Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: PC se po 5 sekundách vypne

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    6

    Zdravím,
    Dostal se mě do ruky PC na opravu, když jsem ho otevřel tak jsem ho celej vyčistil (vyfoukal) od prachu. Vyndal jsem grafiku, operační paměti a chladič procesoru a všechno jsem očistil a usadil zpátky na svoje místo jak má být. Když chci zapnout PC tak se rozebehne a cca po 5 sekundách se sám vypne.
    Neví někdo čím by to mohlo být? ... před tim PC normálně naběhnul a spadnul až po naběhnutí Windows
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Sakra, zrovna včera se nám na SHW rozbila věštecká koule. Mohl by jsi nám napsat jaké sestavy se problém týká + značku zdroje a jeho wattáž ?
    Odpoj vše nepotřebné ke startu počítače (DVD mechanika, HDD, apod) a nech zapojen pouze CPU, grafickou kartu (pokud je zákl. deska vybavena graf. kartou integrovanou, vyjmi i graf. kartu v PCI/AGP/PCIe slotu) a jeden modul RAM ve slotu DIMM1. Resetuj CMOS a zapni počítač. Najede bez problémů nebo ne ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Prvně bych zkontroloval, zda je řádně usazen a připojen chladič procesoru. Některé desky při přehřátí CPU, nebo nedetekování otáček ventilátoru, z bezpečnostních důvodů odpojí napájení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Nebo je to starší GB mobo, ty tím bývaly proslulý....

    No nic, možná až budeme vědět sestavu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    6

    Je to PC s 350W zdrojem ( FSP Group INC.). Procesor nejspíš od Intelu (zvonu chladič sundávat nebudu). Grafika od Asusu (256 MB). 2x DDR2 po 512 MB. HDD značky Seagate. Mechanika od LG. Základka od Foxconn.

    Po odpojení všeho ( zůstává akorát základka, procesor + chladič, 1 DDR2 na pozici 1) vyndána baterka a opět zandána.
    Pc naběhne a zase se vypne .. takže beze změny


    Chladič sedí na procesoru a nehábe se. Větrák na chladiči se točí.
    Naposledy upraveno uživatelem a.Maty: 11-09-2009 v 20:50 Důvod: doplnění značky zdroje
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od a.Maty Zobrazit příspěvek
    ....vyndána baterka a opět zandána.
    Odpojils přitom zdroj taky od sítě, aby do toho při resetu BIOSu stejně nešly proudy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od a.Maty Zobrazit příspěvek
    Větrák na chladiči se točí.
    A máš ho připojen ve správném konektoru (zpravidla označeném CPU FAN)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    6

    ano při vyndání baterky jsem odpojil od sítě.

    ventilátor v CPU_FAN ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od a.Maty Zobrazit příspěvek
    ... vyndána baterka a opět zandána.
    To tam na reset CMOS není jumper?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od a.Maty Zobrazit příspěvek
    Po odpojení všeho ( zůstává akorát základka, procesor + chladič, 1 DDR2 na pozici 1...
    Neozývá se ze speakeru základní desky pípání ? Pokud ano, jaké (3x krátce, 1 dlouze, apod).

    EDIT: r34ktor není to jedno
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    6

    jumper jsem našel...nepomohl...furt to samé

    pokud Pc běží chvilku déle tak se ozve klasické jedno píputí

    Délka běhu PC je proměná...pokud ho zapnu ihned po vypnutí tak běží chvilku...když ho zapnu po delší době (půl minuty) tak běží dýl (cca 15 vteřin )
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    63

    mozna takova banalni otazka - pripojil si vsechno, co ma byt pripojeno? (npajeci kabel pro grafiku,CPU a MB? ) ....
    Dal bych tusil snad jen, jeslti si nasadil spravne grafiku,zda mas dobre zasazeny pameti atd.....
    Pokud si nejak necim neprastil o zem/stul , tak by to delat nemelo (:-D) a chyba bude spis nejaka banalni :-D ......

    P.S: (doufam, ze kdyz jsi vyndaval ty komponenty z PC, takjsi mel Pc vypnuty a nejlepe uplne vytazeny ze site)......
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Zkoušel jsi spustit s jiným modulem RAM ve všech slotech DIMM? Máš možnost vyzkoušet jinou základní desku ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    A co vybitá baterie v základní desce? Nemohlo by to být tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od a.Maty Zobrazit příspěvek
    Délka běhu PC je proměná...pokud ho zapnu ihned po vypnutí tak běží chvilku...když ho zapnu po delší době (půl minuty) tak běží dýl (cca 15 vteřin )
    To mi stále implikuje přehřívání CPU - po delší době nečinnosti se více zchladí, takže následně vydrží běžet déle. Sundej, a znovu nasaď chladič.

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    r34ktor není to jedno
    Není. Některé desky mají ještě záložní kondík, který překlenuje dobu při výměnně baterie. Její pouhé vyndání a zandání nestačí. Musí se nechat venku delší dobu (než se kondenzátor vybije).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC-VYPNE
    Od SEVER v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-06-2010, 16:31
  2. PC se po POSTU vypne
    Od tamarok v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 15-03-2010, 16:59
  3. LCD: Monitor po 2 sekundách od zapnutí zhasne
    Od paja.sevca v sekci Monitory
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 31-12-2008, 20:35
  4. pure- padaní hry po 5 sekundach
    Od Tmac10 v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-12-2008, 21:06
  5. Po zapnuti se pc do 15s vypne
    Od Teslak v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-09-2006, 15:00