Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Tepelný sensor

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    203

    Ahoj, koupil jsem komplet nový hardwer a skládám pc, všechno jde v pohodě, jen mám problém se zapojením tepelného sensoru do CPU, nevím, kam ho tam dát, díky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Co nejbliz k cpu takze nejspis do zeber chladice...
    Dost zalezi co mas za desku/cpu chladic/velikost senzoru/mnozstvi casu a vybaveni "dilnicky". Ja treba vyvrtaval dirku do zakladny chladice timhle (priloha), ale narovinu rikam, ze je to zbytecnost...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_0548.JPG 
Zobrazení: 149 
Velikost: 93.3 KB 
ID: 14091  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jaký tepelný sensor do CPU? Myslíš nějaký termistor? Máš case s monitorovacím panelem, který snímá teplotu? Tak ten strč kam chceš, tyhle čidla stejně měří hovadiny. CPU má čidlo přímo v jádře a jeho teplotu můžeš zjistit softwarově (CoreTemp třeba) a bude to mnohem přesnější než nějaký drát.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    203

    Aha, tak vrtat tam nic nebudu, ale děkuju za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    203

    Jinak bych chtěl ještě "zkritizovat" sestavu a nechci zakládat zbytečně další téma, díky:

    MSI 790FX-GD70 - AMD 790FX

    Western Digital Caviar Green WD5000AAD - 500GB

    Apevia X-Telstar Jr. G type Red

    Seasonic SS-650HT-F3 - 650W, OEM

    Asus DRW-24B1ST, černá, Bulk

    A-Data DIMM 4096MB DDR III 1600MHz AD31600E002GMU2 Vitesta +

    AMD Phenom II X4 955 Black Edition (HDZ955FBGIBOX) BOX

    Sapphire HD5850 (21162-00-50R) 1GB, PCI-E
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    No, ta skrin je teda poradnej ulet, disk rozhodne nemusel byt Green (proc proboha ?)
    A zdroj imho stacil i kolem 550W ... ale mohlo to byt horsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    šílená bedna, na systém pomalý disk (jestli je jen jako druhý na data pak OK), zdroj je overkill (ale aspon kvalitní) a imho zbytečně předražená základní deska. Jinak OK
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,209

    Pevné disky z řady Green nejsou vhodné jako systémové, ale spíše jako úložiště dat. Místo něj bych Ti doporučil Samsung SpinPoint F3 HD502HJ.
    Poč. skříň doporučuji min. Cooler Master Centurion 534 Light.
    Zdroj stačí Seasonic SS-500ET-F3 či Corsair HX520.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Pevné disky z řady Green nejsou vhodné jako systémové, ale spíše jako úložiště dat. Místo něj bych Ti doporučil Samsung SpinPoint F3 HD502HJ.
    Poč. skříň doporučuji min. Cooler Master Centurion 534 Light.
    Zdroj stačí Seasonic SS-500ET-F3 či Corsair HX520.
    myslim, ze je to marna snaha, kdyz uz to ma doma

    Citace Původně odesláno od Jerome82 Zobrazit příspěvek
    Ahoj, koupil jsem komplet nový hardwer a skládám pc
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,209

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    myslim, ze je to marna snaha, kdyz uz to ma doma
    Ahoj, koupil jsem komplet nový hardwer a skládám pc
    Já si vůbec nevšiml
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    203

    U HDD jsem jen zapomněl ještě říci, že ten green je určen jako uložiště, systémový je Western Digital Caviar Black WD5001AALS. Jinak Vám děkuju za kritiku.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Digitalni sensor
    Od ruik v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 03-09-2006, 00:06