Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Vliv kabelu na rychlost internetu.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    3

    Zřídil jsem si internet 02. Od modenu (Zixel) k počítači je natažen kroucený stíněný kabel (asi 8m). Konektory jsou zapojeny nekříženě. Internet chodí mizerně, v jednotkách kb. Televize je zapojena druhým kabelem stejného typu a chodí dobře. Může mít vliv stínění v kabelu na rychlost internetu. Kabel jsem proměřil a je v pořádku.

    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Ne. Pokud se na modem da pingnout a ping vraci v rozumnych hodnotach, tak ne. Muj kabelovy modem ma IP 192.168.100.1 (typicky IP pro kabelove modemy) a za mym routerem mi vraci ping pri silne zatezi takto:

    Pinging 192.168.100.1
    with 64 bytes data (92 bytes IP):

    Reply from 192.168.100.1: seq=0000 time=2.572ms TTL=64 ID=0118
    Reply from 192.168.100.1: seq=0001 time=1.909ms TTL=64 ID=0119
    Reply from 192.168.100.1: seq=0002 time=2.141ms TTL=64 ID=011a
    Reply from 192.168.100.1: seq=0003 time=2.265ms TTL=64 ID=011b

    Statistics for 192.168.100.1:
    Packets: sent=4, rcvd=4, error=0, lost=0 (0% loss) in 1.502298 sec
    RTTs of replies in ms: min/avg/max: 1.909 / 2.221 / 2.572

    Pokud tvuj modem vraci ping pod 10mS, pak je vse s kabelem v poradku. Neni mozne, ze O2 ma neco spatne nastaveno?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    trodas: teda nevim, ale nesetkal jsem se s routerem, kterej by mi vracel ping větší než 1ms. Něco tam máš špatně.

    prikazsky: Vlez do administrace routeru pomocí prohlížeče
    (spusť v příkazový řádce ipconfig /all, tu ip adresu, co bude v default gateway - nejčastějc 192.168.1.1, ale taky někdy 10.x.x.x pak napiš jako adresu do prohlížeče,
    username a heslo bude asi admin/admin - podrobnosti v manuálu k tvojemu modemu).
    A postni sem tydle informace, týkající se ADSL (např. výpis z mýho modemu, můžeš to mít ale trochu jinak):

    SNR Margin: 9.4 18.0 db
    Line Attenuation: 39.0 21.1 db
    Data Rate: 8192 511 kbps

    Pak taky napiš v příkazový řádce tracert seznam.cz a výpis sem dej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    3

    Já tomu zase tak nerozumím, musím počkat na syna, aby se na to podle tvé rady podíval. Asi by muselo být špatné nastavení pouze u internetu, když televize chodí. Zkoušel jsem to na třech počítačích, tak v PC to asi nebude. Syn tvrdil, že když použil jiný nestíněný kabel tak to chodilo, ale to bylo hodně na rychlo, sám už si také není jistý. Jinak ten stíněný kabel mám pevně umístněný ve zdi. Na základě jeho sdělení, že na druhý kabel to chodí jsem stíněný poctivě proměřil a nenašel jsem závadu. Měřený je ohmetrem na vodivost jednotlivých drátů a na skrat mezi sebou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No todle u ethernetu nestačí - můžou tam bejt přeslechy, který se běžnym multimetrem nezjistěj (jsou to naprosto jiný frekvence).
    Zkus sem aspoň hodit výpis z toho tracert, dělá se to takhle:

    - winklávesa + R
    do vyskočivšího okýnka se napíše:
    cmd
    a stiskne enter, do vyskočivšího černýho okýnka se napíše
    tracert seznam.cz
    a stiskne enter. Až to napíše "trace komplete", tak stisknout
    Alt+mezera
    vyskočí menu, tam zvolit (tušim, mam anglický winy) upravit - označit
    pak myší označit celej obsah okna
    znovu alt+mezera, upravit - kopírovat
    a máš ve schránce obsah toho okna, to pak ctrl+v vložit sem do diskusního příspěvku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    3

    Microsoft Windows [Verze 6.0.6000]
    Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena.

    C:\Users\Admin>tracert seznam.cz

    Výpis trasy k seznam.cz [77.75.76.3]
    s nejvýše 30 směrováními:

    1 1 ms 1 ms 1 ms 10.0.0.138
    2 * 41 ms 41 ms 194.228.196.8
    3 47 ms 47 ms 46 ms 88.103.203.33
    4 48 ms 47 ms 45 ms 194.228.190.161
    5 48 ms 47 ms 48 ms nix2.seznam.cz [194.50.100.194]
    6 47 ms 47 ms * www.seznam.cz [77.75.76.3]
    7 47 ms 48 ms 49 ms www.seznam.cz [77.75.76.3]

    Trasování bylo dokončeno.

    C:\Users\Admin>

    Sice složitě, ale dostal jsem to sem. Mám totiž zaplé dva počítače a každý je na internetu jinudy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Z toho je vidět, že na 99% problém je nejspíš mezi routerem a prvnim serverem na cestě - teda přímo v ADSL. Aby se to potvrdilo, doporučuju ještě spustit
    ping -t 10.0.0.138
    a chvíli to sledovat, všechny časy by měli bejt pod 3ms (spíš pod 1ms, ale 3ms je ještě jakžtakž v toleranci) a neměl by bejt žádnej paket ztracenej.

    pak udělat totéž s dalším serverem na cestě
    ping -t 194.228.196.8
    pokud tam budou ztracený pakety, popř. velké množství paketů nad 100ms (a test s 10.0.0.138 dopadne dobře) tak je to jasně v ADSL. To je zodpovědnost techniků od O2 (popř. od oho máš ADSL), tak jim zavolat, měli by to vyřešit. U mě ale byly už dvakrát a stejně to vyřešila až vlastnoruční výměna modemu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Logout -
    trodas: teda nevim, ale nesetkal jsem se s routerem, kterej by mi vracel ping větší než 1ms. Něco tam máš špatně.
    Nechci se hadat, ale... cist umis? Napsal jsem snad jasne, ze: Muj kabelovy modem ma IP 192.168.100.1 a pak Reply from 192.168.100.1: seq=0000 time=2.572ms TTL=64 ID=0118

    Z toho jasne vidis, ze pingam na modem ZA routerem, a modem je to docela podprumerny (KTV mi ho vnutila, uz abych se vratil ke sve Motorolce) a byl v case pingani docela nechutne zatizen mnozstvim konexi (asi 1500+ aktualne) ...

    Jinymi slovy, ping byl na MODEM ne na ROUTER, cize jedine co je tu spatne je tve cteni.

    Pinging 192.168.0.1
    with 64 bytes data (92 bytes IP):

    Reply from 192.168.0.1: seq=0000 time=0.616ms TTL=64 ID=a0b2
    Reply from 192.168.0.1: seq=0001 time=0.459ms TTL=64 ID=a0b3
    Reply from 192.168.0.1: seq=0002 time=0.413ms TTL=64 ID=a0b4
    Reply from 192.168.0.1: seq=0003 time=0.456ms TTL=64 ID=a0b5

    Statistics for 192.168.0.1:
    Packets: sent=4, rcvd=4, error=0, lost=0 (0% loss) in 1.500489 sec
    RTTs of replies in ms: min/avg/max: 0.413 / 0.486 / 0.616

    To je z routeru pri sorvnatelnem zatizeni jako vcera a malinko vetsim poctu konexi (eMule se snazi).

    Cize mas pravdu v tom, ze ping nad 1mS z routeru by byl na povazenou (ale jeste ne katastrofalni, viz. SMC nebo jak se ty kram-routery jmenuji), nicmene slo o ping z modemu.

    Tazatel take nemluvil nic o routeru, jen o ADLS a to byla napojeno modemem. Silne pochybuji ze ma pro 1 PC v ceste signalu dalsi zbytecnou krabicku - eg. router. Ping je tedy na jeho modem, ne router. Neplet ho.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Rychlost internetu
    Od Overdose v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-05-2011, 18:47
  2. Rychlost internetu
    Od zzuzu22 v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-04-2011, 21:04
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-08-2009, 22:40
  4. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-12-2007, 06:39
  5. Rychlost internetu
    Od Dave777 v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-07-2007, 19:36