Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Oranžová obrazovka, dofialova a blikající aj. u nového PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    4

    Dobrý den, u nově postaveného PC se mi objevilo následující:
    Hlavní znepokojivé příznaky:
    1. Při testování Sandrou - test procesoru na grafický výkon (tak nějak se ta volba jmenuje) se těsně před koncem objevila oranžová obrazovka s černým středem a parsky ve tvaru kříže přicházející do středu. To trvalo okamžik a pak test doběhl.

    2. Při MMORPG hře část obrazovky blikala - konkrétně ohraničující střecha nádvoří ve městě (abyste si to dokázali představit). Po čase při téže hře se "rozpadly" barvy a celý obraz dostal fialový odstín - postavy a prostředí bylo rozpoznat, ale prostě všechno do fialova - (jako fialové zrnění).

    Další jevy:
    3. Při benchmarkingu HDD v Sandře se PC zasekával, tj. kolečko procentního postupu zůstávalo na nule, program nereagoval na pokusy o zastavení; test pak "úspěšně" doběhl. Je toto normální?

    4. Zkusil jsem 3D Mark a tam u her bylo většinou fps 0, takže sekané a trvalo to "věčnost". To lze u mé konfigurace (integrovaná grafika) očekávat?

    A. Konfigurace: Athlon II X4 620 2600MHz, DDR3 A-Data 2x2GB 1333MHz, Asus M4A785TD V EVO s integrovanou grafikou, monitor BenQ FP72E (připojen přes D-SUB), zdroj Seasonic 400W, HDD Samsung Spinpoint F3 500GB 7200, Win 7 64bit Home Premium

    A1. Nevím, jaký výkon mám očekávat od tohoto PC, protože jsem v posledního několika letech fungoval na Celeronu 800MHz, 256 MB RAM, tak proto nemám ponětí.

    A2. Žádné další testy/zahořování apod. jsem raději neprováděl kromě Sandra: HDD a procesor na grafický výkon a PCMark a 3DMark.

    B. Doporučujete provádět ještě nějaké benchmarky/testy, když se toto objevilo?

    C. Kdybych poškodil CPU při instalaci (CPU zapadl na správnou pozici do desky lehce, ale páčka šla poměrně ztuha zaklapnout, měl jsem pocit jako by "zařezávala"), tak to už by se projevilo snad, ne?

    D. Tak čím to podle Vás je s těmi obrazovkami?

    Prosím o radu/tipy.

    Děkuji Vám za pozornost, další informace rád podám, znepokojuje mě to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Nějak nevidím o jaký problém vlastně jde..

    Že PC nereaguje v době testu je zcela normální (většinou to i program píše "nešahejte na nic a počkejte až test doběhne")

    Oranžový kříž v testu grafiky může být součástí toho testu a né chybou.

    Artefakty ve WOWku: máte aktuální ovladače na grafiku? (stáhnout ze stránek amd). Příčinou mohou být i vadné paměti, vypalte si na CD program goldmemory a proveďte test (ke stažení v sekci download).

    3DMark: jakou verzi jste pouštěl? jestli nejnovější, tak je normální že se integrovaná grafika jen sekala. Zkuste verzi 2003.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    1, ano, ten obrazec je standartní součástí toho testu
    2, u integrované grafiky bych se ničemu nedivil, měl byste vidět co dělají "náročnější" hry na mém noťasu s integrovanou grafikou
    3, nic neobvyklého, viz. Speedsnail
    4, u integrované grafiky, standart. Nic lepšího z toho nevykouzlíte.

    Takže v podstatě žádný problém :-) Pořiďte nějakou klasickou grafiku "za pár šupů" a budete v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Příčinou mohou být i vadné paměti, vypalte si na CD program goldmemory a proveďte test (ke stažení v sekci download).
    To by mohlo byt, s cernyma A-Datama si deska moc nerozumela, obcas se cely pc zaseklo (zasek, ne BSOD), po vymene za Patrioty vse ok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    4

    Díky Vám moc za odpovědi a tipy, provedu další doporučené testy a ověřím aktuálnost ovladačů. Pustím se do toho.
    (Ad speedsnail: ano, používal jsem nejnovější verzi 3D Mark staženou z jejich stránek.)
    Je vidět, že jste zkušení, jsem rád, že tu jste. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    4

    Tak se podívejte na toto: http://picasaweb.google.cz/aswler/ArtefaktyPC# :-(

    Tak už jsem zpět a se špatnou zprávou ohledně artefaktů. Znovu se začaly objevovat, a to "brutálně" :-( Ve hře Talisman Online; nemělo na to vliv, když jsem zvolil hru na menší detaily. Dokonce se někdy počítač "zasekl" - takovéto kolečko ve Win7 (dříve přesýpací hodiny), jako že se něco děje, i při přechodu do prostředí desktopu z celé obrazovky hry nastalo zasekávání.
    Takže příznaky: blikání částí obrazovky se hrou nebo celé, rozhozená textura, velké černé pruhy podle postavy - hra v těch chvílích většinou dál reaguje. Tohle špatné zobrazení zmizelo, když jsem minimalizoval hru na lištu a pak se zase vrátil. Jednou se pokazila i tapeta plochy - vizte prosím odkaz s obrázky. Dostal jsem jednou v takové kritické situaci zprávu, že ovladač grafické karty přestal reagovat (výstraha vpravo dole ve Win).

    Ano, nejnovější ovladač ze stránek AMD mám. Tak mi prosím poraďtě, jestli Vás něco napadne. Co mám otestovat a co jít reklamovat? Díky.

    Informace o testech, kterými PC prošel, viz výše. Teď jsem už žádné nedělal. Od doby předchozích příspěvků se situace výrazně zhoršila.

    Konfigurace ještě jednou: Win 7 HP 64, Athlon II X4 6200, MB: Asus 785TD V EVO (integrovaná grafika Ati Radeon 4200), A-Data 2x2GB 1333 DDR3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Ten test pamětí jak psal Richmond jsi zkoušel? Pokud ano a jsou v pohodě, tak se přikláním na základě toho posledního pbrázku k problémové grafice. Vypadá to na reklamaci základní desky, s tou grafikou opravdu nebude něco v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    4

    Ne ten Goldmemory zrovna ne (nepodařilo se mi ho rozběhnout, nevím proč - blikalo to pod status "checking", ale neubíhal čas (stále 0:00 ani procenta, jako by program nereagoval, to je normální?),

    jen jsem dělal Memtest86 a ten běžel asi 10 hodin OK. Ale pozor, obojí tak před týdnem a tehdy se to pak zdálo na dobré cestě. Taky jsem tehdy udělal Prime95: 15 hod. OK. A pak tehdy ještě AMD Overdrive 1h OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nove PC cerna obrazovka blikajici kurzor
    Od Yamatano v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-06-2012, 19:45
  2. Oranžová obrazovka a restart
    Od klaun18 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 23-02-2012, 00:33
  3. Černá obrazovka po nabootování XP - nenaběhne přihlašovací obrazovka
    Od xslide v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 12-08-2009, 20:17
  4. CRT: oranžová mapa na G90fB
    Od Labaj v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-08-2008, 08:47
  5. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-07-2008, 22:19