Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: PC na střih videa a úpravu fotek

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    7

    Dobrý den, poraďte mi prosím s konfigurací PC, které bude sloužit především k úpravě fota (velké soubory ze zrcadlovky) a ke střihu videa. Možná proběhne i nějaká hra, ale jen okrajově. Potřebuju jen "bednu", to ostatní mám. Cenu si představuji kolem 20 - 25 tis. V odkazu je mnou vytvořený laický návrh, tak kdo chce pomoci, ať se mrkne a případně to zkoriguje. HDD jsem chtěl od WD, ale je nedostupný. To samé u grafiky, kde jsem uvažoval o Sapphire ATI Radeon HD 4890 1GB DDR5 OC 11150-04-20R. Díky za rady.

    Můj návrh

    ...
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 08-10-2009 v 14:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,249

    Citace Původně odesláno od Tondek Zobrazit příspěvek
    Dobrý den, poraďte mi prosím s konfigurací PC, které bude sloužit především k úpravě fota (velké soubory ze zrcadlovky) a ke střihu videa. Možná proběhne i nějaká hra, ale jen okrajově. Potřebuju jen "bednu", to ostatní mám. Cenu si představuji kolem 20 - 25 tis. V odkazu je mnou vytvořený laický návrh, tak kdo chce pomoci, ať se mrkne a případně to zkoriguje. HDD jsem chtěl od WD, ale je nedostupný. To samé u grafiky, kde jsem uvažoval o Sapphire ATI Radeon HD 4890 1GB DDR5 OC 11150-04-20R. Díky za rady.
    [URL="http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=M7O01RCU01RV501S7Y01SNK01QZB01OXI 01N9S01QC001RRD02"]
    No, a muzu se zeptat, jaky mas monitor ? Podle me je to celkme zasadni
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    hd4890 je poněkud OUT
    aktálně je mnohem lepší hd5850 (ikdyž otázkou je její dostupnost)

    BTW neumí ten soft na fotky/videa co používáš využít intelovský HT pak by byl mnohem výhodnější CPU i7 860

    jinak to vypadá celkem funkčně ještě bych zaměnil paměti za Zeppelin Gold 2GB 1600MHz jednak jsou levnější druhak se stejně k 1800MHz nemáš skoro šanci dostat(případně ji rozumě využít)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tak já mám tedy řadu výhrad.

    Deska: Gigabyte UD3R má podobnou výbavu o litr levnější.
    Zdroj: NEXUS - nikdo neví co je to za zdroj a jaké má vlastnosti. Za 2 tisíce takový risk ani omylem když stejně stojí špičkový Corsair HX520 nebo TX650.
    Disk: Seagate je o generaci pozadu. Pomalý disk za nadprůměrnou cenu. Vezmi Samsung F3 1TB (zatím skladem jen v CZC ale snad se alfa brzo probudí)
    Spíš než větrák (které už má case 2 ve výbavě) bych raději koupil tichý a osvěčený chladič na CPU. Asi CM Hyper 212+. Ten thermaltake ve mě nevzbuzuje přílišnou důvěru (máš někde test?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Spíš než větrák (které už má case 2 ve výbavě) bych raději koupil tichý a osvěčený chladič na CPU. Asi CM Hyper 212+. Ten thermaltake ve mě nevzbuzuje přílišnou důvěru (máš někde test?)
    Souhlas, jeste bych dodal, ze ty dva dodavany vetraky "cvakaj" (na 400rpm i na plnych 800rpm) takze by nebylo od veci misto jedny Noctuy vzit 2 Nexusy, ktery tu zadni mrizku profouknou o poznani lepe (kdyby nekdo hledal recenzi, tak se jedna o fany CM A12025-08CB-3BN-F1)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    No, a muzu se zeptat, jaky mas monitor ? Podle me je to celkme zasadni
    Monitor je EIZO S2231W
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jsem přesvědčen že výkonem bude i5-750 plně dostačovat, nicméně prohodit za 860 není problém, rezerva tam je..
    Návrh sestavy + grafika na kterou se (snad) vyplatí počkat + Disk (v alfě ještě není v nabídce)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Jsem přesvědčen že výkonem bude i5-750 plně dostačovat, nicméně prohodit za 860 není problém, rezerva tam je..
    Návrh sestavy + grafika na kterou se (snad) vyplatí počkat + Disk (v alfě ještě není v nabídce)
    V úvodní části jsem to nezmínil, ale potřebuji, aby deska měla externí SATA. Kvůli tomu jsem si už koupil i takto vybavený externí HDD, aby byla rychlejší komunikace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Tondek Zobrazit příspěvek
    V úvodní části jsem to nezmínil, ale potřebuji, aby deska měla externí SATA. Kvůli tomu jsem si už koupil i takto vybavený externí HDD, aby byla rychlejší komunikace.
    tak si kup redukci
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...a&SearchType=1
    funguje s jakoukoliv deskou se sata porty

    a dost dobře bude už ta redukce přibalená k desce gb je k lepším deskám dává
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,179

    Buď si můžeš zakoupit bracket s e-sata nebo si musíš připlatit za Asus P7P55D LE. Volil bych spíše bracket ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tak potom vezmi Gigabyte P55 UD3R. Má 2x e-sata.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    Co bys řekl např. na
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...XX01GRU01NQD01
    + grafika a disk je samozřejmě vhodnější od speedsnail, ale zatím nedostupné...
    (Jaký máš cenový limit? zatim se dívám že mířím spíš výš...)
    + má firewire i e-sata.
    Naposledy upraveno uživatelem jeninicicek: 08-10-2009 v 17:40
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jako dobrej pokus, ale i5-860 je výkonější a úspornější než i7-920, stačí mu levnější deska a dual paměti. Takže pokud 4jádro s HT, pak i5-860 do 1156. Pokud stačí 4 jádro, tak 750.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    7

    Teď jsem si všiml, že žádná z těch doporučovaných desek nemá FireWire, což potřebuju pro stahování videa z kamery. Musel bych tedy dokupovat ještě řadič. Nebude pak nakonec nejlepší deska Gigabyte GA-P55-UD4?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    I5 (1156) je lepší teď, i7(1366) má zase lepší možnosti budoucího upgradu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Program na střih a úpravu videí
    Od matata v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-09-2014, 22:42
  2. LCD: Monitor na upravu fotek
    Od Din0 v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-10-2010, 23:11
  3. Program na hromadnou úpravu fotek
    Od Baterak v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-01-2010, 22:06
  4. PC sestava pro úpravu fotek
    Od Yelen Yelenov Yelenin v sekci PC - archiv
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 08-12-2009, 21:03
  5. LCD: LCD na upravu fotek do 10k?
    Od butcherson v sekci Monitory
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 01-02-2007, 00:13