Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Ram disk

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Zdravím používate nekdo RAM disk???

    zajimalo by me jaky s tím máte skušenosti a pokud by to pomohlo, jak jsem tu včera psal o tom škubani ve hrách
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    IMHO to nepomůže, pokud zásek nastane při rychlým otáčení ve hře (a nikdy jindy ne), tak to prostě nezvládá grafika a je potřeba snížit detaily (= pokud snížení detailů pomůže, je to grafikou).

    RAM disk používám, konkrétně IMdisk, se kterým mám dobrý zkušenosti (= stabilita a perfektní funkčnost) pod XP a Vistou (i x64), nemá žádný omezení co se týče velikosti disků apod. a je free i pro komerční použití (není primárně určen pouze jako RAM disk, ale je to jedna z jeho možných funkcí).

    V současný chvíli na něm mám jenom Temp, abych ho nemusel promazávat, zkoušel jsem na něj dát i větší aplikace (konkrétně kompilery, abych urychlil rychlost kompilace), ale nezaznamenal jsem výraznější rozdíl (IMHO aby to fungovalo, musel bych na něj dát i celej adresář System32, alespoň tedy dllky z něj, kterej ale má víc než kolik mám paměti). Alespoň tedy na Vistě, kde pokud je aktivní funkce Superfetch udělá v podstatě stejnou práci a možná i líp.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    ok diky za reakci
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Když máme tak krásně obecný nadpis, připojím se i já s dotazem:

    Zkouším Dataram Ramdisk, který je jednak freeware a jednak vyšel výborně podle testu, na který jsem narazil.

    Mám 4 GB RAM a 512 MB graf. kartu, paměti mi tedy systém ukazuje 3,5 GB. Rád bych ale využil jako ramdisk i těch zbývajících, neadresovaných 512 MB z RAMky. V návodu u softu se píše, že tohle jde nastavit v záložce "advanced", která se objeví pokud máme více než 4 GB RAM, zapnutné "/PAE" v boot.ini a 32bit os. Záložka se mi odmítá objevit . RAMky mám přesně 4 GB, ale vzhledem ke grafické kartě se využívá jen 3,5 - tzn. přebytečná paměť tu je.. někde jsem našel něco o "no execute memory protect" a v biosu to tedy vypnul (pardon, možná zapnul, teď nevím, jaké je standardní nastavení). Záložka ale pořád nikde Používáte někdo? Prostě se neobjeví, pokud mám ram jen 4 GB? Znáte jiný rozumný / rychlý / free nástroj na využití nealokované ramky jako ramdisku?

    díky
    Naposledy upraveno uživatelem jagged: 07-01-2010 v 18:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    To by musela deska podporovat mapování pamětí nad 4GB. Co je to za desku?
    Jinak spíš než ramdisk doporučuju 64bit OS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Co je to za desku?
    Tohle je Gigabyte EP35-DS3
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Dej sem kdyžtak obsah C:\boot.ini. U spouštěný položky by měly být pro vypnutí DEP a zapnutí PAE nastavený parametry "/noexecute=AlwaysOff /PAE". Ovšem neříkám, že je tím zaručeno, že půjde využít celá paměť (protože to nevím ).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Dej sem kdyžtak obsah C:\boot.ini. U spouštěný položky by měly být pro vypnutí DEP a zapnutí PAE nastavený parametry "/noexecute=AlwaysOff /PAE". Ovšem neříkám, že je tím zaručeno, že půjde využít celá paměť (protože to nevím ).
    je tam /noexecute=optin /fastdetect


    Má to celé vůbec smysl? Musím počítat 2048 MB pro náročnou aplikaci, +/- 600 MB pro systém + programy na pozadí, tzn. při využití 3,5GB RAM mi na RAMdisk s pagefilem zbývá tak 800 MB, pokud by se mi podařilo využít i tu nealokovanou pameť, je to nějakých 1,3 GB.

    Funguje to tak, že dejme tomu hra, které už se data do 2048 MB nevejdou, odhazuje do pagefilu, nebo ne? Jestli ano, asi by to celé smysl mělo, protože bych jí tím vlastně zpřístupnil další giga RAM navíc...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Záloha dat: Externí disk a nebo interní disk + box
    Od zdenda05 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-09-2012, 18:34
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-09-2010, 19:29
  3. Externí HDD: 16GB flash disk nebo 160GB externí disk?
    Od Stetha v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-09-2009, 15:57
  4. 3,5" HDD SATA: Disk do 1 500 Kč
    Od billy_86 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 16-01-2009, 17:18
  5. 3,5" HDD SATA: Co je to za disk
    Od Yossik v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 15-12-2006, 00:05