Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Problém s HDD - nelze nainstalovat OS

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Namelessone
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    15

    Zdravim, mám disk Seagate 250GB ATA rozdělenej na 3 partition(20,110,110), ta 20GB je primary a je nastavená na active. Problém je v tom, že na disk nemůžu nainstalovan windows, pokaždé to zamrzne ještě předtím než se spustí instalátor..už sem zkusil snad všechno, vyndat všechny nepotřebný věci, podtaktovat cpu na default...ale nepomohlo nic. Přitom když mám zapojenej aj starej disk na kterým mám funkční instalaci winů, tak instalátor v pohodě naběhne. Mám desku Asus K8N-E, Semprona 2800+@2,2Ghz, 1GB ram Transcend, gf 6600GT, Seagate 250GB ATA+Seagate 120GB ATA. Nevíte někdo co s tim?
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 02-02-2007 v 00:25 Důvod: Upraven nadpis
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Vyzkoušel bych update BIOSu desky, případně si zkus půjčit třeba od známých jiné CD s Windows, může v něm být drobný BUG.
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 02-02-2007 v 00:31
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Namelessone
    Zdravim, mám disk Seagate 250GB ATA rozdělenej na 3 partition(20,110,110), ta 20GB je primary a je nastavená na active. Problém je v tom, že na disk nemůžu nainstalovan windows, pokaždé to zamrzne ještě předtím než se spustí instalátor..už sem zkusil snad všechno, vyndat všechny nepotřebný věci, podtaktovat cpu na default...ale nepomohlo nic. Přitom když mám zapojenej aj starej disk na kterým mám funkční instalaci winů, tak instalátor v pohodě naběhne. Mám desku Asus K8N-E, Semprona 2800+@2,2Ghz, 1GB ram Transcend, gf 6600GT, Seagate 250GB ATA+Seagate 120GB ATA. Nevíte někdo co s tim?
    Je HDD správně nastaven v BIOSu? Je správně zapojen na IDE kabelu? Má správně nastavený jumper (MASTER/SLAVE)?

    EDIT: Boboco mě předběhl, navíc jsem teď chtěl doplnit vadné CD .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od wizaard
    Je HDD správně nastaven v BIOSu? Je správně zapojen na IDE kabelu? Má správně nastavený jumper (MASTER/SLAVE)?

    EDIT: Boboco mě předběhl, navíc jsem teď chtěl doplnit vadné CD .
    samozdrejme vsichni myslime originalni CD nemas polamany datovy kabel? vyzkousej disk pripojit na jiny molex. jinak disk funguje bez problemu? projizdels RAM memtestem? urcite vsechno delej na defaultni frekvenci, resetuj bios a nastav jen to nejnutnejsi - kdo vi cos pri taktovani nastavil a pak na to zapomel.
    nestacilo by nainstalovat win na stary disk, napr pres GHOST ho zazalohovat a rozbalit na novy disk?
    //napadla me takova blbost: starsi ATA radice mely problemy s disky nad 120GB... ale deska ma SATA tak to uz snad nebude ten pripad
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Ten bios bych flashnul tak jak tak pokud nema nejnovejsi Ale sazel bych na problem s jumpery proste to vytahni poradne mrkni jak je to na disku nakresleny.. hlavne dej bacha jestli za ten disk jeste neco pripojujes jako slave .. neni master jako master
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele Namelessone
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    15

    bios mám nejnovější, schválně sem to kvůli tomu flashoval...winy mám originální :-) bios disk vidí a když nabootuju z toho 120GB disku tak ho winy v pohodě najdou a můžu s ním pracovat. Je nastavenej jako master a na primary kanálu je jako jedinej
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Muj typ .. vypoj vsechny disky z pc na ktery nebudes nic instalovat zapoj pouze ten 250 gb dej ho jako primary master a nic z anej nedavej .. Jumper nastav do pozice master or single. Nabootuj z cd a zkus spustit instalaci ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    zkus zrusit ty partitiony 250GB ve woknech - proste nechat uplne cistej nenaformatovanej disk a prvni partitionu na wokna udelej az v instalatoru (NTFS - rychle)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    7

    řešil jsem ten samej problém. Při bootování z CD mi to napsalo jen "zjišťuji hardwarovou konfiguraci" a potom zůstala černá obrazovka. Zkoušel jsem snad všechno. Pomohlo jen když jsem přidal jiný starší disk, potom vše proběhlo v pohodě, takže bych zkusil z problémovýho disku zazálohovat data, odstranit oddíly a znovu je instalátorem vytvořit. Možná je problém s MBR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    10

    takhle me blbli disky pri nejakych pc hdd doktorech atp nebo instalu, mozna to je blbost, ale vzdycky me pomohlo prohodit SATA kabely
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2

    Servus ako si dopadol, už to máš poriešené ?
    Niekedy má doska problém z 250GB diskom.
    Akú máš zostavu, typ MB.
    Disk je určite ATA, nie SATA, že ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    1

    Ahoj

    Já mám trochu jiný problés s instalasí OS na nový disk.
    Začátek instalace probíhá normálně, ale když pak mám vybrat jednotku tak mi to píše že disk používá jednu nebo více dynamických jednotek a nic s tím nejde udělat.
    Ve Správě počítače jsem si HDD rozdělil na dvě dynamický jednotky, ale už mi je nejde dát zpět. Nejdou ani naformátovat, že jsou nějak používaný a že je nejdřív musim odpojit. Ale jak???
    Vůbec nic na tom disku nemám nainstalovanýho.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Nejjednodušší je nabootovat PC z diskety, spustit FDISK a odstranit všechny oddíly. Všechna data ale budou v háji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    18

    disketu nemusis pouzit...v pociatocnej faze instalu xp ti zobrazi secky particie na hdd a pyta sa ta kam tie windozy vlastne supnut...tak v tejto faze secky particie kompletne zrus (dobre citaj... aj na spodnej liste) a vytvor ich na novo..instaluj az potom
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows 7: SP1 X64 nelze nainstalovat
    Od |Mio| v sekci OS Windows
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 29-03-2011, 23:53
  2. Windows XP: nelze nainstalovat
    Od dakty v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-08-2009, 23:43
  3. Nelze nainstalovat Os
    Od Avoš v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 08-07-2009, 00:56
  4. Windows 9x: Nelze nainstalovat skype
    Od Figa v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-02-2009, 10:52
  5. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 21-09-2008, 12:34