Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Sdílení tiskárny v síti

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    101

    Ahoj,
    potřeboval bych pomoc, mám tři pc, který jsou bezdrátově (pomocí wifi) připojeny k APéčku. Zajímalo by mě tedy, jestli jde sdílet tiskárnu ve wifi síti... Kdybych k APéčku pomocí datového kabelu připojil tiskárnu, která by byla stále zapnutá, jestli by mohli všichni tři PC posílat soubory k vytištění? Jestli že by to šlo takto zařídit, mohl by někdo pls poradit jak toto sdílení nastavit? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Tiskarna musi mit nejake sitove rozhrani (sitovou kartu) v tiskarne pak nastavis nejakou IP na tech pc pak nainstalujes drivery k te tiskarne a nakonfigurujes port tak ze tam zadas ip adresu te tiskarny a melo by to imho jet .. o jakou tiskarnu se jedna?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    101

    Je to tiskárna HP Color LaserJet 3600.... a jak tak koukám na parametry jednotlivých modelů, tak zjištuju, že ne všechny HP 3600 mají ethernetové rozhraní...Budu se muset zeptat šváry, jestli ta jeho tiskárna to má...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Ona se dela ve trech provedenich 3600/3600n/3600dn imho n= network dn= duplex a network. sitova karta by mela jit dokoupit samostatne ale pocitej ze to je hodne predrazene ..u nekterych brotheru znamena rozsireni o sitovou kartu 7 tisic.. Nainstalovat tu tiskarnu na jedno pc a nasdilet pro ostatni nestaci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    101

    No jo, ale když to by musel bejt ten počítač, ke kterýmu by byla tiskárna připojená pořád zapnutej.... A to už pak je docela jedno, jestli si pošlu něco k tisknutí a půjdu zapnout počítač u kterýho je tiskárna a nebo jestli půjdu a vytisknu si to přímo z toho počítače. Jo a ta tiskárna, se obávám, že je jen 3600. Takže to asi nechám bejt, jelikož ta síťová karta je fakt hodně drahá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    co printserver dá se sehnat od 700
    http://www.alza.cz/tiskovy-sever-edi...ampan=zbozi.cz
    tvoje tiskárna je GDI takže jen strojky s podporou GDI
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Ja treba pouzivam jako "print server" pro Konica Minolta 1350W stary router Asus ktery jsem pouzival druve pro pripojeni pres CDMA. Mozna by se neco podobneho dalo sehnat za par penez z bazaru nebo na inzerat. No a tiskarna je pripojena pres LPT na ten Asus a ten Asus kabelem na stavajici ADSL router.
    Asus a tiskarnu mam na samostatnem napajeni a pokud neco tisknu, tak zapnu oboje a pak zase vypnu (tisknu tak 1x za nekolik dni).
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Sdílení na síti
    Od Georginek v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-06-2012, 19:57
  2. Sdílení tiskárny
    Od terkino v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-02-2012, 18:49
  3. sdílení tiskárny v domácí síti
    Od Magnatt v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-06-2009, 16:19
  4. Tiskárny: Sdílení tiskárny
    Od Dusty007 v sekci Periferie
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-03-2009, 15:39
  5. Sdílení tiskárny ve Vistách
    Od Withman v sekci OS Windows
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 24-08-2008, 01:26