Chtěl jsem se zeptat jestli jde a pokud ano jak, zjistit ve wordu kolik jsem napsal znaků?
Chtěl jsem se zeptat jestli jde a pokud ano jak, zjistit ve wordu kolik jsem napsal znaků?
Ve 2007 je to Revize -> Počet slov, ve starém wordu nevím.
Jsem to ale blbecuž jsem to našel Nástroje>Počet slov...
No ale to máš pořád jen "slova", nikoli znaky. V Office 2003 tato fce sice je, ale stejně to počítá jen písmena, nicméně já jsem placen od úhozu do KB včetně mezer, tudíž si přesný "počet znaků" zjistím nakonec tak, že si výsledný text uložím současně jako "čistý text MSDOS" a pak už stačí jen kouknout TotalCommanderem na jeho velikost v bytech a mám čistý počet znaků. To podělím číslem 1800 (=30 úhozů na 60 řádek) a dostávám údaj v Normostranách (ns). Ten jen pronásobím sazbou za normostranu a mám výsledný honorář, který fakturuji...![]()
Dobrý den,
nemáte prosím někdo tušení, zda je možné spočítat znaky vložené v rámci revize (nikoli celý dokument)? Díky za rady/nasměrování.
Toto: http://web.ticino.com/multilingual/w...count_tips.htm je sice starší článek, ale podle toho co jsem viděl si myslím, že se bez makra asi neobejdete. Tuším co máte na mysli, ale vzhledem k tomu, že už se jedná o prokročilejší funkci MS Wordu, tak to asi jednoduchou cestou nepůjde.![]()