Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Samovolne vypinani serveru po napojeni do site

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    5

    Zdravim vsechny IT odborniky mel bych na Vas prosim otazku. Znicehonic mi odesel zdroj na serveru (asi prepeti - problikly svetla). Zdroj vymenen zapnu server windows 2003 a lup, samovolne se vypne asi po 8 sekundach. Odpojim wan, lan sit od serveru pocitac bezi v pohode. Zkousim restart switche od cisca jestli neni nejaky zadrhej v tomhle, nic nepomaha.
    Pritom dioda na switchi ukazuje ze by nemel byt problem. Zkousel jsem aji napreskacku zapnout lan wan beze zmeny (i na ruzne sitovky). Proto se obracim na radu jestli nekdo nemel obdobny problem ne-li stejny. Dekuji moc predem za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    156

    Ty síťovky jsou integrované? Kdy po 8vteřinách? hned po zapnutí, nebo až po naběhnutí systému, přihlášení? Která síťovka to dělá? nebo jen když jsou zapojeny obě? co je v logu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    5

    Vypne se hned po 8 sekundach, sitove karty jsou integrovane, zkousel na preskacku sitovky je jedno jaka je aktivni stejnak se restartne po par sekudnach pri zapnuti pc. Ale je divny kdyz je odpojim tak jede v pohode
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    156

    Citace Původně odesláno od sedlacep Zobrazit příspěvek
    Vypne se hned po 8 sekundach, sitove karty jsou integrovane, zkousel na preskacku sitovky je jedno jaka je aktivni stejnak se restartne po par sekudnach pri zapnuti pc. Ale je divny kdyz je odpojim tak jede v pohode
    Takže mašina pípne a za 8 vteřin restart.
    Co když propojíš nový kabel nejdřív mezi jednou síťovkou a jiným PC. Bez switche.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    25

    Pokud máš FTP nebo STP kabely tak to možná dělá rozdíl zemnícího potenciálu, zkus použít nestíněný kabely.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od Rosta43 Zobrazit příspěvek
    Takže mašina pípne a za 8 vteřin restart.
    Co když propojíš nový kabel nejdřív mezi jednou síťovkou a jiným PC. Bez switche.
    To vyzkousim, pokud ale bude problem stejny server se bude restartovat, je chyba teda v integrovanych sitovkach, ale aby sitovky tohle delaly vidim poprve. Kdyz ne ze by switch nepracoval spravne ? I kdyz co jsem se tak dival tak podle diod switch pracuje spravne. Nic dalsiho me nenapada...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od sedlacep Zobrazit příspěvek
    To vyzkousim, pokud ale bude problem stejny server se bude restartovat, je chyba teda v integrovanych sitovkach, ale aby sitovky tohle delaly vidim poprve. Kdyz ne ze by switch nepracoval spravne ? I kdyz co jsem se tak dival tak podle diod switch pracuje spravne. Nic dalsiho me nenapada...
    klidně to může dělat switch, ale předpokládám, že tuto možnost jsi vyoučil při přehazování drátů. (Nemyslím že by LAN a WAN kabel šel do jednoho switche).
    Zkus zakázat napřeskáčku síťovku v Biosu a testni to jak Ti říkal Rosťa na jiný PC.
    Jo a typ serveru, základní deska ??
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od Rosta43 Zobrazit příspěvek
    Takže mašina pípne a za 8 vteřin restart.
    Co když propojíš nový kabel nejdřív mezi jednou síťovkou a jiným PC. Bez switche.
    Jeste jsem ti to rekl blbe ne restartne ale uplne se vypne. Jinak ohledne typu serveru myslim role nebo system pokud system tak se jedna o windows server 2003
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od sedlacep Zobrazit příspěvek
    Jeste jsem ti to rekl blbe ne restartne ale uplne se vypne. Jinak ohledne typu serveru myslim role nebo system pokud system tak se jedna o windows server 2003
    No system co je na mašině je v této situaci myslím jedno. Blbě jsem to napsal. Myslel jsem jestli mas třeba HP, IBM a hlavně typ desky. Třeba by se podařilo najít v souvislosti s touto deskou nějaké řešení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    No system co je na mašině je v této situaci myslím jedno. Blbě jsem to napsal. Myslel jsem jestli mas třeba HP, IBM a hlavně typ desky. Třeba by se podařilo najít v souvislosti s touto deskou nějaké řešení.
    jasny jasny, tedka nemam moznost se dostat k serveru zitra zkusim uvidim vic, zatim moc dekuju za rady zitra se snad ozvu, zatim dobrou
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Samovolné vypínání PC
    Od petrmanovsky v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-05-2010, 21:14
  2. Samovolné vypínání PC - problém se zdrojem?
    Od roris v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 07-03-2010, 13:06
  3. samovolné vypínání HDD
    Od lampion v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-04-2009, 11:20
  4. samovolné vypnutí serveru
    Od haniccka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-09-2008, 12:50
  5. Samovolné vypínaní PC
    Od okleger v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 14-01-2007, 01:18