Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: PC nefunkční po vložení grafické karty

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    15

    Zdravím,

    zakoupil jsem grafickou kartu SAPPHIRE HD 4670 Ultimate, 512MB DDR3 (1746MHz), ATI Radeon HD 4670 (750MHz), PCIe x16, 128bit, DVI, HDMI, pasivní chlazení. Ovšem po vložení karty do PCI-e pc nezačne vůbec nabíhat, pouze se rozsvítí dioda na bedně. Bez grafiky se normálně roztočí větráčky a mechanika. Zkoušel jsem odpojit všechny "nadbytečné" součástky: HDD, mechanika, větrák, ale i poté se nic neděje.

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Co máš za desku?
    Nemá náhodou integrovanou grafiku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jaky je zbytek sestavy, jaka tam byla grafika predtim. Zresetovat bios (clear CMOS) si zkousel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    15

    Základní deska je od Intelu a bohužel nemá integrovanou grafiku.

    Počítač stavím nový, kompletně celý, ale zbytek vypadá, že funguje naprosto v pořádku, teda to se domnívám z točení větráčků. Do BIOSu se nemám jak podívat, ani jak ho zresetovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    15

    Celá sestava je:

    XILENCE power 420W, ATX2.0, pasivní PFC, 120mm ventilátor, červený ventilátor, bulk,

    SAPPHIRE HD 4670 Ultimate, 512MB DDR3 (1746MHz), ATI Radeon HD 4670 (750MHz), PCIe x16, 128bit, DVI, HDMI, pasivní chlazení,

    SAMSUNG SpinPoint F1 320GB, SATA II NCQ, 16MB cache, 7200ot., 8.9ms,

    LG GH22NS SATA černá - DVD±R 22x, DVD+DL 16x, DVD+RW 8x, DVD-RW 6x, DVD-RAM 12x, SecurDisc,

    INTEL DP43TF Topfield, iP43/ICH10, DDR2 800, SATA II, PCIe x16, USB2.0, FW, GLAN, sc775, ATX, bulk,

    INTEL Celeron Dual-Core E1500 - 2,20GHz, 800MHz FSB, 512KB cache, socket 775, EM64T, BOX (Conroe-L, Allendale),

    CoolerMaster VORTEX 752, socket 775/ AM2/ 939, low profile, měděný, 800-2200rpm, 18dB(A),

    CoolerMaster Elite 330K - černý tower, ATX, 4x5.25", 2+5x3.5", bez zdroje,

    4GB (KIT 2x2GB) DDR2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 PATRIOT Blade series Enhanced Latency, EPP - vhodné pro DualChannel
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Máš možnost tu grafiku vyzkoušet u někoho známého?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    15

    Jéé, teď mě napadlo, že vlastně mám. Sem hlulpák, že mě to nenapadlo dřív. Za 15 minut to zjistím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Pokud nepojede ani tam, tak to bude asi vadná grafika.
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62416
    Extra napájení nemá. Takže by ji zdroj utáhnout měl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    15

    Tak druhý počítač dělá naprosto to samé, takže jediná možnost, reklamace grafiky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    91

    jaký máš zdroj? kolik watu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    15

    XILENCE power 420W, ATX2.0, pasivní PFC, 120mm ventilátor, červený ventilátor

    ale tím to podle mě nebude, když jsem odpojil všechno od něj, mechaniku, hdd, větrák a dělalo to to samé (nechal sem jen napájení základovky)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od Weeman Zobrazit příspěvek
    jaký máš zdroj? kolik watu?
    Čítaš vôbec?

    Zdroj, aj keď pochybnej kvality, ale na takúto zostavu výkonovo postačujúci ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    15

    Tak děkuji mockrát všem za pomoc. Jdu se vrhnout do skvělého víru reklamací :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Hmm pojďmě to ještě zrevidovat.. Nemáš možnost celou tu sestavu vrátit třeba v rámci 14dnů ochrané lhůty při koupi přes e-shop? Ta sestava je totiž hodně špatně vybraná, tohle by bylo mnohem lepší postavit na AM3, vzít kvalitní zdroj, 500Gb jednoplotnový disk atd..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    158

    Me se jednou stalo neco podobneho u GK ATI Radeon Saphire 4850 Toxic. Stalo se to tak, ze jsem svoji GK dal do kamosovyho PC a nasledne, kdyz jsem ji vratil zpatky tak jsem PC nerozjel, a to ani po vydelani GK a jinych veci a procisteni. Pomohlo az to, ze jsem dal do sveho PC jinou grafickou kartou, co jsem si pujcil od kamose - to se mi PC rozjel. Potom jsem tam vratil svou grafiku a uz me to jelo. Nechapu do ted... Ale pomohla mi jina graficka, se kterou jsem rozjel PC a az potom se chytla.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-03-2014, 18:27
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-05-2013, 23:46
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-12-2011, 14:53