Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: pc po zapnutí píská a nenajíždí

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele haniccka
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    77

    Začalo to tak, že jsem chtěla na pc změnit operační systém z 98 na XP. Zjisila jsem však, že pc nemá mechaniku. Takže jsem stroj otevřela, vzala mechaniku a vložila ji do stroje. zapojila, zapnula a ouha. Písk.... písk... písk .. A nic. Do monitoru - no signal, větráky běží, ale nic se neděje. Takže odpojit mechaniku, zapnout a nic.. písk, písk, písk. No pěkný, vypnout pc, odpojit hdd, grafiku, vše kromě ramky, cpu a zdroj. žádná změna. vyzkoušela jsem jinou ramku, nic. Vyzkoušela jsem s novou ramkou nový zdroj, nic. Stále píská a já nevím proč Nějaká rada?

    zde sestava:
    Základní deska: CPU typ AMD Athlon XP, 1666 MHz (6.25 x 267) 2000+
    Název základní desky Biostar M7VIP (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio)
    Čipová sada základní desky VIA VT8367 Apollo KT333
    Pracovní paměť 256 MB (PC2700 DDR SDRAM)
    BIOS Typ Award (08/19/02)
    C: (FAT32) 38152 MB (37346 MB volných)

    Nedostanu se ani do biosu, ani jinam. Prostě jen přerušovaně píská, cca vteřinu písk, dvě nic, vteřinu písk, dvě nic ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Přerušované nekonečné pípání by podle AWARD beep code značilo špatnou nebo špatně zasunutou paměť. Jsi si jistá že je dobře zacvaklá? Občas to jde opravdu ztuha. Jak se chová PC pokud paměť úplně vyndáš?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Paměť je zajištěná až tehdy, když při zatlačování do slotu zapadnou obě zápatky. Pokud je to správně a stále pípá, tak zkus vložit RAM do 2. nebo 3. slotu (Biostar M7VIP: 3 x 184-pin DDR DIMM )
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Vyresetuj BIOS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele haniccka
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Vyresetuj BIOS.
    vyndala jsem baterii cca na 10 vteřin. to by mělo stačit ne? přesto žádná změna. stačí ten čas, nebo je jiný způsob jak ho vyresetovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele haniccka
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od Suprak Zobrazit příspěvek
    Paměť je zajištěná až tehdy, když při zatlačování do slotu zapadnou obě zápatky. Pokud je to správně a stále pípá, tak zkus vložit RAM do 2. nebo 3. slotu (Biostar M7VIP: 3 x 184-pin DDR DIMM )
    zacvaklá je dobře, ale zkusím tedy jiný slot, třeba to pomůže.. už vážně nevím co s tím dál..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Zkus taky konektory od napájení - osobně bych všechno z desky až na CPU a připojení
    power/reset atd... (a popř. portů a frontaudio) vyndal a pak tam vrátil jednu paměť a GK a napájení.
    Taky zkontroluj, jestli se nezastavil nějakej větrák, kterej předtim běžel (i když to by Tě aspoň do biosu pustit mělo a hlídání větráků maj jen nový desky...).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Citace Původně odesláno od haniccka Zobrazit příspěvek
    vyndala jsem baterii cca na 10 vteřin. to by mělo stačit ne? přesto žádná změna. stačí ten čas, nebo je jiný způsob jak ho vyresetovat?
    10 vteřin je IMHO málo, vždycky jí vyndavám tak na jedno cigáro :-)
    BTW Biostarky mají (aspoň M7VIK) hned vedle baterie jumper JCMOS_1, kterým CMOS vymažeš okamžitě bez čekání

    Mimochodem, máš odpojené napájení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od scratchy27 Zobrazit příspěvek
    10 vteřin je IMHO málo, vždycky jí vyndavám tak na jedno cigáro :-)
    Ano, uvádí se 5 až 10 minut.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No zas musim říct, že mě vždycky stačilo tak patnáct až dvacet sekund. :-) Ale stačit to nemusí, to jo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele haniccka
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    77

    restart BIOSu pomohl (baterka vyndána po dobu vykonání potřeby), takže teď už jen nastrkat všechno zpátky tam kam to patří (jsem zvědavá jak si poradím s kablíkama od zapínání - ještě si pamatovat jak šli po sobě a kde byli zapnutý) a je to. kupodivu stroj běží i s mechanikou, takže můžu konečně nainstalovat ty xp a zítra už do práce nemusím .. ale i tak držte palce, ať se ještě něco nepotento .. díky všem za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Citace Původně odesláno od haniccka Zobrazit příspěvek
    restart BIOSu pomohl (baterka vyndána po dobu vykonání potřeby), takže teď už jen nastrkat všechno zpátky tam kam to patří (jsem zvědavá jak si poradím s kablíkama od zapínání - ještě si pamatovat jak šli po sobě a kde byli zapnutý) a je to. kupodivu stroj běží i s mechanikou, takže můžu konečně nainstalovat ty xp a zítra už do práce nemusím .. ale i tak držte palce, ať se ještě něco nepotento .. díky všem za rady
    Tak gratulace :-)
    Jinak, tady na tý adrese najdeš manuál k tý desce, abys věděla jak zapojit ty "kablíky" : http://www.biostar-usa.com/mbdownloads.asp?model=M7VIP
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Píská
    Od Sparkye v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-01-2011, 18:06
  2. Nenajíždí grafická karta
    Od Fisa v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-01-2011, 09:23
  3. Nenajiždí windows ani jeho instalace
    Od mikeek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-11-2010, 12:42
  4. Při zapnutí PC píská zdroj
    Od johny__g v sekci Zdroje
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 17-02-2008, 19:37
  5. LCD: HP w2408 - nenajíždí, barevně bliká
    Od ziminix v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-09-2007, 11:48