Víkendová diskuze: Kdy jste měli první vlastní počítač?
Tak já získal svůj první kompjůtr někdy v roce 1997. Nevím kolik to stálo bo to bylo tak nějak do zástavy. Bylo to nějaké pentium 75, disk nefunkčí 800 MB, RAMky už nevím kolik a grafika S3-Trio(více nevím). Monitor Sony 15"-krásný byl, ale taky nefungoval. Monitor jsem nechal spravit za cca 500 a disk jsem koupil 2,1GB. Zvukovka SB16 a myslím že 8x CD-ROMka. Kamarád mi asi po roce vyměnil procesor i s deskou za nějaké AMD 300MHz a s tím jsem bojoval docela dlouho. Myslím že tak ještě 3 roky. JInak grafiku i tu nefunkční CD-ROMku mám ještě doma. Jo a na case bylo napsané ... AutoCont ;-)
Jj, začátky byly krásné ;-)
Jj, začátky byly krásné ;-)
Zdravím,
Pokud si dobře pomatuji tak první počítač jsem měl 386dx2, na kterém jsem pařil svoje první hry. V místě bydliště jsme měli asi nejlepší počítač :-) Jinak to bylo kolem roku 1995 - 1996, ale to už nevím opravdu přesně. Tak mě napadá, že vlastně můj první počítač byl ten nejlepší co jsem měl, protože to je taková srdeční záležitost.
Howk.
Pokud si dobře pomatuji tak první počítač jsem měl 386dx2, na kterém jsem pařil svoje první hry. V místě bydliště jsme měli asi nejlepší počítač :-) Jinak to bylo kolem roku 1995 - 1996, ale to už nevím opravdu přesně. Tak mě napadá, že vlastně můj první počítač byl ten nejlepší co jsem měl, protože to je taková srdeční záležitost.
Howk.
No tak moje vyloženě první pc byla 286 od Olivetti, 20 Mhz, 4 mb Ram a 10 Mb Hdd zkomprimovaný na 20 Gb . K tomu monochromatický monitor, a z mechanik jedině 3,5" disketovka.Rok výroby asi tak 1992 a já to koupil v roce´99 za 1200,- . Měl jsem na tom jen Dos 6.22, skvělý souborový manažer M602 a textový editor T602. Hry bohužel nebyly v mých možnostech k sehnání. ALe běhala holka jak vítr
celkem pozde, tusim v roce 1996 nebo 1997 a bylo to Intel Pentium 233MMX, 32MB RAM, 2MB ATI 3D Xpression, 14" monitor Sampo a SB Vibra. Je strasny, ze to tehdy stalo 30 tacu.
Leto 1991, Amiga 500 (samo s mysi a joystickem) s TV modulatorem a CBM 9 jehlickovou tiskarnou :D 32bitu 68000 CPU, grafika, mutitasking... co vic si prat? :)
Amiga Workbench 1.3 z 1985 - 1992 kdy prisela v2 ...

Amiga Workbench 1.3 z 1985 - 1992 kdy prisela v2 ...

Na svůj první počítač si velmi dobře pamatuji. V roce 1999 jsem od známého dostal vyřazený stroj - 486, 16MB RAM, int. VGA, disk 250MB + 250MB, Win 95, 14" monitor. Pozdněji jsem vyměnil ZIP disketovku za CD-ROMku, díky čemuž jsem mohl začít hrát Diablo 1 :D Ještě dodám, že PC mi vydržel do r. 2004
svuj prvni pc jsem poridil 1996 a sestava je to na tehdejsi dobu celkem klasicka - P166, 32MB RAM, S3 Virge 2 MB, 1,6 GB HDD, cd-rom 8× mitsumi...dnes, o 13 let pozdeji, je v tomto PC novejsi disk (15,3 GB WD) a CD (48× Toshiba), nicmene porad je plne funkcni :-)
IQ151 pritazenej jako vyrazenej ze zakladni skoly :) Nekdy v 15ti. Cili v roce 95. Doma pripojenej k ČB televizi Merkur a beznemu kazetaku "dvojceti" z trznice (to jsem musel kuchnout a pripojit kabel pro nahravani naprimo k mikrofonu (nemelo to linkovej vstup). Nahravani programu proslo vzdycky tak napotreti za casteho fackovani kazetaku (to pomahalo)...
Pak jsem ho zkousel pouzivat i k jednoduchy automatizaci (zabezpecovaci ustredna). Jako vstup jsem pouzival vykuchanou klavesnici (tenkrat se nepouzivala membranova, ale na kazde klavese byl maly permanentni magnet a na tistaku polovodicovy Halluv senzor. //i kdyz mozna si to pletu s Consulem a IQ melo mechanicke spinace). Vystup byl vtipne resenej rozsvecenim/zhasinanim maleho obdelnicku v rohu obrazovky, kam jsem prilepil fotovolvaticky clanek z vykuchane kalkulacky. Pozdeji jsem to upgradoval a pouzival speaker s tonovym dekoderem resenym obvudken NE567, cili jsem mel celou obrazovku pro sebe :))
-------------
Dalsi "pocitac" byl zminovany Consul (taky vyrazeny, tentokrat na stredni). K nemu jsem dostal disketove dvojce. Sice 8", ale darovanemu koni...
Pak jsem mel Slusovicke PP06 s 5,25" disketovkou a obrim 1,2MB hardddiskem v 5,25" sachte :)
No a az nekdy ve tretaku na stredni prvni PC s i386 a DOSem.
Pak jsem ho zkousel pouzivat i k jednoduchy automatizaci (zabezpecovaci ustredna). Jako vstup jsem pouzival vykuchanou klavesnici (tenkrat se nepouzivala membranova, ale na kazde klavese byl maly permanentni magnet a na tistaku polovodicovy Halluv senzor. //i kdyz mozna si to pletu s Consulem a IQ melo mechanicke spinace). Vystup byl vtipne resenej rozsvecenim/zhasinanim maleho obdelnicku v rohu obrazovky, kam jsem prilepil fotovolvaticky clanek z vykuchane kalkulacky. Pozdeji jsem to upgradoval a pouzival speaker s tonovym dekoderem resenym obvudken NE567, cili jsem mel celou obrazovku pro sebe :))
-------------
Dalsi "pocitac" byl zminovany Consul (taky vyrazeny, tentokrat na stredni). K nemu jsem dostal disketove dvojce. Sice 8", ale darovanemu koni...
Pak jsem mel Slusovicke PP06 s 5,25" disketovkou a obrim 1,2MB hardddiskem v 5,25" sachte :)
No a az nekdy ve tretaku na stredni prvni PC s i386 a DOSem.