MSI K8N Neo4 neide so 4xRAM
mam na tejto doske 2x 256 DDR400 PQI a chcel som si dokupit dva dalsie moduly.. no ako som zistil nie je to mozne.. skusal som rozne pamate (rozny vyrobcovia, rozne velkosti) a nepodarilo sa mi dostat dalej ako po vypis z BIOSu (tam kde prebieha kontrola pamate a vypisuje disky a mechaniky).. skusal som aj rozne kombinacie modulov osadenych jednostranne a dvojstranne chipmy..
jediny raz sa mi podarilo dostat az do Windows-u a to pri kombinacii PQI modulov (2x256 a 2x512) ale musel som znizit frekvenciu zo 400 na 333MHz..
stretol sa niekto s niecim podobnym.. alebo viem mi niekto poradit co mam spravit..
jediny raz sa mi podarilo dostat az do Windows-u a to pri kombinacii PQI modulov (2x256 a 2x512) ale musel som znizit frekvenciu zo 400 na 333MHz..
stretol sa niekto s niecim podobnym.. alebo viem mi niekto poradit co mam spravit..
[QUOTE=p55p]mam na tejto doske 2x 256 DDR400 PQI a chcel som si dokupit dva dalsie moduly.. no ako som zistil nie je to mozne.. skusal som rozne pamate (rozny vyrobcovia, rozne velkosti) a nepodarilo sa mi dostat dalej ako po vypis z BIOSu (tam kde prebieha kontrola pamate a vypisuje disky a mechaniky).. skusal som aj rozne kombinacie modulov osadenych jednostranne a dvojstranne chipmy..
stretol sa niekto s niecim podobnym.. alebo viem mi niekto poradit co mam spravit..[/QUOTE]
Obecně na deskách s AMD bývá problém s adresování 4 modulů, proto se doporučuje používat dva. Koukni sem, možná ti to pomůže a osvětlí situaci: https://www.svethardware.cz/osaditelnost-athlonu-64-pameti/13237
stretol sa niekto s niecim podobnym.. alebo viem mi niekto poradit co mam spravit..[/QUOTE]
Obecně na deskách s AMD bývá problém s adresování 4 modulů, proto se doporučuje používat dva. Koukni sem, možná ti to pomůže a osvětlí situaci: https://www.svethardware.cz/osaditelnost-athlonu-64-pameti/13237
dakujem za odpoved.. ten clanok som uz cital.. ja mam jadro Venice E3.. a podla tej tabulky by to pri 2T malo ist ale mne sa to nepodarilo rozchodit niako.. mimochodom v tej tabulke je napisane, ze pri DCH a osadenych dvoch SingleSide moduloch v druhych dvoch slotoch aj pri 1T aj 2T pobezia na DDR333 no moja skusenost hovori o niecom inom..
kedze sa mi nepodarilo editnut predosli prispevok, tak pisem dalsi..
na jednom fore som nasiel prestavenie funkcie v BIOSe a to konkretne
S/W memory hole Remapping a H/W memory hole Remapping na Enable..
vie mi niekto povedat co to je?? co vlastne zapnem ak zapnem tieto dve nastavenia??
na jednom fore som nasiel prestavenie funkcie v BIOSe a to konkretne
S/W memory hole Remapping a H/W memory hole Remapping na Enable..
vie mi niekto povedat co to je?? co vlastne zapnem ak zapnem tieto dve nastavenia??
Ve svém biosu tuto položku mám taky, výchozí nastavení je na enabled, ale já to vypnul. Testoval jsem to a žádný rozdíl ve výkonu jsem neměl. Nevím co to přesně znamená, ale myslím si že je to příbuzné ECC.
skusal som tam, aj Kingston (aj Value aj HyperX), aj GoodRAM, aj rozne ine.. usudil som ze problem bude asi v doske resp. v procesore..
tak to nevím já mám MSI K8N neo4-f a Mám Athlon 3500/939 2343MHZ DDR 3x1024MB/400MHZ CL2.5 Geil a má to pohodě moc rychlí.