Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Počítač zamrzá..

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    10

    Dobrý den,
    potřeboval bych poradit se záseky počítače, který do nynější doby běžel bez problémů. Momentálně jsem na live Slaxu jelikož ve windowsech bych tuto zprávu nedopsal.

    První zásek počítače vypadal tak, že se místo kurzoru zobrazil čtvereček o velikosti přibližně 1x1 cm. Chvilku sním šlo hýbat a pak se zasekl i on. Nezbývalo než restartovat. Poté vše již běželo jak má.

    Za pár dní vypadal další zásek obdobně, akorát po restartu se nic nezobrazilo, monitor psal "žádný signál". Vím však, že windows naběhl. (podle zvuku). Poté jsem znovu restartoval, vypnul, restartoval... a nic. Otevřel jsem tedy PC a hmatem jsem zkontroloval teplotu komponentů, zdála se být jako obvykle. Zkontroloval jsem připojení kabelů. Zkusil monitor na jiném PC a šel bez problémů. Po opětovném zapnutí žádná změna. Vyndal jsem grafiku, znovu vložil.. nic. Nakonec jsem její kontakty očistil lihem zapojil a ejhle obraz. Po nastartování windows se nejen na ploše zobrazují černé lineární čáry - obrázek v příloze.

    Od tohoto okamžiku se počítač každou chvíli sekne a nezbyde nic jiného než reset. Čtvereček okolo myši se už nezobrazuje.

    Prosím Vás, jde s tím ještě něco dělat?

    Počítač je přes 4 roky starý: Procesor: Intel celeron 2,66Ghz, 512 Mb SDRAM DDR, Grafika Ati radeon 9550, seagate 160Gb ATA, Gigabyte GA-8IP775(-G) (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio), Windows XP
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cary.PNG 
Zobrazení: 175 
Velikost: 465.7 KB 
ID: 12906  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Podle všech indicií bych to viděl na grafickou kartu. Jaké teploty ta grafická karta má? Dá se zjistit např. v tomto programu http://www.techpowerup.com/downloads...-Z_v0.3.4.html . Dále pokud máte možnost, tak bych zkusil grafickou kartu v jiném PC, či jinou grafickou kartu do vašeho PC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    OT: máme tu sekci Download a v ní je GPU-Z také...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    OT: máme tu sekci Download a v ní je GPU-Z také...
    OT: aha, nj já vím...mě to přišlo rychlejší vyhledat to na netu než tady , ale to je jedno, samozřejmě ať stahuje odtud, nemusí nikam chodit
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Na 90% to bude odvařená grafika. Máš možnost vyzkoušet nějakou jinou?
    edit: pozdě...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    10

    GPU-Z jsem vyzkoušel, ale teplota tam nikde nebyla. (ani v záložce sensors). Již dříve jsem to zkoušel přes různé programy jako nxsensor, everest a další jim podobné, ale bez úspěchu.

    K dispozici mám pouze grafiku do slotu PCI (z dob, kdy měl procesor takt 150 Mhz), ale ta se mi rozběhnout nepodařila. Zkusím se zeptat v okolí, zda by někdo neměl AVG grafiku či počítač s AVG slotem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Co znamená nepodařila? Když ji dáš do desky a vyndáš tu AGP, stane se co?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele machja
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    122

    Jo, to bude určitě grafika. Zkus si od někoho půjčit GPU. A napiš výsledek z GPU-Z(snad se to tam objeví).
    Jinak by to mohlo být ještě procesorem ale to je tak z 1%.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    1

    Dobrý den,
    potřeboval bych poradit se svým PC, v poslední době když ho zapnu, tak mi ze začátku běží v pohodě, ale po nějaké době se mi zasekne a nemůžu dělat nic jiného, než tak možná jezdit myší po obrazovce. po několika sekundách se PC odsekne a valí noormálně, ale za několik minut se to stane zase, a takhle je to teď pořád dokola, už nevím co s tím mám dělat, tyto problémy jsem se svým PC ještě nikdy neměl, byl bych moc rád, kdyby mi někdo poradil, co s tím mám udělat.

    Děkuji předem za odpověď a pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Tomiks: a co takhle napsat aspoň trochu, co to je za počítač? Zas TAK dobrej hacker nejsem, abych to zjistil jen z tvojí přezdívky... :-)

    PS: No dobře, sem, ale todle neni žádná výzva... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    10

    Tím "nepodařila" jsem myslel to, že když jí dám do desky a vyndám tu AGP, nic se nestane. Neboli monitor je úplně bez signálu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Takže počítač naběhne, ale na monitoru (připojenym k tý grafice :-)) nic neni?
    Zajímavé...
    Zkusils přepnout v biosu (jestli tam je taková položka) init display first na PCI?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    10

    V Biosu jsem žádné nastavení tohoto typu nenalezl. Jinak jsem zjistil, že když v ATI CATALIST Control centru nastavím Color quality na "medium:16bit", tak se to již neseká a v při běžné kancelářské práci již nejsou vidět vodorovné čáry. Avšak, je to na úkor grafického zobrazení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Hmmm, podle toho bych to tipoval na to, že odešla jedna paměť na grafický kartě. Tzn. grafika. IMHO nic jinýho než vyměnit grafiku se s tim nedá dělat. Jestli chceš mít stopro jistotu, že je grafika na vyhození, tak tu grafiku vyzkoušej v jinym PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    10

    Tak jsem po měsíci zkusil ze zvědavosti vrátit hodnotu zpět na 32bit a vše jede jako dřív. Jak je to možné netuším, snad to na chvíli vydrží. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 16-01-2013, 13:58
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-01-2012, 10:24
  3. PC zamrza...
    Od In Flames v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 17-04-2010, 17:45
  4. Zamrzá PC !
    Od Alzerous v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-10-2008, 21:57