Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Fungování PC sestavy se zdrojem 350W...

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    26

    Zdroj Micase +5v & +3,3v combined load 165W.Total output is 350W max.Půjde mi na něj sestava athlon 64 X2 4850EE,msi k9n neo-F,2GB DDR2 RAM 800 a grafická karta Radeon x1950 Pro 512MB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Všechny nové komponenty tahají výkon hlavně z +12V větve. Takže tvoje informace nám toho moc nesdělí. Pokud je to ale starý zdroj dimenzovaný hlavně na +5V větev, tak ten toho s novou sestavou moc nezvládne..

    Ideální by bylo vyfotit ten štítek a dát sem fotku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Jinak receno - pravdepodobne ne a ja osobne bych to neriskoval ani nahodou s no-name zdojem.

    Razim zasadu - radeji predimentovat, nez si nechat spalit komponenty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    26

    Ac-i/p...230v-.........4a............50hz..... Dc...+3,3v.+5v...+12v.-12v....-5v.+5vsb o/p....20a.30a.....14a.0,8a.....0,5a.2a....To DC má být uprostřed nějak mi z toho nejde udělat tabulka...
    Naposledy upraveno uživatelem kody0308: 02-11-2009 v 15:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    Jinak receno - pravdepodobne ne a ja osobne bych to neriskoval ani nahodou s no-name zdojem.

    Razim zasadu - radeji predimentovat, nez si nechat spalit komponenty.
    Ty si moj clovek :-} dobra zasada,

    ale nie ze si zase budes kupovat nejaky 700 W a viac :-)
    znackovy 500W - 625W aspon 80+
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Citace Původně odesláno od kody0308 Zobrazit příspěvek
    Ac-i/p...230v-.........4a............50hz..... Dc...+3,3v.+5v...+12v.-12v....-5v.+5vsb o/p....20a.30a.....14a.0,8a.....0,5a.2a....
    Je to trochu (trochu hodně) zmatené a fotka i z mobilu by byla lepší. Nicméně zdroj má na 12V větvi jen 14A, novou sestavu na 95% neutáhne.
    Za 850,- ale seženeš slušný 400W Seasonic OEM, který je kvalitní a tichý. A sestavu zvládne v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Je to trochu (trochu hodně) zmatené a fotka i z mobilu by byla lepší. Nicméně zdroj má na 12V větvi jen 14A, novou sestavu na 95% neutáhne.
    Za 850,- ale seženeš slušný 400W Seasonic OEM, který je kvalitní a tichý. A sestavu zvládne v pohodě.
    Škoda že sem nemůžu dát fotku,ale foťák nechce spolupracovat s PC...To DC s celým řádkem je uprostřed.Ty díly jsem kupoval za 2,5tis,takže nemůžu moc dát do zdroje jen když už nic nebude zbývat,tak nějakej bazarovej do 500kč.No nic asi až mi příjde zbytek komponentů,tak to zkusim...Vypadá to že to má podobné parametry jako 350W Fortron-Zatížení:
    + 3,3 V – 20 A
    + 5 V – 16 A
    + 12 V 1 – 10 A
    + 12 V 2 – 13 A
    -12 V - 0,8 A
    + 5 V sb - 2,5 A
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No to právě nemá, ten 350W fortron má 2x +12V větve se zatížitelností 10 a 13A (dohromady 23).. Tvůj zdroj má výkon "nahnaný" na 3.3V a 5V větvi, které se dnes na napájení počítače tolik nepodílejí.

    Minimum je ten Seasonic 350W OEM, stojí 630,- Kč. To snad zvládneš ne?

    P.S. samozřejmě můžeš zkusit zapojit ten stávající zdroj, ale šance že to pojede (a vydrží) je imho dost malá. Navíc jak psal trodas, je tu riziko že zdroj odejde a v nejhorším případě poškodí nějakou součástku v PC (neměl by - má mít ochrany, ale kvalita některých zdrojů je opravdu zoufalá. A my nevíme jakou značku máš vlastně ty. Zkus tu značku zjistit).
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 02-11-2009 v 16:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    26

    Zdroj Micase model:WR350,ale v google mi to ukazuje jiný,ten můj má větrák dozadu a ne do skříně...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    anonymni smejd, v zadnem pripade nezapinat
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Fuj, to bude stařešina - provozovat takovýdle starý noname zdroje je risk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    26

    Koupím nějaký bazarový do 500kč.Co třeba eurocase 400W nebo fortron 400W,ten by šel na tuhle sestavu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od kody0308 Zobrazit příspěvek
    Koupím nějaký bazarový do 500kč.Co třeba eurocase 400W nebo fortron 400W,ten by šel na tuhle sestavu?
    Z bláta do louže Ale jestli chcete raději koupit za 500 stovek bazarový šunt pochybné kvality s opotřebovanýma součástkama než o 140kč dražší vcelku kvalitní Seasonic (link o kousek výše ve Speedsnailově příspěvku) s dvouletou zárukou, tak prosím.

    /jinak nějak mi neleze do hlavy to "koupím bazarový" Celou dobu se tu bavíme o tom, že použít opotřebovaný nekvalitní zdroj je sebevražda...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    26

    No jo ale tak ten můj není značka.Fortrony nebo eurocase jsou aspoň odzkoušené a chtěl bych radši 400W-500W.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Eurocase je nejhorší šunt.. (v několika testech je dokonce označili za nebezpečné - nesplňovaly normy. Další příklad "kvality" eurocase je zde). Fortron je lepší, ale cena je stejná jako ty seasonic zdroje, které jsou zas o třídu jinde než Fortron.

    A jestli dát 500,- za ojetej průměrnej fortron (bůh ví v jaké sestavě), nebo 640,- za novej kvalitní zdroj, to už je tvoje volba.

    Btw zkus se poptat na zdroj od Withmana zde v bazaru. Nabízí 400W Seasonic..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sítě: dotaz na fungování sítě wifi
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-02-2013, 12:50
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-05-2009, 13:35
  3. Eurocase 350W PSU
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 15:01
  4. Seasonic 350W, SS-350ET
    Od Sieben v sekci Zdroje
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 17-08-2008, 18:45
  5. Bude stacit FSP 350W?
    Od MaSve v sekci Zdroje
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 15-11-2007, 11:27