Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 26 z 26

Téma: Wifi router prosim o radu

  1. #16
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    Vidim ze se nejak nemuzete domluvit
    Zkusim si nejaky ten jeden vybrat a postnu to sem. Jestli by byl ok na to co potrebuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Ihales
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    ... to je asi preklep ... ma tam byt 2,4GHz
    5GHz sa skor pouziva na trasy ... posledna mila sa robi na 2,4GHz.

    ano preklep omlouvam se.

    Citace Původně odesláno od Marenek Zobrazit příspěvek
    to obecně není pravda! - ani jeden, co jsem provozoval a provozuji nic takového nedělá.
    take zalezi asi na tom co mas za router, nerikam ze vsechny to delat musi ale napr wl-500w ano a co jsem cetl tak i dost dalsich z teto serie. Lepsi varovat nez rict ze to nedela jeden urcity kousek, ktery buhvi jestli ma wifi o ktere se tu mluvi. Nez pak litovat ze zakoupeny timto trpi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Ihales
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    Osobne bych se priklonil k zyxelu, ale pokud nebude problem s resetem nastaveni vyjdou zhruba na stejno (zyxel ma podporu i n site takze i o neco lepsi signal, ale s jednou antenou to zadna slava nebude, ale na maly byt to staci)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    Ja se asi zapomnel zminit jedna se o rodiny dum a ne byt. Dum neni extra velky, ale ma jeste jedno nadpodlazni patro. Pokud vic antenek znamena lepsi signal ? V tom pripade se me libi tyto. Je jich opravdu hafo tech routeru, takze je to pro me tezky neco vybrat :-)

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400872Z9000SOQ
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400872Z9000QPK
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Ihales
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    tyhle dva vychazi +-stejne na bezne uziti, male rozdily tam jsou, ale nic extra zasadniho. A co se tyce poctu antenek tak antenky navic zlepsi silu signalu jen nepatrne, ale kdyz se jedna treba o ten rodiny domek tak natocenim antenek ziskas o neco lepsi pokryti prostoru. (antena vysila signal hlavne po sve delce, ne spickou, takze s jednou antenou ktera by mela dobre pokryti pro prizemi by jsi mel o dost horsi signal v patre)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    Kolik tak mivaji dosah ty routery? Aspon 10m i pres zdi? Rekneme pres 2-3?
    Protoze ja opravdu nevim ktery. Abych to nemusel popripade vymenovat :-)
    Proto jsem si myslel ze nekdo rekne konkretni typ, ktery ma uz odzkouseny a ví že frči dobře.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Ihales
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    Pokud to nejsou zelezobetonove zdi tak by nemel byt problem zachovat dobrou silu signalu i pres nekolik zdi a ve volnem prostoru by mohl byt dosah s dobrou kvalitou signalu i neco kolem 30m, ale opet plati kdyz bude v okoli 10 jinych siti tak bude signal mnohem slabsi. Zkousel jsem najit nejake objektivni recenze i s testy ale nic moc extra jsem nenasel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    Jeste takovej dotaz. Jejich IP zacina 192.168. .. .. ..
    Tzn. ze maji dynamickou adresu a nemuzou si nastavit statickou? Nebo co by to delalo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Ihales
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    to znamena ze adresu (zpravidla) 192.168.1.1 ma router a ty si nastavis bud staticky adresy pro jednotlive prvky v siti napr. 192.168.1.2, 192.168.1.3,... a nebo nastavis dynamicke pridelovani a bude vybirat adresu z 192.168.1.2-192.168.1.255

    Vsechny uvedene adresy jsou v ramci tve site a nesouvisi s adresou kterou ti pridelil poskytovatel internetu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od )aguar Zobrazit příspěvek
    Jeste takovej dotaz. Jejich IP zacina 192.168. .. .. ..
    Tzn. ze maji dynamickou adresu a nemuzou si nastavit statickou? Nebo co by to delalo?
    Trosku to upresnim, to co psal Ihales je pravda, ale zalezi jak je nastaven klient WiFi co mas u antenky na strese.

    Jestli jsem to tedy dobre pochopil, tak k poskytovateli je znama pripojena pres antenu WiFi na strese, nekde tam bude jeste Klient/Router, od ktereho vede klasicky sitovy kabel dolu do domu. Ten kdyz das do PC dostanes/musis si nastavit nejakou IP adresu z rozsahu 192.168.x.x.

    Tedy kdyz tam ted misto toho PC das router, muzes bud na tomto routeru nastavit NAT a vyrobit si vlastni sit s uplne jinym rozsahem adres - treba 10.x.x.x nebo klidne i puvodni 192.168... a take si nastavit zpusob pridelovani IP adres jak ti bude vyhovovat. Nebo router nastavis jen jako pruchozi a nechas si adresy pridelovat Klientem/Routrem od poskytovatele (pokud je tak nastaven). Do jeho nastaveni ale asi nebudes mit pristup, takze tam zalezi jak to je jiz ted nastaveno. Vsechny zarizeni co jsi tu linkoval byly plnohodnotne routery a NAT by meli podporovat. Takze asi nejlepsi mas toho NATu vyuzit a mit vse pod kontrolou.


    Take bych chtel uvest na pravou miru to resetovani Asus routeru - nikdy jsem o tom jako o obecnem problemu ASUS routeru neslysel. Rekl bych, ze to byl problem konkretniho typu/verze FW na kterou mel Ihales smulu. Rozhodne bych podle toho nevybiral. Sam mam Asus WL-500gP a zadny podobny problem jsem nezaznamenal, dva kolegove maji stejny Asus a dalsi dva jine modely 500kove rady a zadny nic podobneho take nerikal...
    Idealni je vybrat nejaky, co bude mit vsechny tvou pozadovane funkce a cenu a pak se podivat po forech, jestli s timto konkretnim typem neni nejaky problem. Jak uz tu nekdo psal - rict, ze vse od jednoho vyrobce je spatne nebo naopak, ze vse od jineho je dobre nejde. Kazdy vyrobce muze mit ulet obema smery a je potreba "prolustrovat" vzdy konkretni typ zarizeni...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Prosím o radu, nejede wifi ani lan na NTB
    Od Blystar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 25-06-2014, 18:37
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-12-2013, 20:11
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-05-2009, 14:02
  4. ADSL WIFI router a WIFI karta
    Od daemon64 v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-12-2008, 01:57
  5. WiFi router Canyon CN-WF514, nejde wifi
    Od rik_upce v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-04-2008, 14:18