Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Propojení analogových reproduktorů (5.1) s notebookem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    5

    Zdravím, a zároveň doufám, že se ptám ve správné sekci. Mám doma 5.1 repráky (viz. foto), ale nevím jak bych je mohl propojit se svojím notebookem. Mám Acer Aspire 6930. Tuším, že tam je zvukovka realtek high definition audio. Repráky jsou vzaty z DVD přehrávče, který už bohužel nefunuje. Připojení repráků do přehrávače byl pomocí dvojlinky a svorkovnice.
    Předem díky za odpovědi a rady.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC01128.JPG 
Zobrazení: 136 
Velikost: 2.47 MB 
ID: 13107   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC01129.JPG 
Zobrazení: 124 
Velikost: 2.42 MB 
ID: 13108  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    66

    To nepůjde. Zjednodušeně :Z DVD přehrávače resp DVD receiveru jde po dvoulince "výkonový signál" tzn. zesílený výkonovými zesilovači v jednotkách voltů, kdežto zvukovka v NTB výkonový zesilovač nemá , signál v jednotkách milivoltů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    5

    díky za odpověď, ve zvuku se sice moc nevyznám, ale nešlo by to ještě pomocí nějkého dalšího zařízení? Např. zesilovače?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    66

    no to samozzrejme slo...ale musel bys mit 5+1 zesilovac a do nej pres redukci vyvest signal z NTB. ale ma to spoustu ale :-) , repro u DVD prehravacu kvalita dost hruza , slusny zesilovac cena kolem 8k, to leda zase nejaky DVD receiver ale ty levnejsi zas nemaji vstupy..zacarovany kruh...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    5

    tak díky moc.... s levným ešením se loučím, zatím si vystačím s integrovanými repráky :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Je otázka i jaký má ntb vlastně zvukový výstup, kudy chcete ten 5+1 zvuk z notebooku dostat... Předpokládám že analog bude jen stereo a mikrofon.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    5

    Myslím si, že ano, ale lhal bych, kdybych řekl, že to vím jistě.
    Pro jistotu, tady jsou technické specifikace mého NTB.
    http://www.acer.cz/acer/product.do?l...rAjaxHistory=0
    Upřesnění, je to Aspire 6930.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tak je tam (asi přes redukci do jacku, kterou by ste měl mít v příslušenství) digitální S/PDIF výstup. Takže případně vybrat 5.1 zesilovač s tímto vstupem.. no levné řešení mě opravdu nenapadá :-/
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    5

    Tak teda mockrát díky za pomoc. O zsilovači jsem věděl jako o možnosti a doufal jsem, žy by mohlo být i nějaké jednodušší, levnější. Asi se budu muset s tímto smířit :-).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 16-07-2012, 13:29
  2. Gamepady: Joypad - citlivost analogových kloboučků
    Od Fisa v sekci Periferie
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-09-2010, 13:00
  3. Windows 7 vytuhnou při scanování analogových kanálů
    Od mstejska v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 17-11-2009, 14:40
  4. Propojení microfonu a reproduktorů
    Od Rudos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-03-2009, 14:50
  5. Propojení CNC stroje s notebookem
    Od master222 v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-02-2009, 17:35