Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Trhanie niektorých hier

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    15

    Zdravím, mám takýto problém. Dostal som na vianoce nový LCD monitor LG z full HD rozlíšením. Predtým som používal klasický 19'' s rozlíšením 1280x1024. Nový monitor fungoval v pohode v každej hre sa dalo zmeniť rozlíšenie na 1920x1080 a nič nesekalo. Pred týždňom som ale reinštaloval pc a dostavili sa problémy, že každá hra sa akoby "škube". Nie je to sekanie, pretože fps mám väčšinou 60 v hrách v ktorých sa problém objavuje a všimol som si, že problém sa zmierni alebo zmizne pokiaľ vypnem vsync. Napríklad Day of Defeat Source je v podstate teraz nehrateľný, pretože každú sekundu akoby padne fps zo 60 na dajme tomu 50 a pri tom cítiť mierne trhnutie, čo je dosť nepríjemné. Pred reinštaláciou to ale nerobilo. Ešte dodám, že napríklad Resident Evil 5 ide úplne v pohode bez žiadneho trhania, ale Ubersoldier, čo je dosť stará hra sa parádne trhá ale keď vypnem vsync ide úplne v poho. FPS je pri Ubersoldier vsync on=60(a trhá) vsync off=aj 300. Budem vďačný za každú radu. Moja konfigurácia je

    MB: Gigabyte EP45-UD3R
    CPU: Intel Pentium DC E8500 3,16 GHz
    RAM: 4GB
    GPU: Sapphire Radeon HD 4850 Vapor-X
    HDD: Samsung oba (320GB a 750GB)
    ZDROJ: StealthXStream OCZ 500W

    Používam Windows 7 Professional 64-bit
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    15

    Ešte dodám, že teraz som skúšal Crysis všetko na Extra High a šlape bez trhania, staršie hry stále to isté.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele stawo
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    30

    Skus nainstalovat najnovsie ovladace na grafiku (pripadne aj directx, ale ten si uz asi dal spolu s nejakou hrou) a vyskusaj ci to pomohlo..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    15

    Zabudol som napísať, oboje sú najnovšie. Ati ccc 9.12.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    15

    Takže postnem na čo som prišiel takto neskoro v noci. Monitor je nastavený na natívnu frekvenciu 59Hz a rovnaká frekvencia sa nastavuje aj vo väčšine hier. Ale Ati CCC mi ukazuje frekvenciu 60Hz a pokiaľ ju zmením, sám si ju hneď prehodí na 60. Našiel som niečo takéto: Some games you get tearing if you run at 59Hz because v-sync will not be enabled at 59Hz. An example of this is Pro Evolution Soccer 2010. At 59Hz, the v-sync option is disabled but at 60Hz it's enabled.
    To znamená, že by som mal zmeniť frekvenciu monitora na 60 a trhanie by malo prestať ak to chápem srpávne, pretože doteraz som nemohol mať zapnutý vsync? Tu je link ak by si to niekto chcel pozrieť. http://www.sevenforums.com/graphic-c...2-59hz-32.html

    U- mno bohužiaľ keď zmením frekvenciu monitora na 60hz tiež sa sama vráti na 59, začínam mať nervy
    Naposledy upraveno uživatelem yurij: 07-01-2010 v 02:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    15

    Skúšal som už aj vrátiť späť svoj starý monitor, reštartoval som pc, v CCC som pre istotu znova odklikol 60hz a žiadne trhanie neregistrujem. Čo môže byť teda chyba? Pretože ešte pred reinštaláciou som na 1920x1080 žiadne problémy neregistroval a hry išli úplne v pohode. Meral som aj teploty pri hraní grafika nevyskočí nad 65 a obe jadra sú okolo 52.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele stawo
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    30

    S LG monitormi nemam ziadne skusenosti, ale zatial na vsetkych Full HD som sa stretol s 60hz na 1920x1080 rozliseni.. ale to by nemal byt problem. Kedze na starom monitore ti to ide bezproblemov, zrejme je nieco na tom novom FullHD...Lezne ked pred reinstalaciou win islo vsetko v pohode a teraz nie, to znamena ze aj novy monitor by mal byt bezproblemovy.. Takze mi z toho vychadza iba nejaka softwarova sarapaticka co tomu chyba.. zial viac ti poradit neviem a nechcem ta tu zavadzat...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    15

    Myslím, že niečo teraz pomohlo, čo bolo písane aj v linku ktorý som sem dal a to kúpa HDMI kábla. Ale musím ešte viac poskúšať. Veď aj mňa napadlo, že niečo softvérové, ale čo. Dokonca aj driver s cd, čo som dostal k LCD som nainštaloval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    15

    Ešte sa chcem spýtať skúšal som spraviť si test v 3d mark vantage a dosiahol som CPU 5644 a GPU 7555. Nie je to nejak málo? Lebo čo som hľadal na nete ľudia napr. s rovnakým procesorom majú oveľa viac bodov. či nebude chyba niekde tu náhodou
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele stawo
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od yurij Zobrazit příspěvek
    Ešte sa chcem spýtať skúšal som spraviť si test v 3d mark vantage a dosiahol som CPU 5644 a GPU 7555. Nie je to nejak málo? Lebo čo som hľadal na nete ľudia napr. s rovnakým procesorom majú oveľa viac bodov. či nebude chyba niekde tu náhodou
    Tie hodnoty su dobre, dokonca si na tej grafike dosiahol o vyse 1000 bodov viac nez je na futuremark stranke..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    15

    Prosím súrne už o pomoc. teraz už začalo robiť, čo som písal kedysi dávnejšie ale nejak sa to potom ustálilo. Tu je link. http://www.svethardware.cz/forum/sho...t=36838&page=2 Teraz sa karta rohučí každých pár hodín, alebo sa len tak vypne, monitor píše no signal. Už vážne neviem. Okrem toho idem aj reklamovať HDD kôli ťukaniu, ale ten nie je systémový, ani na ňom niesu hry, takže on by chybu spôsobovať nemal. Môžem kôli týmto problémom kartu reklamovať? Alebo si ju mesiac nechajú a nakoniec vrátia? Kúpil som ju v Alze a ako je aj v topicu na ktorý som dal link, už prvú grafickú kartu som od nich reklamoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zaujímavé screenshoty z hier
    Od 16cmfan v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 304
    Poslední příspěvek: 26-04-2015, 14:46
  2. Hranie hier + teploty
    Od Scot2 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-04-2012, 18:20
  3. Lacne PC na hranie hier - cca 12 000 Kc
    Od michal84 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 03-12-2010, 17:39
  4. DDR3: Padanie hier kvoli RAM?
    Od TECon v sekci Operační paměti
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 03-11-2009, 16:56
  5. Sekanie PC pri hrani hier
    Od nofx_01 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 22-08-2008, 19:12