Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: PC se bez varování vypíná

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    81

    Čau, mám tu nestabilní PC. Bez varování se vypíná, potom je nutné vypnout elektriku (kolíbkou vzadu na zdroji) aby to šlo znovu zapnout. Zdá se, že vypínání je zcela nahodilé, dochází k němu i když neběží Widle (při reinstalaci OS to spadlo 4x). Navíc po spadnutí PC často padá i při bootování.
    Problémy údajně začaly snad v létě při hraní nějaké hry (FIFA2010 - pri snaze o spusteni 2. zapasu, resp. cca po 8 min PC bez varování padalo). Postupně se zhoršovaly (byly častější). 2-3x PC zamrzlo s rozhozenou grafikou - vypadly nějaké barvy, zřejmě byl rozhozený i obraz a PC nereagovalo. Cca před 1,5 měsícem byl (podivným) servisem vyměněn zdroj za nový s tím, že PC bylo zaprášené a větrák na zdroji snad dokonce zadřený. Údajně došlo ke krátkodobému zlepšení (7-10 dnů) a pak se zase vše zhoršovalo. Údaje v tomto odstavci jsou ovšem půlroční vzpomínky sestry a šváry, kteří o počítačích nevědí vůbec nic,takže je beru s jistou reservou...
    PC je teď uvnitř čisté, větráky jedou, teploty standartní (jaké byly před servisem nevím, pravděpodobně vyšší než je zdrávo), MB se na pohled zdá v pořádku. Cca měsíc před začátkem problémů se měnila paměť, dělal jsem několikahodinové testy (smyčky memtest, goldmemory) a byly bez chyb. HDD testován - OK.
    Uvažuji zkusit výměn?t VGA za 4 MX 440 64MB (AGP4x), ale nevím jestli je to 1,5V (deska nepodporuje 3,3V).
    Co vy na to?

    Athlon XP 2400+ 2000MHz
    MB ASUS A7N8X-E DeLuxe
    RAM 1GB DDR400 CL2,5 Kingston
    HDD WD800JD 80GB SATA
    DVD Combo, FDD
    VGA nVidia GeForce MX 5700 (pasivní chladič)
    Wifi Asus WL-138g V2
    Zdroj Eurocase 350W
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    zdroj... na 99%, nebo kondiky na desce... pomerne pravdepodobne. Asi i vic nez ten zdroj kdyz ho menili. Koukni, jestli na desce nejdou nafoukly.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    81

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    zdroj... na 99%, nebo kondiky na desce... pomerne pravdepodobne. Asi i vic nez ten zdroj kdyz ho menili. Koukni, jestli na desce nejdou nafoukly.
    MB vizualně OK. Právě že zdroj vyměnili... Navíc švára ztratil paragon. Nerad bych mu u takhle cennýho stroje doporučil kupovat další zdroj a problémy to nevyřešilo.

    Předpokládám,že zdroj mohl načnout desku, když bych tam zkusil na zkoušku dát svůj zdroj může ho poškodit případně načatá deska?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Ze by deska odpalila zdroj jsem jeste nevidel :-).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    GeForce 4 MX 440 je do AGP 4x/8x, klidně ji tam na zkoušku dej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    81

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    Ze by deska odpalila zdroj jsem jeste nevidel :-).
    :-) lol No jen se pro sychr ptám... Mrknu jestli to jde.

    Ještě mě napadlo jestli v tom nemůže mít nějak prsty ta grafika? PC bylo údajně dost zaprášený, větrák na zdroji patrně zadřenej a VGA má pouze pasiv co se zanese aincvai...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    81

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    GeForce 4 MX 440 je do AGP 4x/8x, klidně ji tam na zkoušku dej.
    Ja vim. Ale deska podporuje pouze karty s 1,5V. Nevim jestli GeForce 4 MX 440 není 3,3V?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od nonevim Zobrazit příspěvek
    Ja vim. Ale deska podporuje pouze karty s 1,5V. Nevim jestli GeForce 4 MX 440 není 3,3V?
    Tak znovu pro ty pomalejší. GeForce 4 MX 440 funguje v desce s AGP4x/8x sloten, tzn. podporuje napájení 1,5 V. Poslední čistě 3,3 V alias AGP 2x karta od nVidie byla TNT1.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    81

    Aha nevěděl jsem, že 3,3V=AGP2x... sorry
    Nemůže případně vadný MB nebo zdroj poškodit grafickou kartu?

    A ke zdroji. Mám tu jeden Eurocase 350W s PATA i SATA kablíky, měl bych ohledně jeho vhodnosti/kompatibility před zapojením zkontrolovat ještě nějaké parametry?
    Naposledy upraveno uživatelem nonevim: 11-01-2010 v 19:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Nemůže případně vadný MB nebo zdroj poškodit grafickou kartu?
    Samozřejmě že může, to riziko tu je

    A ke zdroji. Mám tu jeden Eurocase 350W s PATA i SATA kablíky, měl bych ohledně jeho vhodnosti/kompatibility před zapojením zkontrolovat ještě nějaké parametry?
    Kompatibilní určitě bude, otázkou je spíš ta vhodnost. Eurocase jsou prostě a jednoduše nekvalitní zdroje, spíš se poohlédni po něčem kde budeš mít výsledek alespoň trochu jistější
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od nonevim Zobrazit příspěvek
    Aha nevěděl jsem, že 3,3V=AGP2x... sorry
    Nemůže případně vadný MB nebo zdroj poškodit grafickou kartu?

    A ke zdroji. Mám tu jeden Eurocase 350W s PATA i SATA kablíky, měl bych ohledně jeho vhodnosti/kompatibility před zapojením zkontrolovat ještě nějaké parametry?
    Tak utahnout by to mel a zjistis jestli je zavada v soucasnym zdroji.

    Co se tyce dlouhodobeho provozu, tak bych doporucil koupit neco lepsiho. Eurocase je kvalitativne neco jako obleceni od vietnamcu a i kdyz na nejaky kancl sestavy staci, tak bych ho pouzil pouze v pripade opravdovy nouze. (precejenom zdroj je soucast pocitace, ktera nezastara, pokud je dost dimenzovanej ,tak prezije upgrady a v pripade chyby dokaze odpalit cokoliv - vyplati se priplatit)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    81

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Tak utahnout by to mel a zjistis jestli je zavada v soucasnym zdroji.
    A o to přesně jde. Nic víc nic míň

    Citace Původně odesláno od scratchy27 Zobrazit příspěvek
    Samozřejmě že může, to riziko tu je
    Tohle by mě docela zajímalo. Je tu někdo kdo se k tomu ještě může vyjádřit? Podle "smajlíka" se zdá, že si scratchy není úplně jistej. Logiku by to mělo, protože GK je napájena z MB že jo?

    Předpokládám, že servis by měl být schopen nějak změřit desku jestli není načatá? A neexistuje na to nějaká spolehlivá utilitka?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Citace Původně odesláno od nonevim Zobrazit příspěvek
    A o to přesně jde. Nic víc nic míň
    Tohle by mě docela zajímalo. Je tu někdo kdo se k tomu ještě může vyjádřit? Podle "smajlíka" se zdá, že si scratchy není úplně jistej. Logiku by to mělo, protože GK je napájena z MB že jo?

    Předpokládám, že servis by měl být schopen nějak změřit desku jestli není načatá? A neexistuje na to nějaká spolehlivá utilitka?
    Nene, pozor, tím že se může odrovnat např. grafická karta vadnou deskou nebo vadným zdrojem si je Scratchy jistý :-) Ten smailík tam byl proto, že Ti nikdo 100% nezaručí že to bude i tvůj případ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od nonevim Zobrazit příspěvek
    Tohle by mě docela zajímalo. Je tu někdo kdo se k tomu ještě může vyjádřit? Podle "smajlíka" se zdá, že si scratchy není úplně jistej. Logiku by to mělo, protože GK je napájena z MB že jo?
    Kdyz si to tak promyslis a vemes v uvahu, ze deska napaji uplne vse co je na ni napojeno (i veci co maji pridavne napajeni), tak staci chybka, ktera zvysi napeti/proud a mas po jakekoliv casti PC.

    Zkus nejdriv jiny zdroj a v pripade neuspechu to budeme resit dal, ted to nema smysl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    81

    Vyměnil jsem zdroj a zatím PC nespadlo ani jednou,takže zdroj dodaný servisem byl zřejmě vadný nebo v 7-10 dnech zkrátka odešel.
    Minimálně jednou jsem si všiml. že Vocal POST Report hlásila chybu procesoru "System failed to CPU over-clocking"(CPU nebyl taktován).Systém poté normálně naběhl, ale nemyslíte si, že to může být známka načaté desky, popř.CPU? Nakolik je POST spolehlivý? Má někdo zkušenost?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HDD Seagate a varování v HD-Tune
    Od pepos01 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 28-06-2014, 16:25
  2. Varovani u priznaku Reallocated Sector Count
    Od honzee v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 25-07-2012, 20:31
  3. Počet podezřelých sektorů - varování
    Od gavli v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-08-2011, 17:45
  4. Vypíná se mi pc
    Od Kmanglogi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 31-10-2008, 18:18
  5. Varovani 400MHZ TRANSCEND CL 2.5 STANDARD
    Od pas!k v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-02-2007, 10:14