Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Hardisk ukazuje málo GB

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    26

    Koupil jsem si hardisk http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42780 před formátováním mi to ukáže 128GB a ve windows xp 32bit mi to ukázalo taky základní desku mám http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...t=xp#anchor_os můžete poradit co udělat aby to ukázalo těch CCA 320GB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Nainstaluj servise pack 2.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od kody0308 Zobrazit příspěvek
    Koupil jsem si hardisk http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42780 před formátováním mi to ukáže 128GB a ve windows xp 32bit mi to ukázalo taky základní desku mám http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...t=xp#anchor_os můžete poradit co udělat aby to ukázalo těch CCA 320GB?
    Pokud mas v XP bez SP2 (starsi) tak jak radi "rychlej snek" nebo se to dalo zpristupnit pres registry.

    Pokud je v BIOSu velikost disku detekována správně, mohlo by to být tím, že v operačním systému není zapnutá podpora 48-bit LBA (viz. Q305098 na www.microsoft.com).
    Zapnutí podpory 48-bit LBA v registrech:
    1. Spustit Editor Registru (Regedit.exe nebo Regedt32.exe).
    2. Vyhledat a nastavit se na klíč:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Atapi\Para*meters
    3. Kliknout na klíči pravým tlačítkem a v popup menu vybrat "Vytvořit"->"Nová hodnota DWORD" a pak zadat:
    Název: EnableBigLba
    Typ: REG_DWORD
    Hodnota: 1
    4. Ukončit Editor Registru.
    Po restartu by Windows měly ukázat plnou kapacitu disku(Správa počítače->Správa disků). Snad to pomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    26

    Udělal jsem to přesně a nepomohlo mam i SP2 a taky ne.V biosu ukazuje 320GB jinak nikde jinde ne...Ještě nějaké rady?A zajímalo by mě ještě jestli pujde přesáhnout těchto 128GB?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: jk.JPG 
Zobrazení: 139 
Velikost: 80.2 KB 
ID: 14404  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od kody0308 Zobrazit příspěvek
    Udělal jsem to přesně a nepomohlo mam i SP2 a taky ne.V biosu ukazuje 320GB jinak nikde jinde ne...Ještě nějaké rady?A zajímalo by mě ještě jestli pujde přesáhnout těchto 128GB?
    Jakmile ten disk byl jednou pri instalaci WinXP SP1 naformatovan jako 128GB tak uz ho ted vsude uvidis jako takto velky. Jedine co se tim aktivovanim LBA48bit melo opravit je to, ze ve spravci disku ted uvidis zbytek velikosti do tech 320GB jako nevyuzite misto. Mas moznost bud z volneho mista udelat druhy disk. Nebo pouzit nejaky SW (PQ Magic, Acronis), ktery ti prvni partition roztahne pres cely disk. V tom druhem pripade si urcite zazalohuj vsechna dulezita data.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od kody0308 Zobrazit příspěvek
    Udělal jsem to přesně a nepomohlo mam i SP2 a taky ne.V biosu ukazuje 320GB jinak nikde jinde ne...Ještě nějaké rady?A zajímalo by mě ještě jestli pujde přesáhnout těchto 128GB?
    Ukaz screen ze spravce disku [Start > Nastaveni > Ovladaci panely > Nastroje pro spravu > Sprava pocitace > Sprava disku]

    Jestli tam je to dobre, tak je to jak pise mpitman
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    26

    Jo teď to nějak dát docelku a bude to v pohodě.No zkusim nějaký prográmek co je tu psaný...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.JPG 
Zobrazení: 144 
Velikost: 76.4 KB 
ID: 14418  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Pro tuto základní činnost s pevným diskem Ti stačí velmi jednoduchý nástroj EASEUS Partition Master.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od kody0308 Zobrazit příspěvek
    Jo teď to nějak dát docelku a bude to v pohodě.No zkusim nějaký prográmek co je tu psaný...
    Prečo to potrebuješ dať dokopy?
    Skôr by som (napr. spomínaným Easeus PM) zmenšil systémovú partíciu na nejakú rozumnú hodnotu (50GB?) a zbytok spojil do druhej - väčšej partície .....


    Pri prípadnej inštalácii-reinštalácii sa vyhneš pri formátovaní system partition strate dát, ktoré budú na non-systém partition ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Hardisk
    Od krokodylek3 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 29-11-2009, 14:26
  2. systém ukazuje víc RAM než skutečně má
    Od Daveyy v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-09-2009, 18:02
  3. DDR2: Bios ukazuje 3GB a windows 1,5GB
    Od JanX v sekci Operační paměti
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-09-2009, 17:58
  4. Hardisk
    Od Optimus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 28-07-2008, 15:23
  5. Hardisk
    Od Zeli v sekci Identifikace HW
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-09-2006, 13:47