Přehrání BIOSu - QDI Advance 10T
Na mém postarožním PC, který jsem kupoval s deskou QDI Advance 10T a malým HDD (40), jsem se rozhodl přeiinstalovat Win XP. Ale protože mi minulý HDD odešel tak v něm mám už přes rok 160GB HDD (ale PC ho naformátovalo jen na cca 137 GB. Předím jsem to PC nutně rychle potřeboval tak jsem těch +/- 23GB neřešil). Ale teď by se už hodili. Nemáte někdo tušení jak je to s přehráním BIOSu (protože mi prodejce novějšího HDD říkal že je to "asi" starým BIOSem).
bratr má ASUS M2NPV-VM a 160GB HDD, ten se mu celý naformátuje jen na 137GB, a má bios tak červenec 2006.
Na 160GB to naformátuješ tak že půjdeš:
Start --> Ovládací panely --> Nástoje pro správu --> Správa disků
Tam budeš mít těch 23GB z nevyužitých, klikneš pravým dáš myslím formát, a oddíl se vytvoří...
A když to chceš jako celek, tak na té 160GB HDD nesmíš mít nainstalovaný win ani na něm žádná data.
Potom se to v té Správě disků nejak naformátuje na full 160GB.
Úplně přesně to nevím jak to je, bylo to už dávno co jsem to tak formátoval...
Na 160GB to naformátuješ tak že půjdeš:
Start --> Ovládací panely --> Nástoje pro správu --> Správa disků
Tam budeš mít těch 23GB z nevyužitých, klikneš pravým dáš myslím formát, a oddíl se vytvoří...
A když to chceš jako celek, tak na té 160GB HDD nesmíš mít nainstalovaný win ani na něm žádná data.
Potom se to v té Správě disků nejak naformátuje na full 160GB.
Úplně přesně to nevím jak to je, bylo to už dávno co jsem to tak formátoval...
No teoreticky by to takhle asi mohlo být, ale já to tam nějak nemůžu najít - nikde žádnej nenaformátovanej volnej oddíl nevidí. (viz JPG). :(
To je divné, někde by tam měl být...
Bohužel už mám Windows Vista, takže se už nemůžu podívat co ta správa disků nabízí za možnosti nastavení...
Pouvažuju, když tak zase pisnu...
Bohužel už mám Windows Vista, takže se už nemůžu podívat co ta správa disků nabízí za možnosti nastavení...
Pouvažuju, když tak zase pisnu...
jaky system tam instalujes? vistu? tak to by melo byt ok a potrebujes jenom novy BIOS.
tady si ho stahni:
http://www.qdigrp.com/qdisite/eng/support/d_advance10t.htm
a flashni, urcite tam nekde bude readme.
tady si ho stahni:
http://www.qdigrp.com/qdisite/eng/support/d_advance10t.htm
a flashni, urcite tam nekde bude readme.