Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Notebook HP probook 4515s problem s nabehnutim instalace

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    20

    Zdravim, vim ze je to uz omilane tema, ale ja se ponekud nemohu dostat do faze abych mohl resit instalaci na sata disk.
    Kdesi jsem tu nasel jak HP nastavit v biose aby instalacky XP najely a dalo se je naistalovat, bohuzel me to nejde.
    Naskoci mi hlaska po boot ze mam zmacknou libovolnou klavesu, tak ji zmacknu a naskoci cerna obrazovka s vetou instalacni program zjistuje HW konfiguraci,, pak by to melo prejit na modrou obrazovku a nacitat drivery. Jenze me to z te cerne neskoci jinam, ale obrazovka uplne zcerna, ledka HDD se rozsviti, CD se zastavi a je konec.
    Bios mam nastaveny na IDE mod a dela mi to jak u instalacky SP2 tak SP3.

    Nevite nekdo jak z toho ven?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Tohle není problém ani v nastaveni ide/ahci modu, tento problém se objevuje při instalaci až později(modrá obrazovka najede, pokud máš ovladače pro ahci, tak je pomocí F6 naistaluješ). Spíš mi to připadá na vadu instalačního media. Jinde, třeba v pc ti funguje normálně?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    Tohle není problém ani v nastaveni ide/ahci modu, tento problém se objevuje při instalaci až později(modrá obrazovka najede, pokud máš ovladače pro ahci, tak je pomocí F6 naistaluješ). Spíš mi to připadá na vadu instalačního media. Jinde, třeba v pc ti funguje normálně?
    funguje zkousel jsem i dalsi 2CD co mam a porad to same
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    U některých PC to chvíli trvá (už se mi u jednoho pc stalo, že se to rozjelo až cca po 3 minutách, asi nějakej problém s detekcí něčeho - jak dlouho jsi čekal?). Mohlo by se zkusit povypínat v biosu všechno co není potřeba k základní instalaci (třeba zvukovku, wifi, firewire, usb 2.0 - podle toho co to má a co v biosu vypnout půjde) a znova zapnout až po nainstalování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    20

    tak zakazal jsem co se dalo a po 5minutach nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    To že bych to hp potřeboval mít u sebe, o tom žádná, ale možná bych dopadl stejně. Tak ti mě napadlo, když přepneě hdd do ahci, najede ti to do modré obrazovky? Neměl by najít hdd, ale nabídnou by ti to něco mělo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Zkusil bych spustit live verzi Linuxu, např. Slax k vyloučení HW problému.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    20

    No na notasu mi jede ted linux jenom chci vyzkouset XP jestli maji opravdu mensi spotrebu, ikdyz disk prepnu na ahci tak instalacka udela to same, jeste zkousim istalovat prez USB Flashku
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Citace Původně odesláno od mikirc Zobrazit příspěvek
    No na notasu mi jede ted linux
    Máš na HDD vytvořen oddíl naformátovaný na NTFS ? WinXP neumí formát ext2/ext3 upravovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Máš na HDD vytvořen oddíl naformátovaný na NTFS ? WinXP neumí formát ext2/ext3 upravovat.
    No ještě že jsi tady, taková maličkost a nikoho to netrkne, přitom jsem si četl, že ho prodávají s linuxem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    No ještě že jsi tady, taková maličkost a nikoho to netrkne, přitom jsem si četl, že ho prodávají s linuxem.
    No dobre tak aspon linuxovy swap by mohl rozpoznat, ale co vim ze kdyz jsem na stolnim PC disk s ext3 tak se XP rozjely, sice nedokazali pak disk smazat a zformatovat, ale rozjela se instalacka
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    K čemu Ti je zprovoznění instalace, když nebudeš moci instalovat Vytvoř partition a naformátuj ji na NTFS a potom instalaci opakuj. Mělo by být vše bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    K čemu Ti je zprovoznění instalace, když nebudeš moci instalovat Vytvoř partition a naformátuj ji na NTFS a potom instalaci opakuj. Mělo by být vše bez problémů.
    no nechce se mi formatovat cely disk a pak zjistit ze to stejne nefunguje
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Citace Původně odesláno od mikirc Zobrazit příspěvek
    no nechce se mi formatovat cely disk a pak zjistit ze to stejne nefunguje
    A na co by jsi formátoval celý HDD ? Tak si vytvoř partition a do té instaluj WinXP a na zbytku budeš mít Linux. Jak velký máš HDD ? Na WinXP Ti stačí 20 GB místa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    A na co by jsi formátoval celý HDD ? Tak si vytvoř partition a do té instaluj WinXP a na zbytku budeš mít Linux. Jak velký máš HDD ? Na WinXP Ti stačí 20 GB místa.
    jo kdyz mam cely disk rozdeleny pro Linux, jako ne ze by to neslo ted jeden oddil rozdelit ale bude to hrani
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problem s HDMI (HP ProBook 4330s)
    Od mikel44 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-02-2012, 00:58
  2. Notebook HP ProBook 4510s - černá obrazovka
    Od Alan Grey v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-12-2009, 15:06
  3. Nový notebook od HP "ProBook 4310s"
    Od JanX v sekci Aktuality
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-06-2009, 20:43
  4. Problém s naběhnutím PC
    Od DD-Dave1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 25-09-2008, 13:29
  5. Problém s Naběhnutím PC
    Od WeiShark v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 24-05-2008, 20:57