Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Nejde se dostat do biosu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    13

    prosím o radu.
    počítač normálně startuje,pípne,najede uvodní obrazovka kde
    se ukáže jaký je procesor,paměti,disk už nedetekuje a nejde
    najet do biosu klávesou del.zkoušel jsem vyndat baterku cmos.
    sesatava je:gigabyte 7vt600p-rz
    athlon xp 2600+
    512 ddr
    seasonis 400w
    geforce mx 420
    maxtor 80gb nebo
    seagate 80gb nebo
    western 400gb.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Aký hdd je ten wd 400?
    A ako konkrétne sú pripojené a naswitchované tie disky?

    Btw doska má len SATA1 radič, je možné, že ten WD 400 GB je SATA2 a bude ho potrebné prepnúť (jumperom alebo sw) do režimu SATA1
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    13

    všechny disky jsou ata
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od PILOS Zobrazit příspěvek
    prosím o radu.
    počítač normálně startuje,pípne,najede uvodní obrazovka kde
    se ukáže jaký je procesor,paměti,disk už nedetekuje a nejde
    najet do biosu klávesou del.zkoušel jsem vyndat baterku cmos.
    sesatava je:gigabyte 7vt600p-rz
    athlon xp 2600+
    512 ddr
    seasonis 400w
    geforce mx 420
    maxtor 80gb nebo
    seagate 80gb nebo
    western 400gb.
    V teto konfiguraci pocitac normalne behal a nebo jsi neco pred problemem menil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    13

    semtam se vypínal tak jsem vyměnil zdroj.jinak nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Zkus to uplně bez disku. Na start PC a možnost zobrazit bios to nemá vliv.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    13

    zkoušel jsem to i bez disku.zkoušel jsem i paměti do jiných slotů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Vytáhni úplně všechno mimo CPU. Pak vrať jednu paměť a grafiku a zkus to.
    Nemáš na desce nafouklý kondíky, když se semtam vypínal?

    btw. Máš připojenou klávesnici :-) :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    13

    na desce mam procesor,jednu pamět(víc nemám),grafiku.
    kondíky jsem nafouklé nenašel,klávesnici připojenou mám.
    při startu probliknou ty tři diody.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Zkontroluj ještě jednou kontakty (vyndat a zadnat grafiku a paměti).
    Zkus vymazat CMOSku.
    Nevrazil jsi při montáži zdroje do procesoru a neni blbě uchycenej chladič?

    Hodně teoretická možnost je, že starý desky vyžadovali i -5V a -12V, který (u -5V jsem si jistej, u -12 nevim) nový zdroje už vůbec nedávaj. Ta Tvoje deska ale zas tak stará neni, takže je to hodně nepravděpodobný.Ale zkusil bych zapojit starej zdroj, jestli se to nevyřeší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    13

    mám to všechno z bedny ven,cmos jsem mazal vyndáním baterky a potom i jumpíkem.
    vše je vyčištěno.nový zdroj ma stejné parametry jaké měl ten starý,co se týče větví.
    starý zdroj je vyhozený.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No - ono se těch -5V často neudávalo, to že je starej zdroj neměl uvedený ještě neznamená, že je neposkytoval. Nicméně podle
    http://tw2005.giga-byte.com/Motherbo...AQ/FAQ_496.htm
    by to problém bejt neměl.

    Nicméně pokuds to všechno udělal a furt to nefunguje, tak další krok už je asi postupná výměna a testovaní komponent, až najdeš, která to dělá. Je otázka, jestli se u takhle starýho stroje vyplatí to dělat...
    Jestli se PC předtim vypínal, tak buď to bylo zdrojem - pak dost pravděpodobně ten zdroj něco i načnul, nebo to nebylo zdrojem a chyba se projevuje dál...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    13

    tady jde spíš o to to zkusit rozchodit,jelikož jsem mezi svátky poskládal dětem
    nový stroj a já mám ntb.tady s tím jsem se ještě za svou praxi nesetkal.myslel jsem
    že tady se to podaří.je možné že ten zdroj něco načal,ale přesto díky za dobré rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Jen ještě dotaz ... jakou máš klávesnici, USB anebo PS/2? nikde to tu nevidím, jestli jsem to nepřehlíd ... pokud USB, může být důvodem to, že v biosu neni povolená USB klávesnice, u starších desek to tak defaultně bývalo ... zkus v tom případě připojit PS/2 klávesnici anebo přes redukci do PS/2.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    13

    klávesnice je ps 2
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nový počítač a nelze se dostat do BIOSu
    Od Darkhunter v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-02-2013, 20:11
  2. Nelze se dostat do BIOSu
    Od @NUB!5 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 25-06-2012, 01:28
  3. Acer Aspire 7004wsmi - Nelze se dostat do BIOSU
    Od kamet v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-08-2011, 17:46
  4. Nemohu se dostat do Biosu
    Od donCarlos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 26-10-2009, 09:36
  5. nemohu se dostat do biosu
    Od hitman55 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 23-02-2009, 22:44