Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 43

Téma: Vypalovačka co nevypaluje?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    21

    Zdravím,
    už nějakou dobu mám doma, zatím vypalováním neposkvrněnou LG GH22NP20.
    Dnes sem to chtěl změnit, avšak žádný z vypalovacích programu co jsem zkoušel (Nero express a brisk expressrecorder) ji nedetekuje jako vypalovací mechaniku. DVD přehrává. Zapojena je v PC sama. Firmware nejnovější. OS win XP.

    Prosím o radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Pan.U Zobrazit příspěvek
    Zdravím,
    už nějakou dobu mám doma, zatím vypalováním neposkvrněnou LG GH22NP20.
    Dnes sem to chtěl změnit, avšak žádný z vypalovacích programu co jsem zkoušel (Nero express a brisk expressrecorder) ji nedetekuje jako vypalovací mechaniku. DVD přehrává. Zapojena je v PC sama. Firmware nejnovější. OS win XP.

    Prosím o radu.
    No a jak je tedy připojená? Na 80žilovém IDE-kabelu? Na konci nasvičovaná jako Master nebo CableSelect? Vidí ji řádně BIOS?
    Co řadič IDE? Má spravně instalovaný ovladač? Mechanika je nastavena na režim DMA?
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 04-01-2010 v 14:33
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    21

    Ano připojená na IDE. ATA 33. Master i Slave ji Bios vidí. Ovladač je od Microsoft 5.1.2535.0 . Nevím zda byl instalován nějaký z případně přiloženého CD. Doufal sem že firmwarem 1.04 se vyřeší i případná doinstalace ovladače (při zadaní driveru pro tuto vypalovačku mi skakaji jen firmwary).
    O režimu DMA nic nevím, kde jej najdu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Pan.U Zobrazit příspěvek
    Ano připojená na IDE. ATA 33. Master i Slave ji Bios vidí. Ovladač je od Microsoft 5.1.2535.0 . Nevím zda byl instalován nějaký z případně přiloženého CD. Doufal sem že firmwarem 1.04 se vyřeší i případná doinstalace ovladače (při zadaní driveru pro tuto vypalovačku mi skakaji jen firmwary).
    O režimu DMA nic nevím, kde jej najdu?
    Aby mechanika mohla jet v Ultra-DMA, musí být připojena 80žilovým IDEkabelem.

    Firmware vypalovačky nemá naprosto nic společného s ovladačem IDE řadiče v systemu. Ten musí být nainstalován z CD od základní desky (podle typu čipsetu).

    Stav se zjistí ve Správci zařízení po rozkliknutí větve IDE, kde je mechanika připojená. Nemělo by to vypadat takto (viz obr)... Pokud tam máš napsáno Režim PIO, tak je to špatně.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Sata_PIO.jpg 
Zobrazení: 253 
Velikost: 53.1 KB 
ID: 14760  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    21

    IDE 2 na který mam připojenou vypalovačku je v režimu Ultra DMA 2.
    Ovladače z CD ze zakl.desky mám samozřejmě všechny nainstalované.
    Není tedy potřeba nahrát konkrétní ovladač pro tuto vypalovačku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    21

    Tedy pro upřesnění: v tebou uvedené tabulce "upřesnit nastavení" je "Zařízení 0" a "Zařízení1"
    Pro zařízení 0, tam mám "Automatické rozpoznání"šedé (tedy nejde odkliknout) a dale pak aktuální režim Ultra DMA 2

    Pro zařízení 1 "Automatické rozpoznání" rozliknout jde avšak aktuální režim : "nelze použít"

    U obou mám volbu DMA (je-li k dispozici)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Pan.U Zobrazit příspěvek
    Tedy pro upřesnění: v tebou uvedené tabulce "upřesnit nastavení" je "Zařízení 0" a "Zařízení1"
    Pro zařízení 0, tam mám "Automatické rozpoznání"šedé (tedy nejde odkliknout) a dale pak aktuální režim Ultra DMA 2

    Pro zařízení 1 "Automatické rozpoznání" rozliknout jde avšak aktuální režim : "nelze použít"

    U obou mám volbu DMA (je-li k dispozici)
    No z toho tedy vyplývá, že je mechanika zapojena jako Master a správně. No a kdy už ráčíš odpovídat na otázky, co jsem se tě ptal? Jaký kabel IDE máš? 40žilový nebo 80žilový?

    Pokud jen 40žilový, tak mechaniku ve Správci zařízení odebrat, vypnout, nahradit 80žilovým kabelem a znovu nechat OS vyhledat nové zařízení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Ovladace na chipset (a tedy i IDE radic) mas nainstalovane?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    21

    Odpověd tedy zní: měl sem 40ti žilový, nahradil sem jej 80ti. Efekt je takový že Bios ani OS vypalovačku nenalezl a ve vlastnostech IDE2 je u "aktuálního režimu přenosu" u obého "nelze použít" .
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    21

    To: Richmond

    Z Cd pro zakl.desku mám nainstalované vše. Ostatně kdybych jej neměl nainstalovaný neběžela by mi vypalovačka vůbec, včetně čtení což jde. není to tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Citace Původně odesláno od Pan.U Zobrazit příspěvek
    Odpověd tedy zní: měl sem 40ti žilový, nahradil sem jej 80ti. Efekt je takový že Bios ani OS vypalovačku nenalezl a ve vlastnostech IDE2 je u "aktuálního režimu přenosu" u obého "nelze použít" .
    Pokud byl ten původní kabel v pořádku, nevidím důvod ho měnit. Sama mechanika podporuje podle specifikací pouze UDMA-2 (ATA33) přenos, na což 40 žilový kabel stačí. Viděl bych to na nějakou chybu SW. Ty vypalovací programy jsou aktuální verze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,041

    Tak máš asi blbej kabel, nebo blbej kontakt, zkus obé zkontrolovat.

    btw. ono ti to běželo v UDMA módu, ATA33 je UDMA mode 2. 80žilovej kabel je potřeba od UDMA mode 3 s 44MB/s, kterej se snad nepoužívá a fakticky od UDMA mode 5 s 66MB/s.

    V každym případě by vypalovačka měla vypalovat, i kdyby běžela v pio módu.

    Co ty vypíše nero info tool pro tu vypalovačku (když ji systém nadetekuje samozřejmě :-))
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    21

    No problém je právěže takový že mi ji vypalovací programy nevidí jako vypalovací mechaniku. Vyzkoušel jsem dva: Nero5 v5.5.9.2 a BriskExpressRecorder(ale jak se ted divam na diskuzi k tomuto programu tak nenachazi mechaniku, tedy muj problem).

    Doporučili byste mi tedy nějaký spolehlivý program který potvrdí případně vyvrátí chybu v softwaru?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,041

    Já mam dojem, že to infotool ukazuje vlastnosti i jen čtecí mechaniky. Nebo se pletu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Citace Původně odesláno od Pan.U Zobrazit příspěvek
    ...Nero5 v5.5.9.2 a BriskExpressRecorder(ale jak se ted divam na diskuzi k tomuto programu tak nenachazi mechaniku, tedy muj problem).
    Problém je tady, verze 5 je už hodně stará, takže použij novější verzi (myslím 9.x).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední