Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: padá grafika

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    15

    Zdravím, mám takový problém s PC, docela často se mi stáva že mi spadne grafika (nejde signál do monitoru, ale PC se přitom nevypne), při Flight simulatoru X s Ultimate terain X Europe (plné detaily) to po pár minutách spadne pokaždé, to bych ještě chápal, je to dost náročná hra, ale stáva se mi to i v třeba Counter striku: Source, nebo SOLDATU, což je divné. Ovšem je taky zajímavý že třeba takový NFS Shift (plné detaily)... jede naprosto bez problémů.
    Nevíte čím by to mohlo být ?

    sestava :
    Gigabyte EP45-UD3R
    Intel Q9400
    Coolermaster Hyper 212
    Samsung Spinpoint F1 1TB
    Evga Geforce gtx 285 1GB
    Seasonic SS-500ET 500W
    Kingston HyperX 4GB (2x2GB)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Máš CPU a GPU přetaktováno?
    Jaké jsou teploty GPU a CPU?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    15

    ne nijak jsem netaktoval,
    při CS: S je teplota GPU +- 60-65°C a CPU se drží do 40°C
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    to vypadá dobře.
    Zkus pustit furmark (je tady v download sekci)
    ten zatíží GPU na maximum a pokud to vydrží tak je GPU asi Ok
    Možná to neudrží ten seasonic. Přece jenom 4 jadro + nenažraná grafika. (to ale jenom hádám)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    15

    ten test se vypne automaticky nebo běží pořád dál ? nechal jsem ho běžet asi 10 minut a (asi) vpoho, teplota se ustálila na cca 90-92°C
    jinak ten zdroj mi k tomu doporučili, prej by to měl utáhnout i s OC
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    http://www.nvidia.com/object/product...tx_285_us.html
    max teplota 105°C
    max spotřeba 205W
    Bez přetaktování by to ten zdroj měl utáhnout.

    Máš aktualizované drivery?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    15

    verzi ovladače mam 191.07, což by měla být nejnovější
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Podobně se mi zasekávaly hry když kvůli pamětem, musel jsem zvýšit napětí. Některé HyperX mají předepsané i 2.2 V, kolik jim dáváš? Vyzkoušel bych otestování paměti jak je ukázáno: http://www.svethardware.cz/forum/sho...estovani+prime
    Do půl hodiny se mi zaseklo PC než jsem zvýšil napětí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    15

    ramkám dávám podle CPUZ 1,8 V

    (test pamětí je vhodné zadat - jak je ukázáno - od velikosti FFT 1792 - tak se nečeká na chybu dlouho a do kolonky memory in use je dobré zadat o 150MB méně než je fyzické paměti v počítačí (méně také množství paměti vyhrazené třeba pro grafiku u desek s integrovanou grafikou) v případě WinXP. Optimalizovaným Win2000 stačí 90MB aby neswapovaly (občas 80...) ale třeba Vistě nevím-nevím kolik bude stačit )
    o kolik mam teda nastavit méně paměti, když mam Visty (Home Premium 64-bit) ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Ono jde o to aby při tom testu šlo se systémem ještě trochu pracovat, takže když dáš třeba o těch 150 míň tak přinejhorším bude PC trochu líné.

    EDIT: a jaké mají předepsané napětí? Počkat, ale CPUz neukazuje nastavené napětí - tam bývají jen vypsané předepsané napětí při určitých frekvencích/časování podle informací z modulů a nemusí být ani správně. Nastavené napětí zjistíš v BIOSU případně z Win snad v Everestu. Předepsané bude na nálepce na modulech, jestli ne tak podle konkrétního modelu ho zjistíš na stránkách Kingstonu.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 07-11-2009 v 12:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    15

    v biosu je taky 1,8 V, na ramce je napsáno opravdu 2,2 V, na stránkách kingstonu je to tahle http://www.valueram.com/datasheets/KHX8500D2K2_4G.pdf - při časování 5-5-5-15 2,2 V, při 5-5-5-18 1,8 V (tak to mám já)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Jestli běží 5-5-5-18 při 800MHz frekvenci tak by těch 1,8V mělo stačit (zdůrazňuju slovo mělo). Prime 95 zatím nespadlo?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    15

    Prime95 sem nechal běžet přes noc, takhle to dopadlo -
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.jpg 
Zobrazení: 160 
Velikost: 292.4 KB 
ID: 13752  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    15

    nikoho už nic nenapadá ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    To napětí bych jim zvýšil i tak, neuškodí jim to. Co zkusit trochu podtaktovat grafiku - zvlášť GPU a RAM a sledovat co to udělá?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Padá při načítání win
    Od mariaki v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-10-2014, 15:18
  2. padá a zasekává se PC - asi grafika
    Od SkyVessel v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-02-2014, 01:11
  3. Gothic III Hra padá
    Od Speda v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 27-02-2009, 20:25
  4. The Sims 2 padá
    Od tonda pařmen v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-03-2007, 09:21
  5. icq padá
    Od BlackFrog v sekci OS Windows
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-10-2006, 12:11