Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: propojení X-Fi Titanium Fatal1ty Pro s receiverem Onkyo TX-SR605

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    mám takový malí problém a nevím čím by to mohlo být. Při propojení X-Fi Titanium Fatal1ty Pro s receiverem Onkyo TX?-SR605 pomocí optického kabelu a instalaci nejnovějších ovladačů na Windows 7 Ultimate mi jde jen stereo zvuk. Prostorový zvuk jde jen pokud zapnu v ovladačích zvukovky DTS mod. A když ho zapnu a pustím nějakou hru na PC tak má daleko horší prostorové podání než ta samá hra na Playstationu 3 který mám připojený také na receiver Onkyo TX?-SR605. Ten samí problém je i při pouštění filmů prostorový zvuk v DTS modu jede jen to podání toho prostoru je opět daleko horší jak když si ten samí film pustím přes PS3. Nemůžete mi prosím někdo poradit kde co nastavit nebo v čem by mohl být problém?

    Všem díky za odpověďi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    1. Ujisti se, že zdroj signálu, kterej pouštíš, je vícekanálovej (např. film se 100% 5.1, anebo DVD apod.). Dvoukanálovej zvuk (např. zvuk z Windows anebo z MP3) půjde do receiveru jenom stereo v každým případě (resp. jsou možnosti, jak to "rozšířit", ale to je taková ztráta kvality, že to tak určitě nechceš - je v tom případě vhodnější nechat případně zvuk rozexpandovat až v receiveru, ale na to by bylo zase nutno přepínat režimy ...).

    2. V nastavení AC3 Filteru nastav, aby zvuk šel do S/PDIF "As is" (případně jestli se tam nachází položka AC3/DTS Passthrough, nevím už zcela přesně), to samý pokud např. používáš kodek z FFDshow (a je vhodný používat jenom jeden z nich, ne oba, protože pak může dojít k tomu, že když to jde přes oba, se to "pokazí"). Rozhodně nesmí být zapnutý žádný "přepočítávací matice", normalizace apod.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    1

    Ahoj, koupil jsem si tuhle zvukovku a chci jí propojit s Onkyo receiverem pomocí optického kabelu. Kartu i DDL jsem si zeregistroval. OS mám 32b Visty. Může mi někdo poradit proč mi nejde přepnout encoder z Off na DDL nebo DTS? Vždy mi to napíše, že operace se nezdařila, mám to zkusit znova nebo přeinstalovat aplikaci. Jsem to zkoušel i přeinstalovat, ale nepomohlo to. Neví někdo kde je chyba? Dík..
    Naposledy upraveno uživatelem wickedfilip: 16-09-2009 v 15:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    ahoj tak já mám zase opačnej problél nejde mi zvuk bez zapnutého dts modu. nevím kde nastavit toto:
    "V nastavení AC3 Filteru nastav, aby zvuk šel do S/PDIF "As is" (případně jestli se tam nachází položka AC3/DTS Passthrough, nevím už zcela přesně), to samý pokud např. používáš kodek z FFDshow (a je vhodný používat jenom jeden z nich, ne oba, protože pak může dojít k tomu, že když to jde přes oba, se to "pokazí"). Rozhodně nesmí být zapnutý žádný "přepočítávací matice", normalizace apod."

    pomohlo bi mi kdyby byl nějaký článek jak a co nastavit ve zvukovce tak aby to vše šlapalo s parádním zvukem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    Ahoj tak dnes jsem rozchodil zvuk už je to dobrý akorát mám jiný problém když zmám spuštěný GAME MOD a dole u speakers dám chanel test tak se z jednotlivích repráků nic neozívá ale když vedle volby reproduktorů stisknu THX tak test proběhne ale z reproduktorů jde zvuk jako bych měl nastavené sluchátka všechny zvuky jdou jen z pravého a levého reproduktoru a nebo nějakou jejich kombinací. Přitom mám všude nastaveno 5.1. Nevíte někdo čím to může být? rád bych si nastavil sílu každého kanálu tak abych byl jako že ve středu ale když pouštím zadní kanály hlásí se mi stále jen přední dva to samé když má jet centr jednou přední dva společně. Už fakt nevím kde je chyba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Ve zvukovce nevím, X-Fi konkrétně neznám.

    Co se týká filtrů tak v AC3filter v záložce SPDIF nastavit Output Format na As Is, zatrhnout Use SPDIF, a u SPDIF passthtough zatrhnout AC3 a DTS (možná i MPEG tam přesně nevím):


    Pokud máš ffdshow, tak v konfiguraci Audio Decoder pod Mixer/Output u Passthrough zatrhnout AC3 a DTS, a nesmí být zatrženej mixer (tj. aby se nepoužíval a nesnažil se to přemixovávat):


    aspoň takhle nějak to funguje mně. Každopádně, pokud máš oba kodeky (ffdshow i ac3) tak je potřeba to nastavit v obou (nestačí pouze v jednom), a upřímně řečeno bych doporučoval mít jenom jeden z nich (já na HTPC AC3 filter odinstaloval a používám jenom ffdshow, protože ten tam potřebuju mít kvůli přehrávání HD ripů).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    ...(možná i MPEG tam přesně nevím)...
    Pustit tam můžeš i Mpeg1 Layer 2 audio - některá DVD to mohou mít...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. X-Fi + Onkyo
    Od Rat v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 20-07-2012, 20:52
  2. Logitech MX Revolution-nespárování s novým receiverem
    Od RossiD v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-12-2011, 14:40
  3. Radeony: ATI HD4870 + receiver Onkyo
    Od Lukmignon v sekci Grafické karty
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 08-08-2011, 16:05
  4. Onkyo HTX-22HDX
    Od martin155 v sekci Audio
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 04-01-2011, 21:17