Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: 3Gb nebo 2Gb do Notebooku?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    6

    Ahoj všem,

    potřeboval bych poradit ohledně rozšiřování paměti na mém notebooku Fujitsu-Siemens Lifebook T4215. V současné době mám 1gb ( 1 modul), notebook má dva sloty, tudíž ten druhý je volný. Chtěl bych se tedy zeptat, co koupit, varianty jsou tyto:

    1) 1Gb modul a jet v Dual-Channelu
    2) 2Gb modul (zvládne tento notebook Dual-channel i s moduly 1gb + 2gb??)

    Která z těchto variant přinese větší zlepšení v oblasti výkonu?

    Variantu tu stávající prodat a koupit 2x2 prosím nenavrhovat, ta z mého pohledu nepřipadá v úvahu. Předem moc díky za názory a nápady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Datasheet k Mobile 945 chipsetu zmiňuje na straně 344 asymetrický dualchannel, takže by měla fungovat konfigurace 2+1 v duálu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Čipset - Intel 945GM - dual channel umí a měl by ho umět i při použití rozdílných modulů, jmenuje se to asynchronní dual channel. Ovšem rozdíl ve výkonu oproti singlu nebude moc výrazný. Takže spíš se ptej jestli ti stačí 2 GB nebo potřebuješ 3. Nezmiňuješ OS, takže těžko radit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    6

    Díky za rychlé odpovědi. OS mám Windows 7 Professional. A 3gb v asynchronním dualu budou pomalejší než 2gb v klasickým dualu (při vytížení např 1,5GB, zkrátka tak, aby nerozhodovala kapacita, ale rychlost)? A případně jak moc? Poznám to reálně nebo bych měl jen hezčí čísílka v benchmarkovejch programech?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od mufman Zobrazit příspěvek
    Díky za rychlé odpovědi. OS mám Windows 7 Professional. A 3gb v asynchronním dualu budou pomalejší než 2gb v klasickým dualu (při vytížení např 1,5GB, zkrátka tak, aby nerozhodovala kapacita, ale rychlost)? A případně jak moc? Poznám to reálně nebo bych měl jen hezčí čísílka v benchmarkovejch programech?
    Nevím jestli je vůbec nějaký rozdíl mezi klasickým dualem a asynchronním co se týče rychlosti, ale IMHO to budou opravdu jen ty čísílka v benchmarku. Při běžné práci rozdíl nepoznáš. Pro Win 7 bych asi volil ty 3 GB, už jen vzhledem k ceně modulů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    Myslim ze rozdil nebude tak markantni abys to jen tak poznal. Kazdopadne cim rychlejsi tim vzdy lepsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    6

    Ok, díky moc za rady. Koupím tedy 2Gb modul a budu je provozovat v asynchronním dualu. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    6

    Ještě mě teď při výběru napadlo zda řešit latency? Stávající modul má CL-5, má cenu kupovat CL-4 nebo by to opět byla jen hezčí číslička v benchmarku nebo dokonce vůbec nic? A dále deska i současný modul jsou na 667 Mhz, ale cena modulů 667 Mhz a 800 Mhz je shodná. Z důvodu potenciálního možného budoucího přendání do jiného stroje, či prodeje bych raději šel do 800 Mhz, budou fungovat normálně, jen pojedou pouze na 667 Mhz frekvenci? Díky

    edit: a značky A-data vs. Kingston vs. Corsair?
    Naposledy upraveno uživatelem mufman: 25-11-2009 v 10:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Paměťový řadíč se stejně nastaví podle pomalejšího modulu. Takže klidně kup 800Mhz modul, pojede na 667 a CL5.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    Ak zalozis lepsiu ramku spolu s horsou, mala by byt automaticky nastavena rychlost vsetkych na tu najhorsiu ktora sa v zostave nachadza, ...
    takze ano, miesto 800Mhz pojde na 667, a co sa tyka casovania, to pojde tiez hore na CL5

    Co ti samozrejme nebrani v biose manualne tieto hodnoty prestavit, (samozrejme oba moduly rovnako), no stabilitu systemu ti nikto nemoze zarucit, lebo slabsi modul nemusi agresivnejsie casovanie alebo vyssiu frekvenciu zvladat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    6

    Ok, díky, zakoupím tedy 800Mhz. A ty značky? Se kterou je nejlepší zkušenost, největší pravděpodobnost, že si sedne se současným systémem? Modul, který v počítači mám je originální od koupi ntb a když jsem na něj koukal, je na něm spousta čínských znaků a značka něco jako hynix myslím. Paměť kterého výrobce by tedy podle Vás měla největší šanci si s tou současnou rozumět?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-12-2013, 16:10
  2. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 17-11-2010, 22:17
  3. Jak poznám, zda-li mám SATA , nebo SATAII, nebo eSATA, jestli mám "I" , nebo "L"
    Od pavelson v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 16:38
  4. Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 00:37
  5. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 00:13