Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Software: Stahování z internetu

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Marek

    Znění dotazu:
    Dobrý den. Mám takový, pro mě záhadný problém..
    Když spustím na PC stahování nějaké většího souboru (vice jak 100MB). Tak se mi stahování většinou zasekne, soubor se nestáhne a stahování nejde obnovit (většinou).. To samé se děje na PC mé sestry. A pozor, teď to záhadné, když k internetu připojím svůj notebook.. (stejným způsobem jak obě PC -> prostě vytáhnu síťový kabel z PC a dám do notebooku) tak se mi všechno stáhne v pohodě... Internetovým připojením to nění, to jsem nedávno měnil a problém zůstal... Takže je asi chyba v těch stolních počítačích, na obou jsou winXP, na ntbooku jsou win7.. Může to být taky nějaký vir nebo něco podobného..?
    Nenapadá vás čím to může být. K formátování se chci uchýlit až jako poslední možnost.. Díky..

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:

  2. #2

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Jméno tazatele: Marek

    Znění dotazu:
    Dobrý den. Mám takový, pro mě záhadný problém..
    Když spustím na PC stahování nějaké většího souboru (vice jak 100MB). Tak se mi stahování většinou zasekne, soubor se nestáhne a stahování nejde obnovit (většinou).. To samé se děje na PC mé sestry. A pozor, teď to záhadné, když k internetu připojím svůj notebook.. (stejným způsobem jak obě PC -> prostě vytáhnu síťový kabel z PC a dám do notebooku) tak se mi všechno stáhne v pohodě... Internetovým připojením to nění, to jsem nedávno měnil a problém zůstal... Takže je asi chyba v těch stolních počítačích, na obou jsou winXP, na ntbooku jsou win7.. Může to být taky nějaký vir nebo něco podobného..?
    Nenapadá vás čím to může být. K formátování se chci uchýlit až jako poslední možnost.. Díky..

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Dvě základní oblasti, kam upřít svou pozornost: 1) Je dostatek místa (a to i na systemovém disku)? 2) Není cosi zakázáno v OS, případně firewallu (adresy, rodičovské blabla apod, typy souborů). To je na "veselou" diskusi...



  3. #3
    Neregistrovaný

    Tak předpokládám že místem na disku to nebude - systémový disk má cca. 10GB volného, disk s daty má víc jak 50GB..
    Procházím nastavení firewallu a taky nic nevidím, ještě můžu vyzkoušet firewall úplně vypnout, ale to se mi nezdá. Protože jak jsem psal. Stahování se zasekne "většinou". Takže někdy se podaří soubor kopletně stáhnout.

    Abych to upřesnil, tak např. se někdy sekne i video, které se bufferuje. Např. na youtube. Myslím tím, že se např. načte do půlky a tam se porstě zastaví a dál už nenačte. Rozjede se až když ho pustím třeba 1 sekundu za zaseknutým místem...

  4. #4

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Tak předpokládám že místem na disku to nebude - systémový disk má cca. 10GB volného, disk s daty má víc jak 50GB..
    Procházím nastavení firewallu a taky nic nevidím, ještě můžu vyzkoušet firewall úplně vypnout, ale to se mi nezdá. Protože jak jsem psal. Stahování se zasekne "většinou". Takže někdy se podaří soubor kopletně stáhnout.

    Abych to upřesnil, tak např. se někdy sekne i video, které se bufferuje. Např. na youtube. Myslím tím, že se např. načte do půlky a tam se porstě zastaví a dál už nenačte. Rozjede se až když ho pustím třeba 1 sekundu za zaseknutým místem...
    ...no 10 GB je tedy na mne hodně málo, a to se navíc swapuje. Ale jak jsem napsal, je to na veselou diskusi o nastavení (přístupu). FW rozhodně nevypínej - minimálně z jeho logu vidíš, kdo ti to zaťafne... Nebo česky, kterou službou to taháš, je-li povolena, nebude tam.

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Bolo by dobre napisat, ze z akych serverov ti nedokonci stahovanie, alebo ci je to jedno.
    Ake typy suborov nedostahuje.
    Taktiez aky sposob stahovania pouzivas. Ci priamo v prehliadaci, alebo nejakou externou aplikaciou, downloaderom.
    Nejedna sa o torrenty?
    Nemodifikoval si (rucne alebo nejakym softom) maximalny pocet sucasnych konekcii? U WinXP sa to da (defaultne je 10), u Win 7 myslim, ze nie.

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    EditorPO: Max počet konexí je pro připojení jinejch počítačů k diskům sdílenejm timdle PC, to s tim nesouvisí. Max. množství současně otevřenejch TCP konexí je taky, ale daleko větší a normálnim postupem ho člověk nevyčerpá.

    neregistrovaný: Tipoval bych, že Ti prostě občas na chvíli vypadne internetový spojení.

    Zkus todle - dej stahovat nějakej velkej soubor a zároveň spusť příkaz
    ping -t seznam.cz > c:\test.txt
    Až si všimneš přerušenýho stahování, tak ten příkaz zastav a koukni se na obsah
    c:\test.txt
    zkus v něm najít text
    Destination host unreachable
    Pokud tam bude, spojení opravdu vypadlo, bude tam, jinak (nejspíš) ne - to by spojení vypadlo na míň než sekundu a to se nestává. Pak ten soubor můžeš smazat.

    Jak seš připojenej k internetu?

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    EditorPO: Max počet konexí je pro připojení jinejch počítačů k diskům sdílenejm timdle PC, to s tim nesouvisí. Max. množství současně otevřenejch TCP konexí je taky, ale daleko větší a normálnim postupem ho člověk nevyčerpá.
    jj, mal som na mysli konkretne polootvorene (Half-Open) TCP spojenia v P2P programoch. XP SP2 a vyssie maju tento limit nastaveny na 10 (z bezpecnostnych dovodov), ale napriklad BitComet to vie zrusit a nastavit na vyssiu hodnotu.
    Takze je mozne, ze ma WinXP bez SP, alebo SP1, kde tento limit nie je a preto pri stahovani dokaze zahltit svoj router.
    Len este nenapisal, ze co stahuje.

    http://wiki.bitcomet.com/TCP/IP_patch
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Options_015[1].PNG 
Zobrazení: 111 
Velikost: 35.2 KB 
ID: 13564  



  8. #8
    Neregistrovaný

    Takže pro upřesnění mám WinXP s SP2.. A stahuju normálně v prohlížeči (Firefox), zkoušel jsem i jiné Opera (v čirém zoufalství i IE).. Všude stejný efekt..
    Dále stahuji např. přímo ze školního serveru (např. záznam přednášky), nebo i když stahuju z rapidshare, uloz.to atd.. Všude to samé. Někdy stáhnu, někdy někdy ne....
    Připojením k internetu by to být nemělo. Protože notebookem stáhnu vždycky... A to jsem na stejném netu....

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    EditorPO: Jenže když už něco stahuješ, tak to neni halfopen spojení. Halfopen spojení je spojení, který se otevřelo, ale ještě nenavázalo s druhou stranou. Takže tendle limit je irelevantní.

    Neregistrovaný: Tak prostě zkus to ping -t seznam.cz, ať víme, jestli vypadne vůbec připojení k netu, nebo jen neudržáíš dlouhodobě TCP/IP spojení.

  10. #10
    Neregistrovaný

    tak jsem odzkoušel ten ping a připojením to není... Čekal jsem docela dlouho než se stahování seklo.. měl jsem asi 10 000 přijatých, 80 ztracených (vypršel časový limit žádosti) - to není u wifi nic neobvyklého.. průměr okolo 30ms...

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    A bylo těch 80 ztracených za sebou, nebo rozházeně? Kolik jich bylo max za sebou?

    Děje se Ti to jen u http protokolu (prohlížeč) nebo třeba i u ftp?

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    EditorPO: Jenže když už něco stahuješ, tak to neni halfopen spojení. Halfopen spojení je spojení, který se otevřelo, ale ještě nenavázalo s druhou stranou. Takže tendle limit je irelevantní.
    Netvrdim opak len obaja to myslime v inych suvislostiach.

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Takže pro upřesnění mám WinXP s SP2.. A stahuju normálně v prohlížeči (Firefox), zkoušel jsem i jiné Opera (v čirém zoufalství i IE).. Všude stejný efekt..
    Dále stahuji např. přímo ze školního serveru (např. záznam přednášky), nebo i když stahuju z rapidshare, uloz.to atd.. Všude to samé. Někdy stáhnu, někdy někdy ne....
    Připojením k internetu by to být nemělo. Protože notebookem stáhnu vždycky... A to jsem na stejném netu....
    Na notebooku to stahujes rovnako ako na tych PC? Len cez prehliadac?

    Vyskusaj na PC nejaky download manger. Osobne by som ti doporucil JDownloader. Dokaze stahovat aj zo znamych ulozisk ako RapidShare, uloz.to a inych. Mozes vyuzit Premium ucty, co sa nastavuje v konfiguracii. Taktiez si mozes pridat dalsie servery, ktore vyzaduju registraciu.
    Nieco o downloaderoch sa riesilo tu: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=40334



  13. #13
    Neregistrovaný

    tak za sebou to nebylo, nikde nejsou ani 2 za sebou..

    u ftp jsem tento problem nemel, ale nejak velke soubory jsem timto zpusobem netahal, takze nvm..

    na notebooku stahuji stejne jako na PC

    jj, muzu zkusit ty download managery.. ale tim se napr. nevyresi problem, ze se mi sekne video na youtube..

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Asi bue na case zavolat tvemu ISP, aby ti posilil linku, ze ti vypadava moc paketu (i kdyz podle toho pingu to zas tak zle nevypada, jen cirka 0,8% ...) a ze chces napravu, ze uz se nedaji prehravat bez sekani ani videa na YewTube...

    Mimochodem, odkdy to zacalo delat? Jestli to nemuze byt necim jinym, treba zavirovanym pocalem?

  15. #15
    Neregistrovaný

    nehledal bych chybu v internetovém připojení. Na stejném připojení s notebookem stáhnu a přehraju cokoliv.. A navíc jsem nedávno měnil poskytovatele.. A problém byl jak u starého, tak u nového..

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Stahování z Youtube:( PLEASE!!
    Od camal v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-02-2009, 21:54
  2. stahování
    Od Marekdv v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-11-2008, 23:01
  3. stahování
    Od marekpevný v sekci Volná témata
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-05-2008, 18:52
  4. Software: stahování více linků
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-03-2008, 19:01
  5. Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 17-02-2008, 04:41