Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: HDD-Kritický stav

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    13

    Dobrý den,

    Jsem laik a po harašení v PC jsem se začal pídit čím to asi je, docházelo k zamrznutí PC, tak jsem nainstaloval HDDlife a ten mi hlásí kritický stav HDD proto potřebuji poradit s rychlou koupí nového HDD.
    mám zakladni desku:Gigabyte Technology Co., Ltd.Product 965P-DS4
    Původní HDD: WDC WD3200KS-00PFB0 připojený na sata?(žlutý placatý)

    HDD chci rozdělit na Dva partitiony.

    Něco jsem zde přečetl ale ty názvy a specifikace je pro mě Španělská vesnice.
    Nepíšu to pro své pohodlí a lenost něco přečíst a z orientovat se v této problematice, ale potřebuji rychlé řešení nemám na co zálohovat. Na HDD mám dost důležitých pracovních věcí a ty ztratit tak to by byl VELKÝÝ ***.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    A jakou si predstavujes velikost?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    13

    cca 500gb to by mělo stačit
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    1. prvne bych poresil zalohu to je momentalne to naprosto nejdulezitejsi co musis udelat pokud mas na disku dulezite data .. k tomu bych se jen zeptal .. to co potrebujes odzalohovat je jaky objem dat ? Ono zalohovat na novy disk na ktery pak jeste budes instalovat system bych moc nedoporucoval .. nikdy nevis co s tim clovek pri te instalaci vyhaluzi ale je to jen moje mozna zbytecna paranoia .. kazdopadne davam prednost datum v teple tzn na nejakem zarizeni ktere pri reinstalaci nebo vymene hw je odpojeno od pc ..

    2. nevim nakolik je ten hdd spatny .. teoreticky bys mohl napriklad pomoci acronisu preklonovat nynejsi systemovou partsinu na ten novy disk a pak v biosu nastavit bootovani a jel by ti i system z noveho disku (tohle bych ovsem delal zase az po odzalohovani dulezitych dat!)

    3. co se tyce noveho disku vzal bych tohle http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007H000000RM1
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    13

    Děkuji za odpovědi,
    PAS!K: díky za radu ale co popisuješ to asi nedokážu.
    Co se týče zálohování dat jedná se cca o 100Gb operační systen nainstaluji znova. Nový HDD chci rozdělit na dva Partitiony.
    HDD je na tom asi hodně špatně.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: hdd.JPG 
Zobrazení: 143 
Velikost: 112.3 KB 
ID: 14646  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    13

    Díky za tipy.
    opíši a pojedu poptávat do obchodů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od eisi2107 Zobrazit příspěvek
    Děkuji za odpovědi,
    PAS!K: díky za radu ale co popisuješ to asi nedokážu.
    Co se týče zálohování dat jedná se cca o 100Gb operační systen nainstaluji znova. Nový HDD chci rozdělit na dva Partitiony.
    HDD je na tom asi hodně špatně.
    Nahraj si program HD tune, v nem zvol zalozku Health (je to vlastne status SMART) a vloz sem screen.

    Jinak jak to chces udelat s datama zalezi na tobe. Pokud nemas system moc zasrany a mas tam vice programu ktere bys musel znovu instalovat tak taky doporucuji naklonovani puvodniho disku tak jak ho mas (i velikost oddilu) a zbytek mista vyuzit na vytvoreni noveho oddilu. V tomto pripade neni podle me potreba ani predchozi zaloha, protoze tu zalohu vlastne delas na ten novy disk komplet. Pak das novy disk solo do pocitace a krom noveho oddilu by se mel pocitac chovat stejne.
    Sam to tak resim s domacima pocitacema a sluzebnim notasem nekolik roku a bez problemu.

    Edit: Odkud jsi, kdyztak bychom mohli doporucit prodejce?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    13

    Edit: Odkud jsi, kdyztak bychom mohli doporucit prodejce?

    Rynholec okr. Rakovník na Kladno 12Km do Prahy 30km
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HDTUNE.JPG 
Zobrazení: 141 
Velikost: 56.2 KB 
ID: 14648  
    Naposledy upraveno uživatelem eisi2107: 28-12-2009 v 13:08 Důvod: Vložení JPG
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Hm disk je na tom opravdu špatně, chce to okamžitě vyměnit.

    Jinak ten WD500GB bych nedoporučil (nikdo netuší kolik má ploten, dost možná ještě 3x133), vzal bych Samsung F3 500Gb je to nejlevnější a nejspíš i nejrychlejší 500Gb disk. Měl by ho mít každý větší dobrý obchod s PC. Na Kladně by ho měli dle e-shopu mít na skladě zde. Ale raději bych to ještě telefonicky ověřil, na skladě taky můžou myslet u dodavatele..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Hm disk je na tom opravdu špatně, chce to okamžitě vyměnit.

    Jinak ten WD500GB bych nedoporučil (nikdo netuší kolik má ploten, dost možná ještě 3x133), vzal bych Samsung F3 500Gb je to nejlevnější a nejspíš i nejrychlejší 500Gb disk. Měl by ho mít každý větší dobrý obchod s PC. Na Kladně by ho měli dle e-shopu mít na skladě zde. Ale raději bych to ještě telefonicky ověřil, na skladě taky můžou myslet u dodavatele..
    Díky za typ.
    Ještě dotaz WD500GB má Cache paměť: 32 MB
    a SAMSUNG 500GB má Cache paměť: 16 MB
    máto nějaký vliv na chod HDD (rychlí pomalí atd)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    ..Větší vliv má hustota záznamu. U Samsungu je jistota že má jednu 500Gb plotnu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    í?

    ..Větší vliv má hustota záznamu. U Samsungu je jistota že má jednu 500Gb plotnu.
    Díky za radu jdu volat
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    13

    Jinak jak to chces udelat s datama zalezi na tobe. Pokud nemas system moc zasrany a mas tam vice programu ktere bys musel znovu instalovat tak taky doporucuji naklonovani puvodniho disku tak jak ho mas (i velikost oddilu) a zbytek mista vyuzit na vytvoreni noveho oddilu. V tomto pripade neni podle me potreba ani predchozi zaloha, protoze tu zalohu vlastne delas na ten novy disk komplet. Pak das novy disk solo do pocitace a krom noveho oddilu by se mel pocitac chovat stejne.
    Sam to tak resim s domacima pocitacema a sluzebnim notasem nekolik roku a bez problemu
    Tohle vypadá zajímavě mám kopírovat data na nový disk nebo rovnou klonovat tak radši klonovat. Jaký soft nato používáš. Hledám na gouglu a našel jsem todle http://www.zdarma.org/?s=hdclone-klonovani-hdd-disku
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    pouzil bych http://www.acronis.cz/ trial funguje 30 dni zdarma.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak zjistit stav (zdraví) Hardwaru
    Od matata v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-07-2013, 16:25
  2. Stav nouze - nelze instalovat
    Od Zoidik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 12-05-2009, 13:38
  3. Tiskárny: stav inkoustu u tiskáren HP
    Od ludva10 v sekci Periferie
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-09-2008, 23:15
  4. problem stav baterie na Notebooku
    Od palo1129 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-05-2008, 19:53
  5. Stav HDD
    Od Lunny v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 01-11-2007, 07:28