Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: POWER SAVING MODE - monitor nenaběhne

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    136

    pokračování z topicu: http://www.svethardware.cz/forum/sho...d=1#post334869

    Vylíčím stručně oč jde. Při zapnutí mi nenaběhne monitor. Jen mi při zapojení kabelu do pc nahlásí ANALOG:POWER SAVING MODE a je tma. Zkoušel sem už všechno možný a zatím sem přišel na pár možných příčin.

    1. LG je shit - kdyz vygooglite POWER SAVING MODE tak máte skoro všude nějaké diskuze o pos**** LG monitorech

    2. Je poškozené PC - předtím než sem spustil pc sem měl zdroj na reklamaci. Je tedy možné, že spolu s vyhořelými kondíky ve zdroji odešla buď deska nebo grafika

    3. Problém je v softu - buďto to může být fortemanager (správce LG monitorů) nebo ovladač ATI grafiky a nebo chyba někde ve widlich. Slyšel sem i něco o problému v souvislosti s SP3

    4. Problém je v napájení - tenhle model má vlastní napájení....žeby se snad rozbila ta krabička? Podle mě ne, jinak by nesvítila dioda a neblikal napis POWER....atd

    5. Propojení s notasem - předtím než sem spustil pc sem ho měl zapíchnutý do notasu. Místo obrazovky u notasu sem mel nastaveny obraz na LG. Notas slapal pod Vistama kdezto ja mam XP...zeby vtom byl zakopany pes?


    no tak to je asi tak vse co me napada....jeste co sem uz zkusil

    a) zkusil sem resetovat, vypinat a vypojovat ze zasuvky pc i monitor

    b)zkusil sem jinou verzi forte manageru

    c)zkusil sem tri ruzne ovladace Ati grafiky ( mam radeon x3850 )

    d)zkusil sem zapojit do pc jiny monitor - slo to!

    e)zkusil sem k monitoru zapojit jine pc - slo to!

    f)zkusil sem vymenit kable - zadna zmena!

    g)zkusil sem nastavit zobrazeni na 2 obrazovky - neslo to!


    nakonec jeste odkaz na specifikace meho monitoru: http://www.czechcomputer.cz/product_...E004F693C.html

    no a to je tak vsechno...ptejte se a radte prosim
    Naposledy upraveno uživatelem vincik: 06-01-2010 v 18:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    136

    uz mi to funguje.... a ani nevim cim to nakonec bylo... DVI kabel sice stale nefunguje ale ja stejne mezi tema dvema nevidim rozdil.....ponauceni na zaver nemam...snad jen resetovat resetovat a ...... mozna zkusit graf. ovladace a pak zas resetovat...fakt nevim...asi zazrak...takze modlit se
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Takze jen par tipu pro priste.

    Pokud v ntb neco nastavis (zobrazovani na ext. monitoru, nebo na ntb), tak to je nastaveni ntb a monitor si to nijak nepamatuje.
    Rozdil mezi sw a hw problemem vetsinou poznas podle nabihani PC. Pokud nabehne POST a monitor se vypne az pri nacitani win/prihlasovani, tak je to vetsinou sw chyba. Pokud nevidis ani post, tak to byva hw chyba.
    Co se tyce napajeni monitoru, tak pri poruse by se pravdepodobne opravdu nezobrazil ani ten napis power saving mode (coz je podle me asi funkce, ktera vypina monitor v pripade, ze neprijima zadny signal z PC)

    Btw monitor si pripojoval pres DVI? Nemusi se napr. primo v monitoru nastavit rucne kterym kabelem je pripojenej k PC? Neob prip. zkus zapojit monitor pres VGA a koukni jestli v ovladacich ATI neni nejaka nutnost prepnout na DVI (ale me vzdycky jely oba vystupy bez nastavovani, ted uz mam jen 2xDVI, takze to nevyzkousim).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    136

    laicky dotaz...kdyz mam zapojeni tak, ze u monitoru mam DVI vystup a do pc mi vede analog s redukci na DVI a na grafice mam jen dve DVI....znamena to ze mam digital? znamena DVI digital ne? a kdyz se mi zapina monitor tak se tam ukaze "ANALOG" a to je opak digitalu hej? tak co to vlastne mam?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od vincik Zobrazit příspěvek
    laicky dotaz...kdyz mam zapojeni tak, ze u monitoru mam DVI vystup a do pc mi vede analog s redukci na DVI a na grafice mam jen dve DVI....znamena to ze mam digital? znamena DVI digital ne? a kdyz se mi zapina monitor tak se tam ukaze "ANALOG" a to je opak digitalu hej? tak co to vlastne mam?
    Moc sem to nepochopil. Z monitoru vede podle tvych slov DVI a pak pises, ze to mas zapojeny jako analog do PC (kde je opet redukce na DVI)???
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    kerej konektor je kde?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 01mini_dsub15-box-l.jpg 
Zobrazení: 183 
Velikost: 24.4 KB 
ID: 14814   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: dvi.jpg 
Zobrazení: 403 
Velikost: 51.7 KB 
ID: 14815  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    136

    mam kabel s jednim koncem DVI a druhym VGA a na tom VGA mam redukci, takze jsou oba konce DVI
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    Tak je to analog (VGA). Ten DVI - VGA kabel je v podstate redukce z DVI na VGA to ze se na nej pripoji redukce z VGA na DVI z nej digital nedela.
    Kazdy plny DVI konektor obsahuje i klasicky analogovy VGA, jde jen o to pouzit odpovidajici PINy . . .
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): Dvi power saving mode
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-04-2012, 15:01
  2. Acer Power M5 - nenaběhne
    Od Draczek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-09-2011, 12:20
  3. POWER SAVING MODE problém
    Od Moskau3 v sekci Monitory
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 13-01-2011, 19:15
  4. Power Save Mode
    Od stechaf v sekci Monitory
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 17-01-2008, 21:02