestli jen na data, pak by měl stačit 5400ot. Např 1TB Samsung ECO F2 nebo WD Green EADS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #92
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Tak mám všechno nachystaný, prachy jsou na cestě, ale kdoví, kde jsou ty vysněný HD 5850ky!!!
    Nemá někdo ponětí, kdy by se mohly zhruba objevit? Googlim každý den, ale zatím jsem nenašel shop, kde by byly dostupné, včetně alfacompu, kde dlouho dlouho psali uvedení do prodeje 4.10. ale než na to došlo, změnila se dostupnost na dočasně nedostupné :-O

    Znamená to, že nakonec vůbec nebyly, nebo si je rozebrali zaměstnanci alfacompu a jejich přátelé??
    Zvažuju teď koupit základ bez GK, ale nerad bych pak měl doma 2 měsíce počítač nanic...
    Pokud by jste někdo měli info, kdy se mají dostat 5850ky do prodeje, nebo alespoň přibližné termíny, kdy se mají ukázat na pultech shopů, byl bych moc rád. Ceny HW začínají pomalu stoupat (možná jen dočasně????) a já bych nerad čekal na počítač do Vánoc a zaplatil za něj 1-2k víc.
    Případně hoďte pls i avízo na jakýkoliv shop(CZ), kde by byly skladem, rád bych ale výrobce saphire, nebo GB, díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #93
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    V DXT jsou hlášeny do týdne, CZC, Softcom i Alfa neznámé, Alza a Agen "přijímáme předobjednávky", Mironet zatím vúbec nemá v nabídce..

    Někdo kdo nakupuje v německu nebo jinde v evropě tu neni? Jak to vypadá s dostupností tam?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #94
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Takže po zhodnocení situace jsem se rozhodl, že na I5 kašlu a vracím se k původní myšlence Phenomu X4. Jedině teď nevím, jestli koupit sestavu s DDR II nebo DDR III.

    Sestava DDRII:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...QA01MGW01JGW01

    Sestava DDRIII:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...O101SD902P5D01

    Edit:Správná deska

    Grafiku k tomu koupím hned jak někde seženu HD 5850, jen ještě nevím kterého výrobce. Nejradši bych Saphire nebo GB, co myslíte? (nakonec stejně budu rád, když seženu cokoliv)
    Naposledy upraveno uživatelem Skurutt: 06-10-2009 v 10:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #95
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    No v té DDR3 sestavě máš tu samou desku jako v DDR2, mám pocit že to k sobě moc nepůjde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #96
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    No v té DDR3 sestavě máš tu samou desku jako v DDR2, mám pocit že to k sobě moc nepůjde.
    Opraveno, Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #97
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Nevim jestli je potřeba tam dávat 955BE, to je pro opravdu hardcore taktování. Bohatě myslim stačí 945. Má také 3Ghz jako 940BE, akorát taktovat musíš přes fsb, což pro tu desku není žádnej problém.

    Jo a pokud tedy nejsou prachy na i5, vzal bych asi už novější PII_945+DDR3.. rozdíl jsou jen 4 stovky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #98
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Nevim jestli je potřeba tam dávat 955BE, to je pro opravdu hardcore taktování. Bohatě myslim stačí 945. Má také 3Ghz jako 940BE, akorát taktovat musíš přes fsb, což pro tu desku není žádnej problém.

    Jo a pokud tedy nejsou prachy na i5, vzal bych asi už novější PII_945+DDR3.. rozdíl jsou jen 4 stovky.
    No nejde ani tak o to, že by na I5 nebyly prachy, ale spíš jsem uvažoval, jek velkej reálnej přínos bude mít I5 proti Ph II X4 955BE.

    Recenze bohužel jednoznačně hovoří ve prospěch I5, ale přiznám se že mě drobet štve cena desek pro Intel, která jejich použití celkem prodražuje. Po 7 letech si kupuju nový počítač a nechci udělat nějaký zbytečný kompromis, kterého bych v budoucnu litoval. Proto zvažuju tyhle 2 varianty:

    AMD
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...O101SD902P8501


    INTEL:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...O101DQA01P8501

    Základ je stejnej, liší se jen deska a procesor (myslím). Disk tam je na data, takže neřeště že má 5400 ot.

    Sestava je především na hry a jako domácí multimediální centrum. Která verze bude lepší?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #99
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Intel je s i5 imho o fous dál. Samostatně taktuje jádra podle vytížení, paměťová propustnost je gigantická (pravda, reálnej přínos malej), navíc relativně dobře taktovatelný. A spotřeba je menší než u 955.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #100
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Taky se mi zdá, že za tisícovku rozdílu ten rozdíl mezi i5 a Phenomem stojí - jak výkon tk spotřeba hovoří pro i5.

    A pak tam máš ještě jeden lapsus - f2 disky opd samsungu se nehoděj jako systémový, maj pomalejší rotaci ploten a teda i seek time. Takže bych doporučil řadu F3. V alfě ji ještě nemaj, ale cenou i výkonem (paradoxně vyhrává na obou čarách) je to nejlepší desktopovej disk, co se dá koupit. Takže bych ho klidně koupil někde bokem, za tu stovku to stojí, nebo o něj požádal v alfě - určitě Ti ho seženou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #101
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Taky se mi zdá, že za tisícovku rozdílu ten rozdíl mezi i5 a Phenomem stojí - jak výkon tk spotřeba hovoří pro i5.

    A pak tam máš ještě jeden lapsus - f2 disky opd samsungu se nehoděj jako systémový, maj pomalejší rotaci ploten a teda i seek time. Takže bych doporučil řadu F3. V alfě ji ještě nemaj, ale cenou i výkonem (paradoxně vyhrává na obou čarách) je to nejlepší desktopovej disk, co se dá koupit. Takže bych ho klidně koupil někde bokem, za tu stovku to stojí, nebo o něj požádal v alfě - určitě Ti ho seženou...
    Ok, já sám jsem měl spíš zálusk na I5, jen mě spíš zajímalo, jestli to má smysl si připlatit. Takže už mám jasno.
    Ten disk není na systém, ale jako data storage, proto myslím, že nižší otáčky nevadí.

    Jen bych ještě rád nějaký názor na to, od kterého výrobce se snažit sehnat tu grafiku? Já osobně bych preferoval Saphire, nebo GB, ale vypadá to, že nejdřív bude dostupná dodávka od Powercolor, mám si počkat, nebo ho vzít?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #102
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Skurutt Zobrazit příspěvek
    Jen bych ještě rád nějaký názor na to, od kterého výrobce se snažit sehnat tu grafiku? Já osobně bych preferoval Saphire, nebo GB, ale vypadá to, že nejdřív bude dostupná dodávka od Powercolor, mám si počkat, nebo ho vzít?
    jestli se ti samolepka na powercoloru nelíbí počkej na sapphire nebo GB
    ze začátku výroby grafik jsou u ati všechny grafiky stejný liší se jen krabicí a samolepkou až časem přijdou vlastní verze výrobců
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #103
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    jestli se ti samolepka na powercoloru nelíbí počkej na sapphire nebo GB
    ze začátku výroby grafik jsou u ati všechny grafiky stejný liší se jen krabicí a samolepkou až časem přijdou vlastní verze výrobců
    Tak PC je na cestě, dnes nebo zítra bude doma. Co je ale problém je grafika. Obrázek mi je ukradenej, ale momentálně se mi nedaří sehnat jedinej shop, kde by ji měli, nebo se alespoň chystali naskladnit. Mám ji objednanou v Softcomu, protože tam si ji kdykoli můžu vyzvednout osobně, ale zatím to moc nadějně nevypadá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #104
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Tak od úterka mi kompík vrčí v pokoji. Všechno super, ale vypadá to, že ho maličko brzdí disk. Jelikož mám nabídku na odkup starého kompu, tak bych k tomu hodil tu starou 350 GB satu a koupil si něco rychlejšího. Co by jste mi poradili? Koukal jsem na Samsung F3 500GB/TB a na WD Caviar Black/blue. Co bude lepší? O velikost mi ani tak nejde, jestli to bude 500GB, nebo 640, nebo 1TB je fuk, na data už 1TB storasge mám. Hlavně aby to bylo co nejrychlejší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #105
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Dal bych tam asi tento: Samsung F3, který pokud se nemýlím má jednu 500GB plotnu, tudíž díky hustšímu zápisu i větší rychlost. Pokud by 500GB kapacita nestačila, tak bych vzal 1TB obdobu tohoto disku Samsung F3 1TB, který by měl mít také dvě 500GB plotny.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 7 z 9 PrvníPrvní ... 56789 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Hodnocení sestavy - Herní PC
    Od ruzemi v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 18-07-2014, 12:27
  2. Sestavy, notebooky a PDA: hodnoceni Asus
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-02-2012, 09:03
  3. Sestavy, notebooky a PDA: hodnocení sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 13-04-2008, 18:53
  4. hodnoceni sestavy
    Od ok1 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-05-2007, 16:46