Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Pevné disky, optické mechaniky: HDD

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: marlowe

    Znění dotazu:
    Ahoj, mám HDD WD 500 GB a používal jsem ho v PC, včera jsem chtěl vyzkoušet jestli bude fungovat v set-to-boxu OPTEX ORT 8965-T - fungoval.Když jsem ho vrátil do PC tak už ho nevidím i když jsem přes set-to-box smazal data.Když ho připojím přes USB tak se taky neobjeví, ale vídím ho při ukončování USB. Nevíte jak z toho ven.Díky.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    XP Profesional, WD 500 GB, OPTEX ORT 8965-T

  2. #2

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Jméno tazatele: marlowe

    Znění dotazu:
    Ahoj, mám HDD WD 500 GB a používal jsem ho v PC, včera jsem chtěl vyzkoušet jestli bude fungovat v set-to-boxu OPTEX ORT 8965-T - fungoval.Když jsem ho vrátil do PC tak už ho nevidím i když jsem přes set-to-box smazal data.Když ho připojím přes USB tak se taky neobjeví, ale vídím ho při ukončování USB. Nevíte jak z toho ven.Díky.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    XP Profesional, WD 500 GB, OPTEX ORT 8965-T
    Hmm, tvůj hardware sice u mne nehrozí, ale čím pak ti ten tvůj slavný STB asi přepsal zaváděcí stopu MBR (master boot sector) toho HDD. NTFS z Xpéček to určitě nebude... Zkusil bych opravu nebo systemový formát - ovšem podle toho, co na tom disku máš důležitého... Nechci plácat do vzduchu, ale tohoto zacházení bych se docela bál a zkoušel bych to vždy jen s prázdným diskem.



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Pokud HDD připojíš k počítači je vidět ve Správě disků ?

  4. #4

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    @Kevin00: Quote: ...neobjeví, ale vídím ho při ukončování USB...

    = se co, Neznámé MassStorage USB zařízení...

    Tipoval bych to na nějaký Ext-cosi v MBR

  5. #5
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Pokud HDD připojíš k počítači je vidět ve Správě disků ?
    Přes kšandu ne. Když ho připojím přes USB,tak je vidět pouze při ukončení.

  6. #6
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    @Kevin00: Quote: ...neobjeví, ale vídím ho při ukončování USB...

    = se co, Neznámé MassStorage USB zařízení...

    Tipoval bych to na nějaký Ext-cosi v MBR
    Co se s tím dá dělat?

  7. #7

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Co se s tím dá dělat?
    No to ti asi bude muset radit nějaká Linuxem-stižená/zkušená osoba, což já rozhodně nejsem.



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Přes kšandu ne. Když ho připojím přes USB,tak je vidět pouze při ukončení.
    Pokud jej připojíš přes kšandu měl by jsi jej vidět v BIOSu. Pokud ano, tak budeš muset použít utilitu výrobce či např.: Hiren´s BootCD a HDD naformátovat na NTFS.

  9. #9
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Pokud jej připojíš přes kšandu měl by jsi jej vidět v BIOSu. Pokud ano, tak budeš muset použít utilitu výrobce či např.: Hiren´s BootCD a HDD naformátovat na NTFS.
    Děkuji. Vyzkouším.

  10. #10
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    No to ti asi bude muset radit nějaká Linuxem-stižená/zkušená osoba, což já rozhodně nejsem.
    Díky za radu.

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Co by mělo pomoct určitě, je zero-fill (někdy též nazývaný low level format). Buď utilitou výrobce anebo třeba v tom linuxu "dd if=/dev/zero of=/dev/<destination partition>" kde <destination partition> může být sda nebo sdb nebo sdc ... podle toho kolikátej je ten disk na řadiči (nejlíp provádět při odpojení všech ostatních disků aby sis nesmazal jinej). Nebo hda/b/c/d... pokud to je PATA. Nejspíš bude nutno provést přes přímý připojení disku k MB protože přes usb ho asi většina softu neuvidí (i když linux možná jo).

    Pod Windows lze taky např. zde: http://hddguru.com/content/en/softwa...l-Format-Tool/

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Další z cest je třeba fixmbr - ale naň musíš z instalačky nastartovat recovery consoli:
    http://www.microsoft.com/resources/d....mspx?mfr=true

    PS: zero-fill a low level format je rozdíl. Zerofill je dobrá metoda a sám bych to taky tak možná řešil. Lowlevel formát je ale daleko horší věc - ta znovuobnovuje načky pro navigaci hlaviček na plotnách disku a u novejch disků snad už ani nejde provýst. A jeslti jde, tak se prej nemá dělat.



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Ano, neuvedl jsem tam slovíčko "zero-fill (někdy též nesprávně nazývaný low level format)" - protože pokud vím vesměs všechny tzv. "low level formatter" tooly proveditelné v domácích podmínkách neprovádějí skutečný LLF, ale pouze právě zero-fill (= jednak odstranění všech "chyb" v MBR apod., ale zároveň též provedení případné realokace vadných sektorů díky SMART).

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Dyk já vim :-), jenom se to dal do PS, kdyby náhodou narazil na desku s biosem nebo nějakej obskurní tool, co to umí, aby to radši neudělal. :-)

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-11-2009, 17:28
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-08-2009, 13:58
  3. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-02-2008, 21:57