Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Restart při práci s DVD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Nazdar lidi. Mám celkem dost velkej problém s mou DVD mechanikou. Když do ní vložím DVD a instaluji z něj program, tak se asi v polovině restartuje počítač - modrá obrazovka, zpráva o nějaký kritický chybě. Tento obrázek je tam asi 2 vteřiny, za takovou dobu nemůžu stihnout přečíst text přes celou stránku. Windowsy se poté bootují nezvykle dlouho. Po přihlášení naskočí zpráva, že systém byl obnoven po kritické chybě. Odešlu zprávu Microsoftu. Naskočí nějaká stránka Microsoftu, která je v angličtině a měla by pomoct, přitom mi nepomohla vůbec. Tak jsem si řekl, že zkusím hodit obraz z Alcohola na HDD a obsah DVD nainstalovat z virtuálky. Obraz se normálně zapisoval na HDD, nebyl dokončen ani z 5% a počítač se vesele restartoval. Tenhle problém jsem už jednou měl, PC jsem dal do opravny a tam nemohli přijít na to, co s tím je, tak dali mechaniku na reklamaci. Moje DVD mechanika je: Asus DVD-E616P2. Woknama to není, ty jsem kvůli tomu reinstaloval předevčírem a nepomohlo to. Moje PC sestava: WinXP SP2, HDD 40 GB, CPU Pentium 4 1,80 GHz, grafika GeForce FX 5700 128 MB, 384 MB SDRAM (v jednom slotu 256, v druhým 256), základní deska PlatiniX 2, čipsety Intel 845. Na tu DVD ROMku ještě mám půl roku záruku, ale v nejbližší době nemám čas zajít do servisu a ten program z DVD celkem spěchá. K tomu DVD: je originální, nepoškrábaný a dříve fungovalo bez problémů. Nevíte někdo jak mám mechaniku zprovoznit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Ahoj Blbečku
    To zní dobře, oficiálně říkat někomu blbečku
    Ne....sranda.....

    A teď zpět k problému.
    Píšeš, že máš "384 MB SDRAM (v jednom slotu 256, v druhým 256)" - to je divné ne?
    Měl jsem podobný problém kdysi, ale PC se buď restartoval nebo napsal hlášku, že médium nelze číst. Nakonec jsem přišel na to, že byla na vině jedna RAMka, byla totiž vadná (memtest vykazoval po pár sekundách testu přes 1000 chyb...). jak to máš s RAMkama ty? Zkoušel jsi memtest?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Ahoj. Tak to jsem udělal překlep. V jednom slotu mám 128 MB RAM a v druhým 256 MB. Psal jsem to narychlo tak nevim. Ten memtest jsem nezkoušel ale zkusím, no, uvidíme. Díky za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Jen se chci zeptat, ten problém máš u instalace jen toho programu nebo nenaistaluješ nic. I když OS jsi z mechaniky asi naistaloval.-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Ahoj dzandro. V mým počítači mám 2 mechaniky - CD-RW, původní, přes tu instaluju všechny programy z CD, tedy i OS. Po 2 letech co jsem měl počítač jsem dokoupil tuhle DVD romku. Dělá mi to při instalaci všeho. MemTest nenašel ani jednu chybu u obou pamětí, tak nevím co s tím je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    vlez do vlastnosti systemu, spusteni a zotaveni systemu a tam odsktni automaticky restartovat. pak sem hod co to pise.

    najumperovany to mas dobre? kabel poskozenej neni? ovladace nainstalovany mas vcetne IAA?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Co rika prohlizec udalosti? Ja bych udelal v tvem pripade tohle .. pokud mas v pc vice disku nechej tam pouze ten ze kteryho jede system .. pokud mas vice mechanik nechej tam pouze tu ktera ti dela problem .. Disk hod na jednu ksandu mechnu na druhou oboje nastav natvrdo jako master .. nastartuj a zkus neco zkopirovat pak napis co to dela.. EDIt a rovnou to zkus s novejma kabelama pokud nejake mas ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Nazdar. Tož vám teda děkuju za rady, ale teď přes týden na to nemám moc času, tyhle věci prozkouším v pátek a o víkendu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Tak CDRW mechaniku jsem odpojil, do DVD jsem dal novej datovej kabel... Počítač ale žádnou mechaniku nenašel. Tak jsem dal původní kabel (není nijak požskozenej nebo tak něco) a zapnul počítač. Mechaniku sice našel, ale při používání se po 2 minutách restartoval. Windowsy hlásily critical error, Odeslat zprávu o chybách a odkazovaly mě na tuhle stránku: https://wer.microsoft.com/Responses/...e-02218d275698
    Ty Windowsy mám asi dodrbaný celý. Informace z Prohlížeče událostí: Aplikace - 4 chyby, zdroj Application Hang. V položce systém je taky chyba, zdrojem je System Error. Popis chyby je: Kód chyby 000000f4, parametr1 00000003, parametr2 829922f0, parametr3 82992464, parametr4 805f9f88.

    Další informace získáte v Centru pro nápovědu a pomoc na http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp. Jako chybný soubor Windowsy označily faultrep.dll No, uvidíme, co se s tím dá dělat.
    Ve vlastnostech systému mám automatický restart počítače zaškrtnutej, to tam bylo automaticky.
    Naposledy upraveno uživatelem Blbeček: 05-02-2007 v 15:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Po dalším restartu mě to odkazovalo na jinou stránku, na https://wer.microsoft.com/Responses/...e-840e5872ce9c
    s textem "Hard Drive Error". Na mechaniku jsem si stáhl firmware, ale nejde nainstalovat. Ze seznamu si vyberu tu správnou a když dám START, tak naskočí hláška: Drive name does not match, což znamená, že jméno mechaniky neodpovídá. Jinak na té modré obrazovce mi windowsy vypsaly tento text:
    Byly zjištěny potíže a systém windows byl ukončen, aby nedošlo k požskození počítače.
    Kernel_data:inpage_error
    Pokud je to poprvé, co vidíte obrazovku s chybou zastavení počítače, restartujte počítač. Pokud se obrazovka objeví znovu, pokračujte těmito kroky:
    Ujistěte se, že nový HW a SW jsou správně nainstalovány. Pokud se jedná o novou instalaci, obraťte se na dodavatele HW nebo SW a vyžádejte si případně aktualizace systému windows. Pokud potíže potrvají, vypněte nebo odeberte instalovaný HW nebo SW. Zakažte možnosti paměti systému BIOS, například ukládání do mezipaměti nebo stínové řízení.
    Pokud potřebujete pro odebrání nebo vypnutí součásti nouzový režim, restartujte počítač, po stisknutí klávesy F8 vyberte Upřesnit, Možnosti spouštění a poté vyberte nouzový režim.
    Technické informace:
    *** STOP: 0x0000007A (0xC03DD284, 0xC 000000E, 0xF74A1E70, 0x15437864)
    ***NTFS.SYS - adress F74A1E70 base at F74C000, DateStamp 41107eea
    Zahajování výpisu fyzické paměti RAM
    Výpis fyzické paměti je dokončen.
    Požádejte o pomoc správce systému nebo skupinu technické podpory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Blbeček
    Tak CDRW mechaniku jsem odpojil, do DVD jsem dal novej datovej kabel... Počítač ale žádnou mechaniku nenašel. Tak jsem dal původní kabel (není nijak požskozenej nebo tak něco) a zapnul počítač. Mechaniku sice našel, ale při používání se po 2 minutách restartoval. Windowsy hlásily critical error, Odeslat zprávu o chybách a odkazovaly mě na tuhle stránku: https://wer.microsoft.com/Responses/...e-02218d275698
    Ty Windowsy mám asi dodrbaný celý. Informace z Prohlížeče událostí: Aplikace - 4 chyby, zdroj Application Hang. V položce systém je taky chyba, zdrojem je System Error. Popis chyby je: Kód chyby 000000f4, parametr1 00000003, parametr2 829922f0, parametr3 82992464, parametr4 805f9f88.

    Další informace získáte v Centru pro nápovědu a pomoc na http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp. Jako chybný soubor Windowsy označily faultrep.dll No, uvidíme, co se s tím dá dělat.
    Ve vlastnostech systému mám automatický restart počítače zaškrtnutej, to tam bylo automaticky.
    Predpokladam ze jumpery mas nastaveny spravne .. jako dalsi krok bych ji zkusil nekde jinde abys mel jistotu a pak holt reklamace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    No, tak to je super. Jak jsem odpojil tu CDRW mechaniku, tak wokna automaticky odinstalovaly ovladače k tý starý a na netu se už skoro nedají sehnat... Kdo by asi dával na net ovladače k CD romce staré 5 let, že?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Citace Původně odesláno od Blbeček
    No, tak to je super. Jak jsem odpojil tu CDRW mechaniku, tak wokna automaticky odinstalovaly ovladače k tý starý a na netu se už skoro nedají sehnat... Kdo by asi dával na net ovladače k CD romce staré 5 let, že?
    k cemu ovladace?! k CD-ROM byly ovladace naposledy potreba pro MS-DOS
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Počítač mi CD ROMku našel, ale je v kategorii Jiný, jmenuje se Místní disk (D. Taky mi to přijde jako úplná hovadina... Můj počítač, to je poslední dobou čím dál tím víc problémů... Možná jsem tam dal blbě ten datovej kabel, pod proudem je, ale když tam dám CD tak to nenačítá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    na tvem miste bych okamzite vyzkousel mechaniku v jinem PC a jakmile by jinde fungovala tak novy OS. jestli fuingovat nebude: reklamace + novy OS... ne tak napada ze nemusis na nic cekat a: novy OS
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. restart PC
    Od Jenik13 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-01-2014, 19:05
  2. Restart pc
    Od pancoo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-07-2011, 09:38
  3. Restart PC
    Od Mirdoslavovic v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-12-2010, 16:20
  4. Restart PC
    Od Gulde v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-08-2010, 22:52
  5. Restart PC u her
    Od H@k1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-05-2009, 22:50