reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Karel Hošek (2)|4.2.2007 23:09
Dobrý den,mám desku ASRock K7VT2.Asi rok jsem na ní používal paměť ram DDR 256mb/266mhz.Teď jsem si dokoupil paměť 512MB/400Mhz.Při prvním spouštění se mě v BIOSU ukázalo vše v pořádku(tedy 768MB).Ale při najetí do Windows se mě ukázalo už jenom 512mb.Tak jsem restartoval PC a v BIOSU se mě ukázaly oboje paměti jako 256MB/266mhz a dohromady 512MB.Zkoušel jsem je i samostatně a vše funguje dobře.Někam se mi tedy ztratí 256MB.
Děkuji za rady.
Petr S. (1220)|5.2.2007 11:35
Zkusil bych flashnout nový Bios...
Karel Hošek (2)|5.2.2007 14:31
To jsem chtěl taky udělat,ale už mám tu nejnovější verzi.
xshreck (1)|5.2.2007 16:52
[QUOTE=Karel Hošek]Dobrý den,mám desku ASRock K7VT2.Asi rok jsem na ní používal paměť ram DDR 256mb/266mhz.Teď jsem si dokoupil paměť 512MB/400Mhz.Při prvním spouštění se mě v BIOSU ukázalo vše v pořádku(tedy 768MB).Ale při najetí do Windows se mě ukázalo už jenom 512mb.Tak jsem restartoval PC a v BIOSU se mě ukázaly oboje paměti jako 256MB/266mhz a dohromady 512MB.Zkoušel jsem je i samostatně a vše funguje dobře.Někam se mi tedy ztratí 256MB.
Děkuji za rady.[/QUOTE]
Podle me bude problem ve frekvencich, na ktere ramky pracuji...deska zapne jen jednu frekvenci (tady v tom pripade asi 400Mhz) a ty druhe proste nepujdou, popr. muzou i shoret...no nevim, ale osobne bych tyto kombinace s ramkama nedelal...spis to PC zpomali...nechal bych jen 512MB
SmartMole (297)|5.2.2007 16:57
[quote=Karel Hošek]To jsem chtěl taky udělat,ale už mám tu nejnovější verzi.[/quote]

Zkoušel jste prohodit ty moduly? Podívejte se do manuálu jak výrobce doporučuje umístit paměti. Myslím, že v tom bude jádro pudla. Také se podívejte jestli máte všechno nastavení v biosu na "auto".


to xshreck: to je samozřejmě blbost. Deska automaticky nastaví rychlost na 266 Mhz podle nejpomalejších pamětí.
tgfh (2985)|5.2.2007 17:02
Ramky ve slotech proházej, v biosu nastav přímo hodnoty frekvence a latencí a doporučil bych reinstal windowsu...
Petr S. (1220)|5.2.2007 19:43
Některé základní desky u paměťových slotů, které jsou nejdál od CPU, nedovolují pamětím běžet na maximální frekvenci - konzultujte to kdyžtak s manuálem, zda nemáte podobnou desku.

Jak zde již zaznělo: V Biosu zkuste vypnout nastavení RAM z SPD a frekvenci manuálně nastavit na pevnou frekvenci, tedy ve vašem případě 266MHz, kterou by měly zvládat oba moduly. Latenci zkuste dát co nejvyšší, když se PC rozjede, můžete zkusit nižší...

apropos. jaké mají moduly latenci?
pavlos84 (7)|24.2.2007 11:25
Pokud nepomáhá podtaktování na pomalejší paměť(což často podtaktuje i CPU), je to nekompabilitou ramek. Taky jsem to řešil a nakonec nechal v PC jen tu výkonnější.
Petr S. (1220)|24.2.2007 18:01
[QUOTE=pavlos84]Pokud nepomáhá podtaktování na pomalejší paměť(což často podtaktuje i CPU), je to nekompabilitou ramek. Taky jsem to řešil a nakonec nechal v PC jen tu výkonnější.[/QUOTE]

OT: Toto bohužel potvrzuje starou a velmi smutnou pravdu. Někdy opravdu nejsme pány počítačů, ale spíš jejich otroky :mistake