Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Propojení PC a notebooku pomocí routeru

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele userX
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    48

    Dobrý den,
    mám internet pře kabelovou televizi NejTV. Když mám klasicky propojený modem s PC, tak internet běží. Když ale zapojím modem do routeru, a k routeru pak připojím PC i notebook, tak mi už internet nejede. Dávám ve vlastnostech připojení "získat adresu pře DHCP automaticky", poté přes prohlížeč zadám IP adresu routeru, pak nastavím router. Ale nic.

    A ještě takový "blbý" dotaz. Jde (omylem) změnit MAC adresu?? Já myslím, že ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    zkus vypnout a zapnout modem (a chvíli počkat)

    u UPC to funguje (modem si pomatuje poslední zařízení s kterým byl spojen a jiný nebere)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    čekal bych, že to bude tím, že připojení je vázaný na MAC adresu. tase nastavuje někde ve webovým rozhraní nastavení připojení. další možnost je routeru nastavit stejnou mac adresu jako má pc.

    takto to má třeba netbox.

    a mělo to tak dřív i upc. modem si nic nepamatuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele userX
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    48

    A je možné, že by po změně (naklonování) MAC adresy nejel internet?

    Popř. jak to jde vrátit zpátky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Podivej se do nastaveni u toho pc a notebooku jestli na te sitovce nemas nastavenou statiskou ip .. pokud mas router nastaveny na dhcp mel bys mit na obou strojich nastaveno ziskavat ip automaticky ...to mas?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele userX
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    48

    ne, ale de mi o to, že když ten router vypojím, zapojím to zpět (jen PC k modemu) tak ten net nevalí.

    (Nejde mi kliknout v "Připojení k místní síti - stav" ve vlastnostech na konfiguraci síťové karty. Ptá se to, jestli to chci potvrdit, následně potom bych ztratil nějaké předešlé nastavení).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Na tom routeru mas nastavene jake rozmezi ip adres?

    Hod sem screen ipconfigu z obou pripadu ... kdyz to mas pres router a kdyz to mas naprimo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele userX
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    48

    já jsem právě na jiném PC...

    PS: A ta MAC adresa nejde změnit? Tu přece přiděluje výrobce...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Propojení dvou ovislinků bezdr. pomocí WDS
    Od ferokulda v sekci Sítě
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-01-2011, 15:09
  2. Připojení síte pomocí wifi routeru
    Od rudlus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 11-06-2010, 15:52
  3. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 04-04-2010, 21:06
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-03-2009, 19:01
  5. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 28-10-2008, 23:42